Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 éve

Fiatal álláskeresőket segítettek a Street Day keretében

A 2015. március 26-án immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Street Day nevű eseményen az Adecco cégcsoport munkavállalói világszerte kimentek az utcára, tanácsadásokat szerveztek, hogy a közel 1000 program keretében adjanak útmutatást az érdeklődőknek. Magyarországon hat vidéki városban és Budapesten segítettek a tanácsadók.

Napjaink egyik legégetőbb problémája a munkanélküliség, mely különösen a fiatalok körében riasztó tény, nem csak Magyarországon. Világszinten több mint 200 millió munkanélküli él, melynek közel 40 százaléka 25 éves vagy ennél fiatalabb, ugyanakkor csak Európában és az Egyesült Államokban 8 millió betöltetlen állás várja a megfelelő szakembereket.

A 2015. március 26-án megrendezett Adecco Street Day elnevezésű program célja, hogy segítő kezet nyújtson a munkanélküli fiataloknak, pályakezdőknek elhelyezkedésükben, valamint olyan hasznos tanácsokban részesüljenek, amelyek rávilágítanak az erősségekre és az esetleges fejlesztendő területekre egyaránt.

Hazánkban a program 7 városban került megrendezésre, melyet óriási érdeklődés övezett. Ingyenes tanácsadássokkal, workshopokkal, próbainterjúkkal, pályaorientációs programokkal várták az érdeklődőket, melyre több mint 100 fő előre regisztrált résztvevő jelent meg, nem beszélve a napközben csatlakozókról. A Street Day programján túl több száz, jövendőbeli pályakezdőt is megszólítottak főiskolákon, egyetemeken tartott előadásokkal, tanácsadásokkal, hogy támogatást nyújtsanak a fiataloknak a munka világába történő integrációjuk elősegítésében.

„A tehetséges, motivált fiatalok munkanélküliségének helyzete elfogadhatatlan, mely ellen az Adecco évről-évre tökéletesített programsorozattal lép fel. A Street Day programunk csak az első lépcső a fiatal álláskeresők támogatására. Május 1-jéig jelentkezhetnek a pályakezdők, hogy kipróbálják magukat egy hónapig, mint ügyvezető; a kiválasztott fiatal közvetlenül a mentorálásom alatt ismerheti meg egy multinacionális vállalat működését és nyerhet betekintést abba, hogy mit is jelent az ügyvezetői szerepkör. Bízunk benne, hogy idén is rengetegen jelentkeznek és a szerencsés kiválasztott nem csak egy hónapig fog nálunk dolgozni, hanem akár egy éves gyakornoki programunkba is becsatlakozhat.” – foglalta össze a célkitűzéseket Vég Ottó, az Adecco Kft. Ügyvezető Igazgatója.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Munkaerő-kisokos nagyvállalatoknak 7 lépésben

A vállalatok egyre nagyobb kihívásokkal találják szembe magukat, ha a szakképzett munkaerő megtalálásáról van szó. Ma már elengedhetetlen, hogy a... Teljes cikk

Szabadságolás igazságosan

A nyári szabadságolás gyakran okoz fejtörést az egyébként is munkaerőhiánnyal és fluktuációval küszködő termelő cégeknek. Hogyan lehet... Teljes cikk

100 ezerrel emelkedett az alkalmi munkások száma

2019 júniusában a bejelentett alkalmi munkások száma elérte a 269 ezret, míg 5 évvel korábban ez 166 ezer volt - írja a nyomtatott Világgazdaság. Teljes cikk