Megjelent: 3 éve

Három börtönőr verhetett halálra egy rabot

43 ütés, rúgás - ezek között bakancs lenyomatot az áldozat arcán - nyomát találták meg annak a rabnak a holttestén, akit még novemberben vert agyon a gyanú szerint három börtönőr egy budapesti börtönben, írja a Híradó.hu.

Az ügyészség kezdetben csak hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, hétfőn viszont már halált okozó testi sértés miatt nyomozott. A három börtönőrt letartóztatták, két hete előzetesben vannak. A gyanú szerint ők verték halálra a Kozma utcai börtönben idősebb Csiki Sándort.

A férfi lopások, rablások miatt összesen már vagy 20 évet ült le. Legutóbb 9 évet kapott fegyveres rablásért, jövőre szabadult volna. A konfliktus forrása a börtönben egy matrac volt, amelyet a börtönőrök el akartak venni a fogvatartottól, akinek engedélye volt a használatára napközben is, mert beteg volt. Hangos szóváltás alakult ki a fogoly és az őrök között. A börtönben kényszerítő eszközök arányos használata megengedett, ha a rab ellenáll, de csak addig szabad alkalmazni, amíg szükség van rá.

Az elmúlt években három ember halt bele bizonyítottan hivatalos személyek intézkedésébe, de a bizonyítás nem könnyű.

Híradó.hu
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter