Megjelent: 1 éve

Hiába dolgozott több mint 40 évig, mégsem vonulhat nyugdíjba egy csongrádi asszony

Az utolsó 25 évben a postánál dolgozott, de megromlott az egészsége, ezért kirúgták. Hiába dolgozott 1970 óta bejelentett munkahelyeken, mégsem tud elmenni nyugdíjba.

Dolgozni már nem tud, mert lényegében belerokkant a munkába, de még bő egy évig nem mehet nyugdíjba egy maroslelei asszony. Kurusa Jánosné postásként dolgozott, a munkában tönkrement a lába, műteni kellett, és a válla, a keze sem működik megfelelően. Egészségileg alkalmatlannak nyilvánították, és kirúgták - írja a Hvg.hu.

A 63 éves asszony úgy gondolta, a Nők 40 programban nyugdíjba vonulhat, hiszen 1970 óta dolgozott, és három gyereke született. Ám hiába jelentették be minden munkahelyén, nem minden számít bele a jogosultságba.

Levonták az ápolás díjat, a munkanélküli járadékkal kihúzott időt, valamint hiányoztak az egyik gyerek születési dokumentumai is. Így a legalább 32 év kereső tevékenység helyett neki csak 29 és fél év jött össze.
„Nem is tudom, hogy mihez kezdjek ezzel, olyan méltatlan, hiszen világéletemben gürcöltem.” -mondja az asszony, aki rendkívül méltatlannak találja a helyzetét.

Az asszony 120 ezer forintot keresett, amíg dolgozott, most havi 48 ezer forint álláskeresési ellátást kap jövő év végéig. Várja, hogy kiteljen az ideje.

hvg.hu
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter