kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Hogyan növelhetik a videojátékok a munkahelyi elégedettséget?

A videojátékokat gyakran szórakozásnak vagy egy hosszú nap utáni kikapcsolódásnak tekintik. De tudtad, hogy a videojátékok pozitív hatással lehetnek a munkahelyi környezetedre és a jólétedre?

Az Oxfordi Egyetem és a Pennsylvaniai Egyetem kutatói által végzett tanulmány szerint a videojátékok javíthatják a hangulatot, csökkenthetik a stresszt, fokozhatják a kreativitást és elősegíthetik a társadalmi kapcsolatokat. A tanulmányban több mint 3000 játékost kérdeztek meg, és megállapították, hogy azok, akik napi négy óránál többet játszottak, nagyobb boldogságról számoltak be, mint azok, akik kevesebbet vagy egyáltalán nem.

Milyen előnyökkel járhatnak a videojátékok a munkahelyeden? Íme néhány módszer:

A videojátékok segíthetnek megbirkózni a kihívásokkal és a kudarcokkal. A videojátékok megtaníthatják a nehéz helyzetek kezelésére, a hibákból való tanulásra és az akadályok leküzdésére. Ezek a készségek segíthetnek szembenézni a munkával kapcsolatos kihívásokkal, és növelhetik az ellenálló képességet és az önbizalmat.

A videojátékok stimulálhatják az agyat és javíthatják kognitív képességeit az alkalmazottaknak. A videojátékok fejleszthetik a memóriát, a figyelmet, a problémamegoldó és a döntéshozatali készségeket. Ezek a készségek segíthetnek abban, hogy jobban teljesítsenek a munkában, és növeljék termelékenységét és hatékonyságát.

A videojátékok elősegíthetik a csapatmunkát és az együttműködést. A többszereplős vagy kooperatív játékok segíthetnek a kommunikációs, koordinációs és együttműködési készségek fejlesztésében. Ezek a készségek segíthetnek abban, hogy jobban együttműködjön kollégáival, és kiépüljön a bizalom és a kapcsolat.

A videojátékok szórakoztató és pozitív kultúrát teremthetnek. A videojátékokkal közös érdeklődési körök és tapasztalatok révén kötődhet munkatársaihoz. Ez a bajtársiasság és az összetartozás érzését keltheti a csapat tagjai között. A videojátékok egy kis mókát és humort is hozzáadhatnak a munkanaphoz, és csökkenthetik az unalmat és az egyhangúságot.

Az egyik olyan játék, amely ezeket az előnyöket kínálja, a League of Legends, egy népszerű online többjátékos játék, amely stratégiát, csapatmunkát és versenyt foglal magában. Íme néhány ok, amiért a League of Legends pozitívabb környezetet teremthet a munkahelyén:

A League of Legends segíthet a vezetői és irányítási készségek fejlesztésében. A League of Legends játékhoz szükség van a csapattársaiddal való együttműködésre, a szerepek kiosztására, a stratégiák megtervezésére és a taktikák végrehajtására. Ezek a készségek segíthetnek abban, hogy hatékonyabb vezetővé és menedzserré váljon a munkakörnyezetében.

A League of Legends segíthet érzelmi intelligenciájának és empátiájának fejlesztésében. A League of Legends játékkal különböző személyiségek, kultúrák és háttérrel ismerkedhetsz meg. Ez segíthet megérteni és értékelni munkatársai és ügyfelei sokszínűségét. A League of Legends játék segíthet konstruktív módon megbirkózni a stresszel, a frusztrációval és a haraggal.

A League of Legends segíthet tanulási és alkalmazkodási készségeinek fejlesztésében. A League of Legends játék kihívást jelent, hogy folyamatosan új készségeket sajátíts el, új bajnokokat sajátíts el, és alkalmazkodj a változó helyzetekhez. Ezek a készségek segíthetnek lépést tartani munkakörnyezete gyors ütemű és dinamikus természetével.

Tehát, ha olyan játékot keresel, amely kellemesebb hellyé teheti munkahelyét, miért nem próbálja ki a League of Legendst?  A League of Legends a kezdő játékosoknak frusztrálható lehet. Ezért léteznek oldalak mintpéldául az eldorado.gg ahol olyan Leage of Legends accountokat vásárolhatunk amik már magasabb szinten vannak, ezzel megkímélve minket a játék fáradalmaitól amivel minden új játékosnak meg kell bírkóznia, ezáltal egy még streszmentesebb környezet teremthetünk.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk