Megjelent: 3 éve

Elnyertem a pozíciót, mikor érkezik a konkrét állásajánlat?

Érdeklődni szeretnék, hogy körülbelül 1,5 - 2 hete hívtak fel az egyik nagy multinacionális cégtől (a leendő vezetőm), hogy sikerült elnyernem a pozíciót. Azóta várok az ajánlatra, de még nem érkezett meg. Egy új üzletág alakul januártól, ezért lassú a folyamat, ennyit írt a vezetőm, illetve, hogy már az ő főnökénél jár a téma. Önök szerint sem kell aggódni egy ekkora multicég esetében, meg fog érkezni az ajánlat, csak sok időbe telik? Elég nyugtalan vagyok emiatt sajnos.

images

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A 1,5-2 hét valóban nem számít kiugróan hosszúnak egy multinacionális vállalat döntéshozatali mechanizmusában. Ilyenkor a jóváhagyási folyamat soklépcsős lehet, ami jelentősen elhúzhatja a végleges hivatalos döntés meghozatalát. Az, hogy a leendő vezetője Önnel szeretne dolgozni, mindenképpen jó jel, Ön ezek szerint jól teljesített a kiválasztási folyamatban, innentől már nem Önön múlik, hogy az üzletág beindításához szükséges lépéseket a cégen belül mikorra teszik meg.

Ugyanakkor Önnek természetes igénye és joga, hogy minél hamarabb szeretne biztosat tudni arról, hogy egy Önnek felajánlott munkaszerződés megkötésére mikorra számíthat. Hiszen időközben más munkalehetőség is felbukkanhat, változhatnak az Ön tervei, és vélhetően nem szeretné korlátlan ideig fenntartani ígéretét a szóban forgó cégnek. Fontos tudnia, hogy a kiválasztási folyamat végén kapott visszajelzés nem jelent semmiféle elkötelezettséget a cég részéről, mint ahogyan az Ön részéről sem. Bármelyik fél következmények nélkül dönthet korábbi döntése megváltoztatásáról, és ez a munkaviszony kezdete után a megegyezett próbaidő alatt is fennáll.

Ha szeretne információkat arról, hogy mikorra várható a munkaszerződés megkötése, nyugodtan keresse meg leendő vezetőjét és kérdezzen rá udvariasan, de magabiztosan. Nem Önnek kell szégyenkeznie amiatt, hogy szeretne biztosat tudni a témában. Ha azt a választ kapja, hogy még nem tudják, mikor szerződhetnek Önnel, akkor kérdezze meg azt, hogy mikorra fogják megtudni. Mi az a legkésőbbi időpont, amikorra biztos információ várható a témában. Az, hogy Ön meddig hajlandó várni, az Ön döntése, érdemes mindenesetre ebben is határidőt szabni saját magának. Hiszen bármikor felbukkanhat egy újabb lehetőség, ami megtetszhet Önnek, és ezzel a leendő munkáltatója sem baj, ha tisztában van.

Aki válaszol:

HR szakértő - Sipos Sándor

HR szakember, tréner, munka- és szervezetpszichológus, a Onestep tulajdonosa. 12 évig dolgozott multinacionális környezetben HR szakemberként, illetve vezetőként. Eddigi pályája során a HR legkülönbözőbb területein teremtett értéket.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr. Olajos- Kiss Rita és Dr. Ferencz Jácint válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a UCMS Group ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Takács László válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter