Megjelent: 1 éve

Hiába dolgozott több mint 40 évig, mégsem vonulhat nyugdíjba egy csongrádi asszony

Az utolsó 25 évben a postánál dolgozott, de megromlott az egészsége, ezért kirúgták. Hiába dolgozott 1970 óta bejelentett munkahelyeken, mégsem tud elmenni nyugdíjba.

Dolgozni már nem tud, mert lényegében belerokkant a munkába, de még bő egy évig nem mehet nyugdíjba egy maroslelei asszony. Kurusa Jánosné postásként dolgozott, a munkában tönkrement a lába, műteni kellett, és a válla, a keze sem működik megfelelően. Egészségileg alkalmatlannak nyilvánították, és kirúgták - írja a Hvg.hu.

A 63 éves asszony úgy gondolta, a Nők 40 programban nyugdíjba vonulhat, hiszen 1970 óta dolgozott, és három gyereke született. Ám hiába jelentették be minden munkahelyén, nem minden számít bele a jogosultságba.

Levonták az ápolás díjat, a munkanélküli járadékkal kihúzott időt, valamint hiányoztak az egyik gyerek születési dokumentumai is. Így a legalább 32 év kereső tevékenység helyett neki csak 29 és fél év jött össze.
„Nem is tudom, hogy mihez kezdjek ezzel, olyan méltatlan, hiszen világéletemben gürcöltem.” -mondja az asszony, aki rendkívül méltatlannak találja a helyzetét.

Az asszony 120 ezer forintot keresett, amíg dolgozott, most havi 48 ezer forint álláskeresési ellátást kap jövő év végéig. Várja, hogy kiteljen az ideje.

hvg.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter