kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Gyermekzsivaly a NEXON székházban

Idén első alkalommal csatlakozott a NEXON a Mutiholdolgozol naphoz, mely során a fiatalok megismerhették szüleik, nagyszüleik, rokonaik munkahelyét. Emellett a nyílt nap egyik fő hívószava a HR-szoftverfejlesztő vállalatnál az információ és adatbiztonság volt. 40 önkéntes kolléga együttműködésével közel 60 gyermek 4 korcsoportban ismerte meg a NEXON működését.

nexon gyereknap mutiholdolgozol-

Gratulálunk mindenkinek, akinek része volt ebben az élmény-napban! Ennek kapcsán kérdeztük Újvári Enikőt, a program kiíróját a Három Királyfi Három Királylány Alapítványtól és a NEXON munkatársait: Bogdán Szilvia HR-igazgatót, Varga Henriett pénzügyi munkatársat, Kozma Anita rendszerszervezési osztályvezetőt, Varga Tibor üzleti elemzőt, valamint Horváth Adél duális HR-hallgatót.

#mutiholdolgozol

nexon mutiholdolgozol

Enikő, mikor hívtátok életre a Mutholdolgozol-t és mi a célja? 

A Három Királyfi Három Királylány Alapítvány 2009 óta működik, a célunk olyan feltételek megteremtése, mely a kívánt gyermekek megszületését segítik. Alapítónk Kopp Mária kutatásai szerint -és az eddigi tapasztalatok alapján is- a munka világának jelentős ebben a szerepe: fontos egyrészt, hogy közösségként mit közvetítenek, másrészt, hogy milyen gyorsan és hatékonyan tudnak reagálni, ha pl. támogatásra van szükség. Fontosnak láttuk, hogy a cégekkel külön foglalkozzunk. Alapítottunk egy díjat is a családbarát vállalatok elismerésére, ez az Év Családbarát Vállalata Pályázat!

A #mutiholdolgozol programunk 2018-ban indult, egy mentor vállalatunk ötlete alapján. Tapasztalhattátok ti is a kezdeményezés hátterét, célját: ne csak spontán benyomásai legyenek a gyermekeknek arról, hogy hol dolgoznak a szülei, nagyszülei, hanem szervezetten többet, mélyebben lássanak az életnek ebből a szeletéből. Ezzel a programmal segítjük a jövő generációját, de időközben kiderült, hogy a “hazavitt” élményen keresztül a család is jobban tud kötődni a vállalathoz; így született nálunk a “vállalatbarát család” fogalom. Az erősebb kötődésből, elköteleződésből a cég is sokat nyer, a programok kitalálásával, megszervezésével pedig közösségi szinten erősödik. Tudom, hogy nálatok is nagy számú önkéntes kapcsolódott be a kreatív, majd a szervezési részbe. 

Évről évre mindig vannak új belépők, közel 100 céggel állunk kapcsolatban csak ezen a programon keresztül és nem nagyon tudok olyan tevékenységet mondani, ahol ne lett volna Mutiholdolgozol! 

#NEXON

nexon mutiholdolgozol

Miért csatlakozott a NEXON a Mutiholdolgozol Naphoz?

Bogdán Szilvia: Tervben volt már hasonló rendezvény megvalósítása, a felhívás adta meg a végső inspirációt, így belevágtunk. Fontosnak tartottuk megmutatni a gyerekeknek a munkahelyünket. Már a tervezési időszakban látszott, hogy komplex, és élményekben gazdag lesz a program. Ennek a megvalósítása sem egyszerű, hiszen a NEXON összes területét bemutattuk, minden szinten más-más szervezeti egységgel ismerkedhettek meg a gyerekek. Ragaszkodtunk az elképzeléshez, hogy nem hagyunk ki senkit a NEXON csapatából, kapjanak a fiatalok teljes, átfogó képet a tevékenységünkről. Az önkéntesség kiemelten fontos érték volt az előkészítés és lebonyolítás során, fantasztikus energiákkal dolgoztunk.

#mutiholdolgozol

Tavaly a COVID szabályozások csak hibrid megvalósítást engedtek, a teljes nyitást követően idén mik a tapasztalatok? 

Kíváncsiak voltunk, mert a #maradjotthon kampány nagyon jól sikerült, jelenleg is nehézséget jelent számos cégnél a kollégák irodába való “visszacsábítása”. Egy kis izgalom volt bennünk, hogy a jelenléti rendezvényre vajon lesz-e érdeklődés. Ám azt tapasztaltuk, hogy kimondottan szükség volt rá, az emberek újra felfedezhették az együttlét örömét. Úgy látom, hogy egy ilyen nyílt nap mindig kell, de most talán nagyobb szükség volt rá, mint bármikor eddig.

#NEXON

Szilvia, szerinted, hogy sikerült az első mutihol NEXON Nap? HR-szemmel nézve mit adtatok a munkatársaknak és a gyermekeknek? 

Nem tudok érzelmek nélkül beszélni, én már a kezdetekkor megszerettem. Ez volt az első alkalom, jól sikerült, mobilizált és sok élményt adott: bemutatók, játékok, CSR, film készítése, rádiózás, IT-adatbiztonsági oktatás…. egy nap alatt sok dolgot megcsináltunk, tudást adtunk át, nagyot merítettünk. Arányaiban szép gyerekszám vett részt a rendezvényen, a belső kampányunk során a jelentkezői létszám megduplázódott! A munkavállalók bevonása is sikeres volt, a szervező kollégák minden területen mozgósították a többieket, nagy elánnal dolgoztunk. A léghoki a teraszra kifejezetten az esemény előtt érkezett meg, hogy a gyerekek is tudjanak már ebédidőben játszani. Úgy érzem, élményt adtunk ezzel a nappal a fiataloknak és a kollégáknak egyaránt. Természetesen van még fejlődési lehetőség, levonjuk a tanulságokat. Ehhez kérdőíveztünk is, szülőkkel, szervezőkkel és a nexonos munkatársak visszajelzésére is kíváncsiak voltunk, hogy érezték magukat, mit csináljunk esetleg következő alkalommal másképp.  

Szilvia, mik a tervek a jövőre nézve? Szeretnénk jövőre folytatni!

Enikő, milyen értéket ad ez a lehetőség a tagvállalatoknak? Te miért javaslod a csatlakozást? 

A cégeknek közösségi érzést adunk, nincsenek egyedül. Készítettünk egy információs csomagot, de közösen egymást segítve haladunk mindig előre a szervezéssel. Meetupokon (online és személyes) együtt készülünk fel, megosztjuk a jó gyakorlatokat. Fontos a külső-belső kommunikáció, itt is megosztjuk a best practice-okat. Ha sokan egyszerre kommunikálunk a Mutiholdolgozol napról, annak nagy ereje van! 

Ti miért csatlakoztatok az önkéntes csapatba?

Varga Henriett: két dolog motivált: a családban van egy kisfiú, akit mindenképpen el akartam hozni, aki nagyon zárkózott és különösen nehezen nyílik meg idegen környezetben. A másik hajtóerő a kollégáim lelkesedése volt. Meglepő erőbedobással dolgoztak ezen a programon, megható volt ezt tapasztalni, mindenki hozott valamit, készült, jó érzés egy közös célért együtt tenni. 

Kozma Anita: Szeretem a munkám, de jó volt új dolgokat csinálni, megismerni az eseménymarketing részfeladatait. Ezzel a céllal csatlakoztam és örülök, hogy a folyamat részese lehettem, láthattam, hogy egy ötletből, hogy jutunk el egy tűpontosan kidolgozott, forgatókönyvezett, színvonalas rendezvényig.

Horváth Adél: Duális hallgatóként szeptember óta vagyok a vállalatnál. Ezen a napon mélyebben megismerhettem a NEXON-t, a kollégákat és a gyermekeiket. Korábban én is néha bemehettem apukám munkahelyére, csodás élményeim vannak és jó volt ezt visszaadni más gyerekeknek, látni az ő örömüket. 

