Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Bőséges prémiumot kaptak a jól dolgozó MNB-sek

Az állami szervezetek közül az MNB volt a legbőkezűbb kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozóival. Összesen közel 260 millió forintot osztottak szét jutalom gyanánt, írja a Magyar Nemzet.

Ez alapján átlagosan csaknem nettó 650 ezer forint jut egy alkalmazottra, de persze a jutalom differenciált volt a vezető és nem vezető beosztású dolgozók közt.

Nem vezető alkalmazottak közül 322-en kaptak jutalmat, amire valamivel több mint 175 millió forintot fordított az MNB, vagyis az egy főre jutó összeg nettó 543 ezer forint volt.

78 vezető beosztású munkavállaló kapott prémiumot, számukra közel 85 millió forintot fizetett ki az intézmény, tehát fejenként csaknem nettó 1,1 millió forintot kaptak. A jegybank hangsúlyozta, hogy az elnök és az alelnökök nem kaptak a fizetésükön felül jutalmat. (Matolcsy György havi bére 5 millió forint, plusz 500 ezer béren kívüli juttatás. Az alelnökök pedig 4,5 millió forintot kapnak és juttatást.)

Magyar Nemzet
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csökkenhet az szja

A jelenlegi gazdasági helyzet mellett lehetséges a személyi jövedelemadó további csökkentése, a fogyasztási hitelek helyett pedig a megtakarításokat... Teljes cikk

Nem emelkedik a bírák fizetése

A költségvetési bizottság múlt heti, a 2020-as büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslata szerint csökken a bíróságok személyi... Teljes cikk

Béremelés jöhet a vasútnál

Az ősszel több évre szóló keresetrendezésről dönthetnek az állami cégeknél - írja a Magyar Nemzet. Teljes cikk