Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Előnyben a romák a melegekkel szemben a munkaerőpiacon

A dolgozók több mint fele tapasztalt már a munkahelyi diszkriminációt. A legjobb emberekért folytatott harcban ezért egyre nagyobb szerepet kap a cég nyitottsága, a diszkrimináció elutasítása - tudatja a Hvg.hu.

A munkavállalók 52 százaléka találkozott már hátrányos megkülönböztetéssel a munkahelyén, közülük minden második ember saját maga is tapasztalt ilyet derül ki a Gemius tavalyi, reprezentatív kutatásából. A nyugat-európai átlag 35 százalék körül van.

A Hvg.hu összeállítása szerint munkát találni nehezebb egy másságát nyíltan vállaló LMBTQ embernek, mint egy romának, a megkérdezettek 56 százaléka ugyanis nem szeretne nem heteroszexuálist beosztottnak, míg a romákat – bevallottan – "csak" 54 százalék utasítja el.

Öt éve még a Prezi volt az egyetlen cég, amely képviseltette magát a Budapest Pride-on, ma már több 100 cég vonul. A „Nyitottak vagyunk” kezdeményezéshez egy év alatt több mint 700 cég, szervezet és közösség csatlakozott.

"Meggyőződésünk, hogy a sokszínűség és az elfogadás az üzleti sikernek is elengedhetetlen feltétele" - mondta Friedl Zsuzsanna, a Microsoft HR-vezetője. "Azzal, hogy nyíltan vállaljuk az értékeinket, egyrészt formálni szeretnénk a közvéleményt, másrészt nyilvánvalóvá tesszük a hozzánk jelentkezők számára is, hogy nálunk mire számíthatnak, milyen munkahelyi közösség tagjai lesznek" - tette hozzá.

Hvg.hu
Follow hrportal_hu on Twitter