Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Foglalkoztatási bizottság: szavazás a plusz egy havi illetmény kifizetéséről

Általános vitára alkalmasnak találta az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottsága a plusz egy havi illetmény előrehozott kifizetését szabályozó törvénymódosítási javaslatot a testület hétfői ülésén.

Az általános vitára bocsátást a kormánypárti képviselők támogatták, az ellenzéki képviselők nem szavaztak, hivatkozva arra, hogy még nem volt elegendő idejük a javaslat tanulmányozására, konzultációkra.

Herczog László, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára elmondta, hogy a törvényjavaslat az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság és a kormány között létrejött, február 19-i megállapodásban foglaltak szerint módosítaná a plusz egy havi kereset kifizetésének gyakorlatát. Ezt a plusz egy havi illetményt nem a tárgyévet követő januárban, hanem a tárgyévben havonként kapnák meg a munkavállalók. Az idén július 1-jétől kezdődne ez az előrehozott kifizetés. Az előlegszerű kifizetés és a teljes plusz egy havi illetmény különbségét a tárgyévet követő januárban számolnák el.

A szakállamtitkár utalt arra, hogy 2009-től szándékaik szerint az eddigi januárról ismét a tárgyév decemberére hoznák vissza a plusz egy havi illetmény kifizetését. A költségvetési mérleget a jelenlegi törvényjavaslatban szereplő előlegszerű kifizetés nem befolyásolja, csak pénzforgalmi intézkedések szükségesek teljesítéséhez - hangsúlyozta a szakállamtitkár.

Bernáth Ildikó (Fidesz) a bizottság alelnöke arról érdeklődött, hogy az önkormányzatok miként kapják meg a kifizetésekhez szükséges fedezetet. Herczog László elmondta, egyeztettek az önkormányzati képviseletekkel. A költségvetés az idei kifizetéseket címzett támogatásként biztosítja az önkormányzatoknak, az ezt követő időszakban is valamilyen támogatási formában hozzájutnak az önkormányzatok ehhez a pénzhez.

V. Németh Zsolt (KDNP) azt kifogásolta, hogy a megállapodás gyakorlatilag nem jelent többletkeresetet a közszolgálat dolgozóinak, csak azt kapják meg évközben, amihez egyébként is hozzájutnának a következő év januárjában. Már az is ellentétes volt a plusz egy havi illetmény eredeti céljával, hogy december helyett a következő év januárjában fizették ki, ez a forma se szolgálja azt, hogy az év végén egy összegben jussanak hozzá a munkavállalók legalább egy havi keresethez.

Herczog László válaszában elmondta: ez egy lehetőség, mindenki szabadon dönthet, hogy havonként használja-e fel ezt az összeget, vagy havonként félreteszi és egy összegben hasznosítja év végén.

A bizottság egyhangúlag támogatta a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) munkavédelemre és munkaviszonyra vonatkozó keretegyezményével, ajánlásával kapcsolatos beszámoló és országgyűlési határozati javaslat általános vitáját.

  • 2019.10.18Office Fvck Up Day Az iroda költözés vagy átalakítás során elkövetett bakikról nem szoktunk beszélni, pedig ezekből a történetekből igazán sokat lehet tanulni. Éppen ezért 15 olyan előadót hívunk a nagyszínpadra, akik őszintén mesélnek az elbaltázott projektekről. Részletek Jegyek
  • 2019.11.14Munkajog a HR gyakorlatában Munkajogi ismeretek érthetően, rendszerezve, remek oktató tolmácsolásában! A jogszabályi naprakész tudás mellett a saját kérdéseire is választ kap. Képzésünk munkáltatói és munkavállalói oldalról is hasznos ismereteket nyújt. Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egyéni vállalkozó adózása 2020

Az egyéni vállalkozó szjt-t és osztalékadót fizet, választhatja az átalányadózást vagy a KATA-t is. Teljes cikk

Munkáltatói igazolás

A munkáltató köteles a jövedelem igazolása céljából összesített jövedelemigazolást kiadni a munkavállaló részére az adóévben teljesített... Teljes cikk

Munkáltatói kölcsön

A munkáltatói kölcsönre a Polgári Törvénykönyv kölcsönszerződésre vonatkozó szabályai vonatkoznak. Teljes cikk