Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Csak összeillő emberek tudnak együtt dolgozni

- Hogyan jött a HR PIKNIK ötlete?

- Régóta szerettem volna egy olyan rendezvényt, ahol olyan témákkal foglalkozunk, amik nincsenek a "mainstream" HR fókuszában. A NŐI AGY FÉRFI AGY, a KREATIVITÁS MUNKAHELYEN, illetve a JÓ CSAPAT témájában olyan előadókkal, résztvevőkkel fogunk beszélgetni, akik feszegetik a jelenlegi kereteket, vagy épp nagyon más területen dolgoznak, vezetnek, mint Till Attila és Csányi Sándor. Az előadásokban, és a kerekasztalokon nagyon, őszinte, személyes történeteket fogunk bemutatni. A workshopon pedig kézzelfoghatóvá, elvihetővé válik mindaz, amiről a délelőtt beszéltünk.

- Mennyiben határozza meg munkahelyi (együtt)működésünket, hogy ismerjük-e egymást, hogy van-e ismeretünk a másik nem gondolkodásáról?

Kiss Péter
- Nemektől függetlenül nagyban meghatározza (együtt)működésünket , hogy ismerjük-e a másik gondolkodásmódját, értékeit, jelentéseit. Pont Benkő Katalin (Prezi) mesélte nekem, hogy a PREZI alapítói sem a termékről, vagy az üzleti tervről beszélgettek az első napokban, amikor elhatározták, hogy közösen céget alapítanak, hanem egymásról. Érezni, és érteni akarták mik a másik értékei, mozgatórugói! A legfontosabb, hogy összeillő emberek dolgozzanak egy munkahelyen. Ahol nagyok az érték- és hozzáállásbeli különbségek, ott túl sok nyűgösködés, elakadás lesz, ami energiavesztéssel jár. És minek energiát veszteni, ha nem szükséges?!

Hogy a női agy és férfi agy között van-e különbség? A megközelítésben vagyunk mások, ezért is fontos, hogy értsük egymás működését, azaz mit is jelent, amit a másik akar. A legtöbb feszültség félreértésekből adódik vagy a valódi szándék meg-és felismerésének hiányáról szól.

-Miről fog beszélni előadásában?

- Én a kreativitásról fogok beszélni. Szerintem mindennap meg lehet és meg is kell újulni. Ez nem iparág-, vagy munkakörfüggő. Vagy rögzült szemléletmóddal kapaszkodunk, vagy fejlődő szemléletmóddal haladunk. Azok a cégek, amelyek invesztálnak a kreativitásba, azok haladnak, növekednek, több profitot termelnek, és kisebb náluk az elvándorlás. Jó ott lenni, ahol érték a kreativitás, mert energia, élet van.
Szerintem mindenkiből ki lehet hozni a kreativitást, csak a megfelelő vezető, és a megfelelő szervezeti kultúra kell hozzá.

Ha kíváncsi Molnár Éva , Till Attila (és sok más előadó) további gondolataira a női és a férfi agy működéséről, akkor jöjjön el a HR Piknikre. Jelentkezés és program itt.

Follow hrportal_hu on Twitter