Megjelent: 3 éve

Figyelem, mint béren kívüli juttatás

Ön melyik munkahelyére gondol vissza legszívesebben? Mi a legemlékezetesebb, legjólesőbb élménye a céggel vagy a munkaközösséggel kapcsolatban? Mi volt, ami ott tartotta Önt? És, ami a legfontosabb: vezetőként mit alkalmaz most ebből?

Az elkötelezett és elégedett munkaerő a vállalkozás motorja, a fennálló munkaerő-piaci helyzetben pedig a munkatársak megtartásának és bevonzásnak stratégiai jelentősége egyre fokozódik.

Ismerjük és megértjük a munkáltatók mindennapi elakadásait, legyen szó egy globális szervezetről, vagy akár kis- és középvállalkozásról: szűkös a budget, szoros a headcount, egy kézben a toborzástól-bérszámfejtésig minden, ahol a napi folyamatok mellett nincs kapacitás HR trükkökre. Mégis: néha a legegyszerűbb eszközökről, legkézenfekvőbb megoldásokról feledkezünk el.

Közös ebédek, gyümölcsnap, munkahelyi óvoda, sport, vagy csak kellő rugalmasság gyermek ápolása esetén. Közös nevező ezekben a felelős munkáltatói hozzáállás. Alapja, hogy a munkavállaló is ember, így a munkahelyi közösségépítés, egészségvédelem, tehetséggondozás, vonzó és egészséges munkahelyi környezet eszközök, melyek alapvető szükségleteket, vagyis a munkavállaló „jóllétét” szolgálják. Ez pedig kellő kreativitással, lehet, hogy nem is kerül sokkal többe, mint egy kis figyelem.Vállalati oldalon ez a törődésre fordított idő és energia hosszú távon számosítható is. Ha ez a figyelem, vagyis a felelős foglalkoztatás, tudatos tevékenység és a munkáltatói arculat szerves része, akkor az egyértelműen a fluktuáció csökkenésével, és a magas színvonalú munkaerő könnyebb bevonzásával, vagyis a HR költségek csökkentésével jár. A felelős foglalkoztatás tehát azon túl, hogy valóban „emberi”, a fenntartható emberi erőforrás gazdálkodás alapja.

OFA
Az OFA Nonprofit Kft. 2016-ban hirdette meg először „Az Év Felelős Foglalkoztatója” díját. A tavalyi rendezvény sikere után ismét keresi azokat a munkáltatókat, akik nemcsak munkavállalóik, de a szemléletváltás elkötelezett hívei is és szeretnének a fenntartható foglalkoztatás alapkövének letételénél részt venni. Nyitottak megosztani jó gyakorlataikat, láthatóvá tenni magukat, a munkáltatók emberi arcát.
Jelentkezését a www.ofa.hu/felelos-foglalkoztato weboldalon 2017. október 6. -ig teheti meg.

További részletekért és pályázati feltételekért kérjük, látogasson el az ofa.hu weboldalra, vagy kérjen információt a felelosfoglalkoztato@ofa.hu email címen.

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” programban együttműködő partnereink a HR Portál, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra, valamint az Országos Humánmenedzsment Egyesület.

A cikket az OFA Nonprofit Kft. munkatársai állították össze.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Önkénteseket toboroz a Prohuman a segitunkegymasnak.hu adományvonal felajánlásainak kezelésére

"Fontos, hogy ebben az extrém helyzetben maximálisan figyeljünk egymásra" - mondta a Prohuman ügyvezető igazgatója. Teljes cikk

Járványhelyzet: közösségi adatbázis segíti a munkanélkülieket

Közösségi adatbázist hozott létre a Talentuno olyan magyar cégekről, akik a jelenlegi krízishelyzetben is aktívan keresnek új munkaerőt. A magyar HR... Teljes cikk

Mozgalom indult a rendezvényszervezés területén dolgozók segítésére

A Friends Club Hungary Kft rendezvényszervező cég a munka nélkül maradt kollégákon kíván segíteni. Teljes cikk