Megjelent: 2 éve

Brit tudósok felmérték: boldogabbak a motorosok mint az autósok!

A brit tudósok egy 1000 fős közvélemény-kutatásban mérték meg, hogy akik motorral járnak be dolgozni nap mint nap, sokkal nyugodtabbak, sokkal ritkábban késnek, gyorsabban haladnak, mint akik személyautóval közlekednek.

Az 1000 ingázóról szóló brit felmérés szerint ez az eredmény minden valószínűség szerint a legtöbb városra vonatkoztatható és ezt a motorosok bármikor készségesen igazolják.

A motorkerékpár biztosítási szakemberek megbízásából készült tanulmány szerint az ingázást mindössze a motorosok 6%-a találta stresszelőnek, szemben a járművezetők 41%-ával, a busszal közlekedők 37%-ával, a vonaton közlekedők 35%-ával és a földalatti közlekedők 26%-ával. Még a kerékpárosoknál is 2%-al jobb helyen teljesítettek.

Az egyik legnagyobb frusztrációt az okozza, hogy a dolgozók későn érkeznek be a munkahelyre a forgalmi dugók és a tömegközlekedés miatt, ám ezek a problémák kevésbé érintik a motorosokat.

A felmérés azt is megállapította, hogy a britek átlagosan napi 11 km-t ingáznak, ami a teljes élettartamuk alatt 275 326 km-nek felel meg, és kb. 80000 dollárt költenek, mely költségnek az egyharmada a vezetés közben elfogyasztott harapnivalókra is kiterjed, a motorosok esetében pedig ez nem merül fel.

A brit tanulmány egy másik motorkerékpár biztosító megbízásából készült felmérést is figyelembe vett, mely alapján a motorral és robogóval ingázók 87,9%-a boldogabbnak vallja magát a társainál. A felmérésben részt vevők 67,8%-a azt is állítják, hogy a motorral való közlekedés lendületet kölcsönöz nekik, pozitív hatással van a munkavégzésükre is.

Ezeket az eredményeket nehéz lenne kétségbe vonni, hiszen a motorkerékpárral való utazás nemcsak olcsóbb és hatékonyabb, hanem kihívásokkal teli és szórakoztató is.

Tehát, amint munkába érkezel, felpezsdültnek és erőteljesebbnek érzed magad, és nem leszel csüggedt és kiábrándult az autóddal való csigalassúságú közlekedés miatt, vagy a zsúfolt városi tömegközlekedésben érzett frusztráció miatt.

Noha a brit tanulmány nem okoz meglepetést a motorosoknak, annál megdöbbentőbb, hogy nem járnak többen motorral!

Megfigyelhető, hogy még az országúti torlódások is derűs, szórakoztató pillanatokat jelentenek a motorosoknak - örömteli pillanatok ezek, mert lehetőséget adnak arra, hogy egy-egy futó pillantást vethessenek a többi motorosra.

Számos korábbi tanulmányból is kiderült, hogy akik a közlekedés aktív változatai mellett döntenek, magasabb szintű elégedettséget, alacsonyabb stresszt élnek meg. Ez a következtetés nem csak a motorosokra, hanem a kerékpárral vagy gyalog közlekedőkre is érvényes - kevesebb haragot, félelmet, szomorúságot éreznek, és sokkal több örömet és elégedettséget a forgalomban részt vevő többi társaikkal szemben.
Miért nem választják mégis többen a motorral való közlekedést, ha ez ekkora élményt jelent? Természetesen erre sok magyarázat van, kezdve a városi forgalomban előforduló gyakori forgalmi torlódásoktól, a motorral kapcsolatos lakossági vélekedésekig, kulturális előítéletekig.

Az autodoc.hu oldalon számos népszerű motorkerékpár márka közül választhat.
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Koronavírusos a gyermekem osztálytársa. A családunk is karanténba kerül?

Az iskolákba, óvodákba október 1-től csak hőmérséklet-ellenőrzés után lehet belépni, légúti tünetekkel (köhögés, orrfolyás, stb.),... Teljes cikk

Extra pihenőidőt kérnek a kereskedelmi alkalmazottak a maszk miatt

Minden maszkban töltött 2 óra után a munkaidő részeként 10 perc szünetet kér a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) az általuk képviselt... Teljes cikk

A járványhelyzet hatásai az orvoshiányra a magyar magánegészségügyben

A magyarországi orvoshelyzet már évek óta a munkaerőpiac egyik legégetőbb kérdésének tekinthető. Teljes cikk