kapubanner for mobile
Megjelent: 10 éve

Bizonyosság és vezetés

A mai világban a bizonyosság nagy kincs. Amikor valaki azt mondja magáról, hogy bizonyos a dolgában, a céljaiban, az életében, arra bizony felnéznek, sőt irigyek is rájuk sokan. De mi is az a bizonyosság? A tudás nem adat, a tudás maga a bizonyosság.

Ez igaz mindenkire, legyen az vezető, beosztott, felnőtt, gyerek. Az a vezető, aki bizonyos abban, amit csinál, és képes határozottan döntést hozni, az értékes. Az a beosztott, aki bizonyos a munkájában, a szakmájában képes egyenletesen jó teljesítményt nyújtani, mert képes látni a különbséget jó és a selejt között.


Hogyan teszünk szert bizonyosságra?



A bizonyosság megszerzéséhez képesnek kell lennünk a megfigyelésre. Képesnek kell lennünk megfigyelni a környezetünket, megfigyelni mi működik, mi nem működik. Azt is mondhatjuk, hogy sokkal értékesebb az, ha valaki személyes megfigyelés útján jut tudáshoz, mint ha csak tanítás révén tudná, minek, milyennek kell lennie.


Hogyan tudja használni ezeket az adatokat egy vezető?



Először is, az biztos, hogy elemi érdeke növelni a beosztottak bizonyosságát, azaz tudását. Az is biztos, hogy olyan módszereket kell alkalmaznia, ami biztosítja, hogy képesek legyenek megfigyelni személyesen, megtapasztalni azt, hogy mi az elvárt, mi a jó szint. Ez lenne az a bizonyosság, amit elvárunk ahhoz, hogy hasznos, használható tudásnak minősüljön.

Az olyan dolgok, amelyekkel kapcsolatban megfigyelési nehézségek állnak fenn, mint például szóbeszédben létező szabályok, rejtett standardok, csak kiváltságosoknak elérhető adatok mind kívül esnek a bizonyosság határain (nem megismerhetőek, nem megfigyelhetőek).

A tudás és bizonyosság megszerzése érdekében szükséges, hogy képesek legyünk megfigyelni és akarjunk megfigyelni. Minél kevésbé van bizonyossága egy vezetőnek, vagy beosztottnak bármely témával kapcsolatban, annál kevésbé lehetne épelméjűnek mondani abban a témában; még ha ez nagyon keményen hangzik is. Minél bizonytalanabb abban, amit csinál, vagy amit megfigyel, annál kevésbé várhatunk el tőle jó döntést, jó eredményt, éles elméjű hozzáállást. A bizonyosság tehát a megfigyelés tisztaságán, alaposságán múlik.

Ahogy valaki halad előre, fejlődik, felfedezi, hogy amit először bizonyosságként érzékelt, azon még jelentősen lehet javítani. Épelméjűség és érzékelés, bizonyosság és érzékelés. tudás és megfigyelés tehát mind ugyanabba a csoportba tartoznak, és ezek között találjuk az épelméjűséget.


Mit tehet hát egy vezető? Mit érdemes tennie egy vezetőnek?



Ahhoz, hogy ütőképes, határozott, nagy bizonyosságú emberei és csapat legyen, először is Ő magának el kell érnie egy olyan bizonyosság szintet, ami lehetővé teszi a számára, hogy azzal a sebességgel és magabiztossággal hozzon döntéseket, ami megfelel a mai kor kihívásának. Ezek után, fáradhatatlanul biztosítani kell, hogy a munkatársai tanuljanak és a gyakorlatban is tapasztalatot szerezhessenek abban: mit, hogyan kell jól csinálni; röviden tudjanak és a tudásukat magabiztosan alkalmazzák is.


Mi történik, ha egy munkatárs a fejlődés irányába indul el, és mi történik, ha lemarad?



Már sokan megfigyelték, hogy azok az emberek, akik a bizonyosság felé vezető úton utaztak, sokféle olyan módon fejlődtek, amelyet az emberek kívánatosnak tartanak fejleszteni. A bizonytalanságba vezető út a kételyekhez, szorongásokhoz, félelmekhez, aggodalmakhoz és megszűnő tudatossághoz vezető út. Ahogy a tudatosság csökken, úgy csökken a bizonyosság.
A bizonyosság csodálatos dolog.

Ha az embereinket a bizonyosság magasabb szintjeire emeljük, ez egyben a kommunikáció magasabb szintjeire is emeli őket, így az elérhető pozitív hatás megtöbbszörözőik, ami szintén fontos adat egy vezetőnek.

Végszó: egy vezető folyamatosan megfigyel, folyamatosan bővíti tudását, hogy rendelkezzen azzal a bizonyossággal, ami szükséges az emberei vezetéséhez. De egy vezető soha nem feledkezik el arról, hogy folyamatosan biztosítsa a lehetőséget az emberi tudásának bővítésére, elérve ezzel azt, hogy ők is bizonyosak legyenek. Egy ilyen a vezető képes felépíteni egy épelméjű csapatot!

Nagy Béla
Comline Budapest Kft.
  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kiábrándítóan lassan növekszik a női vezetők száma - mutatjuk, hogy befolyásolja ezt a rugalmas munkavégzés

Miközben a nők által betöltött felsővezetői pozíciók aránya világszerte 19,4%-ról 33,5%-ra nőtt két évtized alatt, a fejlődés... Teljes cikk

Hogyan építsük a vállalati kultúrát hibrid munkavégzés esetén?

A csapatépítés ösztönzésével, az eredmények jutalmazásával, a kommunikáció támogatásával és a munka-magánélet egyensúlyának... Teljes cikk

Így járulhat hozzá a HR a vállalati sikerhez: a HR-es mint az üzleti stratégiaalkotás résztvevője

A HR szakembereknek részt kell venniük az üzleti stratégiaalkotásban, ennek érdekében érdekében szükséges az üzleti gondolkodás fejlesztése, hogy... Teljes cikk