Varga Tibor: A gyermekeimet szerettem volna elhozni. A győri szolgáltatóközpontot már látták, meghatározó élmény volt a számukra és a székház látogatására is nagyon készültek. A sors fintora, hogy betegség miatt végül nem tudtak jönni, de én kezdetektől szerettem volna a szervező csapat tagja lenni. Az 1-5 éves korosztályú gyermekcsapat egyik vezetője voltam, emellett szakszerű segítséget kaptam egy fantasztikus óvodapedagógustól! Régebben -a tanulmányaim során- nagy szervező voltam, aztán ez a vonal elgyengült, ezért örülök, hogy a NEXON-nál volt rá lehetőségem.

Ti hogy éltétek meg ezt a napot? 

Kozma Anita: A gyermekeim pályaválasztás előtt állnak, egyikük most érettségizett. Sokat mesélek nekik a feladataimról, de most mégis kaphattak egy olyan összefoglalót, ami végtelenül hasznos volt számukra. Már tudják, látták az irányt, a tapasztalások mentén pontosították, hogy merre szeretnének tovább menni, kiváló pályaorientáció is volt ez a nyílt nap! Emellett arra is alkalmat nyújtott, hogy együtt legyünk úgy, hogy végig az én közegemben lássanak. Végig csinálták a székházbejárását, a feladatokat, látták, megismerték egy irodaház teljes működését. Tudják hova kötni az embereket, akikkel megbeszélek, ebédelek…

Varga Tibor: a legkisebb csapattal voltam, át kellett szellemülnöm óvóbácsi szerepkörbe és köszönöm Ottiliának a szakszerű segítséget! A picikkel is meglátogattuk a szülők munkaállomását, pontosan tudták, hova megyünk, volt, aki még figyelmeztetett is, hogy “apu nem ér rá, mert megbeszélése van”! Szívesen megismételném az egészet!

Varga Henriett: Tetszett a fiatalok érdeklődése, nagy mentális és lelki töltődést adott a csapat vezetése. A kollégák azóta is rám írnak, hogy mindent köszönnek, emlegetik a gyerekek a nyílt napot. A sok visszacsatolás jól esett! A korosztályi programok is kiválóan sikerültek, én elégedett vagyok ezzel a nappal, a maximumot kihoztuk belőle.

Horváth Adél: Remekül sikerült. Mentornak éreztem magam, örömmel mutattam be a NEXON-t, hogy mi is történik itt. A 6-9 éves korosztály nyüzsgő csapat volt!

Szerinted az értékeink közül mit tudtunk megmutatni a fiataloknak?

Varga Henriett: az egységet. Ahogy minden emeleten várták, fogadták őket. Fontos, hogy ezt megtapasztalták. Legyenek ők is csapatjátékosok, vigyék hírül azt, hogy csapatban dolgozni, összetartani a legjobb dolog.

Horváth Adél: a CSR program keretében minden gyerek hozott ajándékot az örökbe fogadott ovinknak. Fontos összekapcsolni a munkahelyet ezzel az odafigyeléssel. A NEXON egy olyan közösség, ahol odafigyelünk egymásra, és a külvilágra. 

Varga Tibor: a barátságos, közvetlen környezet szerintem biztos “átment”. Úgy gondolom, jó, hogy láthatták a fiatalok azt is, hogy néz ki egy modern irodaház. Ők az iskolával, ovival tudják összehasonlítani, itt hatalmas kivetítők, korszerű informatikai eszközpark található minden szinten, nekünk ezek használata mindennapos, de nincs ez sajnos mindenhol így.

Kozma Anita: Sok mindent meg tudtunk mutatni és sok minden látható is szerintem. Amit nem mondunk ki, hogy -a professzionalizmus, magas színvonalú szakmai felkészültség mellett- milyen jó emberek vannak a NEXON csapatában. Ez nehezen megfogalmazható, megmutatható, aki nem tudta, az most meggyőződhetett róla! Az a végtelen szeretet, amivel minden kollégám odaállt és fogadta a fiatalokat, leírhatatlan. 

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk