Megjelent: 2 éve

Hiába dolgozott több mint 40 évig, mégsem vonulhat nyugdíjba egy csongrádi asszony

Az utolsó 25 évben a postánál dolgozott, de megromlott az egészsége, ezért kirúgták. Hiába dolgozott 1970 óta bejelentett munkahelyeken, mégsem tud elmenni nyugdíjba.

Dolgozni már nem tud, mert lényegében belerokkant a munkába, de még bő egy évig nem mehet nyugdíjba egy maroslelei asszony. Kurusa Jánosné postásként dolgozott, a munkában tönkrement a lába, műteni kellett, és a válla, a keze sem működik megfelelően. Egészségileg alkalmatlannak nyilvánították, és kirúgták - írja a Hvg.hu.

A 63 éves asszony úgy gondolta, a Nők 40 programban nyugdíjba vonulhat, hiszen 1970 óta dolgozott, és három gyereke született. Ám hiába jelentették be minden munkahelyén, nem minden számít bele a jogosultságba.

Levonták az ápolás díjat, a munkanélküli járadékkal kihúzott időt, valamint hiányoztak az egyik gyerek születési dokumentumai is. Így a legalább 32 év kereső tevékenység helyett neki csak 29 és fél év jött össze.
„Nem is tudom, hogy mihez kezdjek ezzel, olyan méltatlan, hiszen világéletemben gürcöltem.” -mondja az asszony, aki rendkívül méltatlannak találja a helyzetét.

Az asszony 120 ezer forintot keresett, amíg dolgozott, most havi 48 ezer forint álláskeresési ellátást kap jövő év végéig. Várja, hogy kiteljen az ideje.

hvg.hu
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.01.30Videokonferenciás 2 napos Scrum Master képzés A két napos intenzív, gyakorlat-orientált tréning szerepjátékokon és szimulációkon keresztül segít a résztvevőknek megérteni, hogyan alkalmazhatóak a legkülönbözőbb projektekben a Scrum alapelvei. Kitérünk arra is, hogy mikor érdemes használni a Scrumot, és mikor nem. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter