Megjelent: 3 éve

Fejszével követelte a fizetését

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 41 éves férfival szemben - írja a Magyar Nemzet.

Az ügyészség közleményben felidézi: a vádlottat évek óta foglalkoztatta segédmunkásként a sértett vállalkozó, és a férfi házánál is segédkezett kisebb munkákban. 2015 decemberében a sértett megelégelte a vádlott trehány munkavégzését és közölte vele, hogy nem tart igényt tovább a munkájára - jelent meg az mno.hu-n.

A felháborodott vádlott felkereste a sértettet annak lakásán és kezében egy fejszével, trágár szavak kíséretében követelte elmaradt munkabérét. A sértett kijött a házból és próbálta békíteni a feldühödött vádlottat, de az rátámadt a fejszével. Olyan erővel sújtott a sértett nyaka felé, hogy ha ő nem emeli fel a karját védekezésképpen, akkor súlyos, akár halálos nyaki sérülése keletkezett volna. A sértett csuklója nyílt töréssel darabosra tört. A vádlott közben azt kiabálta, „megöllek”.

Az ekkor már az életéért küzdő sértett megragadta a fejsze nyelét, hogy a vádlott ne tudjon újból lesújtani. Dulakodni kezdtek, melynek során a földre kerültek, mindketten a fejsze nyelét markolva. A sértett hanyatt feküdt, a vádlott fölötte és próbálta a fejsze élét a sértett nyakához nyomni. Hogy a vállalkozó elengedje az eszköz nyelét, a vádlott olyan erővel harapta meg a kezét, hogy egy foga beletört a sebbe.

A segélykiáltásra egy szomszéd sietett az udvarra, aki rákiabált a vádlottra. A támadó ezután felhagyott cselekményével és elmenekült a helyszínről. Egy közeli autószalonban fogták el a rendőrök, akiket egyébként maga értesített.

A sértett csuklósérülése mozgás beszűküléssel járóan, vagyis maradandó fogyatékosság mellett gyógyult. A már börtönt is megjárt, büntetett előéletű vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabására, közügyektől eltiltásra és egy korábbi szabadságvesztés büntetés végrehajtására tett indítványt.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Magyar Nemzet
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter