Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

A férfi verseng, a nő bizonyít

images

Mi okoz legtöbbször elakadást a nők karrierjében?

A nők számára az egyik legnagyobb gondot az okozza, hogyan tudják a karrierjüket és a magánéletüket összeegyeztetni. Lehet-e egyszerre családanya és sikeres nő, vagy óhatatlanul ezek egymás rovására mennek, esetleg le is kell(ene) mondani valamelyikről? Fontosnak tartom, hogy megismerjük olyan nők történetét, akik nőként is és a hivatásukban is ki tudtak teljesedni, ez példát mutathat és erőt adhat minden nőnek.

A másik fontos elakadást a „jó kislány” viselkedés minta jelenti, amit minden nő megtanul a szocializáció során. Emiatt gyakran konfliktuskerülőek lesznek, nem állnak ki magukért, csendben, láthatatlanul teszik a dolgukat, és mindig megfelelésre, maximális teljesítményre törekszenek. Ez gyakran okoz feszültséget, megterheli a kapcsolatokat, kiégéshez vagy az önazonosság elvesztéséhez vezet.

Hogyan lehet leszámolni a nőket érintő sztereotípiákkal?

Szerintem az egyik legfontosabb dolog az, hogy mi nők, hogyan gondolkodunk erről. Ha azt hisszük, hogy ezen úgysem tudunk változtatni, akkor minden marad a régiben és mi csendben tovább szenvedünk ettől. Tehát nekünk kell képviselni, hogy az idők és a női szerepek megváltoztak. Az őszinte, nyílt, tiszta kommunikáció a megoldás. Jelezzük vissza, hogy éppen milyen sztereotípiával találkozunk egy helyzetben, és fejezzük ki, milyen viselkedésformát tartunk elfogadhatónak a továbbiakban. Képviseljük következetesen magunkat nőként is egyenrangú partnerként.

Miről fog beszélni előadásában?

Sokszor tapasztalom cégeknél, hogy a férfiak és a nők nem tudnak jól, szinergiában együtt dolgozni. Nem értik egymás működését, folyton elbeszélnek egymás mellett és állandóan harcolnak egymással. A férfiak versengeni akarnak, a nők pedig bizonyítani szeretnének. Ahhoz, hogy jól működjünk együtt, két belátásra van szükség. Az egyik, hogy felismerjük, mélyen belül egyáltalán nem különbözünk egymástól, a másik pedig, hogy megértsük, milyen kondicionált viselkedésminták határozzák meg a két nem működését, ami miatt a „felszínen” viszont mégiscsak különbözünk egymástól. A női agynak is és a férfi agynak is megvannak a maga erősségei, azt kell megtanulnunk, hogyan tudjuk ezeket a javunkra fordítani, a különbözőségben nem konfliktust, hanem erőforrást, lehetőséget látni.

Ha kíváncsi Molnár Éva, Till Attila (és sok más előadó) további gondolataira a női és a férfi agy működéséről, akkor jöjjön el a HR Piknikre. Jelentkezés és program itt.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Készségek és kompetenciák fejlesztése élethosszig

Már nem csak élethosszig tartó tanulásra, hanem a készségek, kompetenciák folyamatos fejlesztésére van szükség, ameddig valaki aktív a... Teljes cikk

Radikális változásra van szükség a szakképzésben

2019-ben átalakul a szakképzés rendszere. Bár hat évvel ezelőtt a 2013. évi LXXVII. törvény teljesen átalakította a felnőttképzés rendszerét,... Teljes cikk

HR helyett Tehetségmenedzsment

Vajon hányszor hallottuk már, hogy „az emberek a szervezetünk legnagyobb értékei”? A tehetségmenedzsment ezt a kijelentést nem pusztán álszent... Teljes cikk