kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Felnőttképzés: informatikai, szakmai és nyelvtudás terén fejlődnének a legtöbben - friss kutatási eredmények

Sokan szeretnének a szakterületükön fejlődni, vagy éppen valamilyen népszerű, jól fizető szakma (mint az informatika) irányába elmozdulni. A képzések kiválasztásánál pedig a tanfolyamon, tréningen korábban szerzett tapasztalatok döntőek, így a szolgáltatók szempontjából hangsúlyos kérdés, hogy milyen nyomot hagynak a képzéseiken résztvevőkben. A Sämling Üzleti Oktatási Központ felmérésének eredményei.

motiváció, képzés választás
images

A Sämling Üzleti Oktatási Központ évek óta gyűjti a képzésein résztvevő, vagy a képzései iránt az adott pillanatban még csak érdeklődők visszajelzéseit, véleményét a hazai felnőttképzés legjellemzőbb indikátorairól. A cikkben a legfrissebb, 2023. év végi 1000 fős felmérés adatait összesítették. Fontos megjegyezni, hogy a mintavétel anoním módon, és teljesen önkéntes alapon történik, ugyanakkor a válaszadók mintegy fele megad email elérhetőséget is, ami a megadott válaszok korrektségét nagymértékben valószínűsíti.

Ismert tény, hogy a néhány évvel ezelőtti Covid-időszak sok iparág, szolgáltatási üzletág igénybevételi csatornáit, fogyasztási szokásait, ellátási láncait teljesen felforgatta, és új fogyasztói szokásokhoz vezetett. Ez teljes mértékben igaz a felnőttképzés területére is: átmenetileg egyeduralkodóvá váltak a digitális csatornák, és akik szolgáltatóként ehhez nem tudtak elég gyorsan alkalmazkodni, azok jelentős piaci részt veszítettek.

Jelentős változások voltak tapasztalhatók a hazai munkaerőpiacon is, néhány éve az erős munkaerőhiány, majd az építőipari konjunktúra hullámzásaihoz kapcsolódó változó munkaerő-kereslet hatásai is jól láthatók a résztvevők visszajelzéseiből. A vállalati szintű gazdasági nehézségek pedig erősen nyomon követhetők a kapcsolódó pénzügyi, controlling, költséggazdálkodási képzések iránt megnyilvánuló keresletben.

A résztvevők bizalmi indexe a különböző, általuk elérhető információforrás iránt vélhetően nem szektorspecifikus, hanem egyfajta általános kortünet – és elgondolkodtató kell, hogy legyen minden piaci szolgáltatónak ebben a szektorban is.

A felmérésben a következő kérdésekre kellett a kitöltőknek választ adniuk: 

1. Milyen kompetenciáját, készségét fejlesztené leginkább?

kompetencia, készség, fejlesztés
Képzési célok

Az informatikai képzés – mint az általánosan ismert „sikerszakmához” vezető út, és a nyelni képzések iránti igény nem szorul különösebb magyarázatra, de örömteli tény, hogy az iskolarendszerű képzések után 27% jelölte meg már felnőtt fejjel is a szakmai tudás fejlesztését határozott célként.

2. Mi a legfőbb motivációja amikor képzést választ?

motiváció, képzés választás
Legfőbb motivációk

A képzésekhez kapcsolódó motiváció kiválasztásánál igen erősen dominál a munkavállalók jelenlegi szakterületén, munkakörében történő fejlődési igény, ami persze a későbbi váltás, vezetővé válás kulcslépése is lehet.

3. Milyen információk alapján választ képzést?

információk, képzés választás
Információk a képzésről

Az érdeklődők információszerzésre a legtöbb esetben nem csak egy csatornát vesznek igénybe, és igen elgondolkodtató, hogy összességében 67%-ban valamilyen konkrét emberi vélemény, ajánlás (ismerős, munkahelyi vezető, vagy akár egy internetes értékelő) lesz a döntő befolyásoló tényező egy szakmai képzés kiválasztásánál.

Nyilvánvalóan megvan a képzésszervező cégek tudatosan alkalmazott marketing eszközeinek is a helye, de a fogyasztói bizalomhoz elengedhetetlen a korábbi képzési résztvevők tényleges, leellenőrizhető, pozitív értékelése, a képzésszervező cég szakmai múltja.

4. Melyik képzési formát részesíti előnyben jelenleg?

képzési forma választás
Képzési forma

A Covid-időszak kényszerű 100%-os online üzletmenete után újra kiemelten fontos a leghatékonyabbnak tartott képzési forma, a személyes, tantermi oktatások iránti igény. Természetesen igen sok minden megoldható ma már a digitális csatornákon, de a fogyasztók tényleges várakozását, vágyait az ábra jól szemlélteti!

5. Milyen iparágban dolgozik jelenleg?

iparág, munkavégzés, képzés
Iparág

A képzési résztvevők iparági eloszlása aránylag egyenletes, ami szerencsés körülménynek mondható. Természetesen mindig vannak növekvő és csökkenő szegmensek amikre a képzésszervezőknek tudatosan figyelni kell, de elmondható, hogy aki fejlődni szeretne, és képezni magát szakmai területén, az bármely szektorból is érkezik, találhat lehetőséget ma erre magának.

6. Jelenlegi munkakör, beosztás?

munkakör, beosztás, képzés
Munkakör, beosztás

A résztvevők/érdeklődők pillanatnyi munkaköre igazából egybevág az átlagos munkahelyi struktúrák felépítésével, arányaival: vezetői pozícióból lényegesen kevesebben vesznek részt a felnőttoktatás képzésein, mint munkatársi jellegű pozícióból.

Ez teljesen érthető, és egyben örömteli is, hisz a számok alapján általánosságban elmondható, hogy a hazai munkavállalók számára nyitott a lehetőség a szakmai oktatásokra, és sok esetben azt a munkáltató, a közvetlen vezető is támogatja.

Befejezésképp érdemes megtekinteni az érdeklődők életkorát is:

életkor, képzés, fejlesztés
Életkori megoszlás

Kiemelendő és fontos, hogy jól láthatóan minden jellemző korosztály erőteljesen tudja képviseltetni magát! Ezen az ábrán a felmérés pillanatnyi értékei láthatók, de érdemes megjegyezni, hogy korábban a legfiatalabb korosztály esetében a most tapasztaltnál lényegesen alacsonyabb számokat tudtunk kimutatni. 

Felmérésünket - mely Sämling Felnőttképzési Index néven található meg – folyamatosan végezzük, összesítéseinket pedig a kapott válaszok alapján évente legalább egyszer publikáljuk.

 

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Újra pörög a felnőttképzés: mit és hogyan tanuljunk 2024-ben?

2022-ben több mint 100 ezer ember vett részt felnőttképzésben, tavaly valószínűleg még többen, bár végleges adatok nincsenek. Zsuffa Ákos a... Teljes cikk

1500 diák méri össze a tudását a Szakma Kiváló Tanulója Verseny fővárosi előválogatóján

Idén is nagy érdeklődés övezi a szakképzésben részt vevő tanulók számára indított megmérettetéseket: csak Budapesten 55 szakmában mintegy 1500... Teljes cikk

Így lehet gördülékeny a szakember-utánpótlás

A Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH), valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) együttműködési megállapodást írt alá, hogy a... Teljes cikk