kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Brit tudósok felmérték: boldogabbak a motorosok mint az autósok!

A brit tudósok egy 1000 fős közvélemény-kutatásban mérték meg, hogy akik motorral járnak be dolgozni nap mint nap, sokkal nyugodtabbak, sokkal ritkábban késnek, gyorsabban haladnak, mint akik személyautóval közlekednek.

Az 1000 ingázóról szóló brit felmérés szerint ez az eredmény minden valószínűség szerint a legtöbb városra vonatkoztatható és ezt a motorosok bármikor készségesen igazolják.

A motorkerékpár biztosítási szakemberek megbízásából készült tanulmány szerint az ingázást mindössze a motorosok 6%-a találta stresszelőnek, szemben a járművezetők 41%-ával, a busszal közlekedők 37%-ával, a vonaton közlekedők 35%-ával és a földalatti közlekedők 26%-ával. Még a kerékpárosoknál is 2%-al jobb helyen teljesítettek.

Az egyik legnagyobb frusztrációt az okozza, hogy a dolgozók későn érkeznek be a munkahelyre a forgalmi dugók és a tömegközlekedés miatt, ám ezek a problémák kevésbé érintik a motorosokat.

A felmérés azt is megállapította, hogy a britek átlagosan napi 11 km-t ingáznak, ami a teljes élettartamuk alatt 275 326 km-nek felel meg, és kb. 80000 dollárt költenek, mely költségnek az egyharmada a vezetés közben elfogyasztott harapnivalókra is kiterjed, a motorosok esetében pedig ez nem merül fel.

A brit tanulmány egy másik motorkerékpár biztosító megbízásából készült felmérést is figyelembe vett, mely alapján a motorral és robogóval ingázók 87,9%-a boldogabbnak vallja magát a társainál. A felmérésben részt vevők 67,8%-a azt is állítják, hogy a motorral való közlekedés lendületet kölcsönöz nekik, pozitív hatással van a munkavégzésükre is.

Ezeket az eredményeket nehéz lenne kétségbe vonni, hiszen a motorkerékpárral való utazás nemcsak olcsóbb és hatékonyabb, hanem kihívásokkal teli és szórakoztató is.

Tehát, amint munkába érkezel, felpezsdültnek és erőteljesebbnek érzed magad, és nem leszel csüggedt és kiábrándult az autóddal való csigalassúságú közlekedés miatt, vagy a zsúfolt városi tömegközlekedésben érzett frusztráció miatt.

Noha a brit tanulmány nem okoz meglepetést a motorosoknak, annál megdöbbentőbb, hogy nem járnak többen motorral!

Megfigyelhető, hogy még az országúti torlódások is derűs, szórakoztató pillanatokat jelentenek a motorosoknak - örömteli pillanatok ezek, mert lehetőséget adnak arra, hogy egy-egy futó pillantást vethessenek a többi motorosra.

Számos korábbi tanulmányból is kiderült, hogy akik a közlekedés aktív változatai mellett döntenek, magasabb szintű elégedettséget, alacsonyabb stresszt élnek meg. Ez a következtetés nem csak a motorosokra, hanem a kerékpárral vagy gyalog közlekedőkre is érvényes - kevesebb haragot, félelmet, szomorúságot éreznek, és sokkal több örömet és elégedettséget a forgalomban részt vevő többi társaikkal szemben.
Miért nem választják mégis többen a motorral való közlekedést, ha ez ekkora élményt jelent? Természetesen erre sok magyarázat van, kezdve a városi forgalomban előforduló gyakori forgalmi torlódásoktól, a motorral kapcsolatos lakossági vélekedésekig, kulturális előítéletekig.

Az autodoc.hu oldalon számos népszerű motorkerékpár márka közül választhat.
  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mire vágynak a dolgozó anyák?

Mindenekelőtt figyelni kell a nőkre és meg kell hallgatni őket. Ez a hozzáállás inspirálta a Mars nemzetközi #HearToBeHeard kutatását, amely 2021... Teljes cikk

Íme néhány meglepő trend a munkahelyi étkezéssel kapcsolatban

A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés jelentősen javíthatja vagy épp ronthatja munkahelyi teljesítményünket, a... Teljes cikk

Hogyan hat az ingázás a dolgozók mentális egészségére?

A reggeli csúcsforgalom okozta bosszankodás mellett számos tényező nehezíti meg a mindennapjait azoknak, akik ingáznak a munkahelyükre. A szakértő... Teljes cikk