kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Hogyan öltözzünk fel egy állásinterjúra?

Az első benyomásnak kiemelkedő szerepe van. Az élet minden területén, így az állásinterjún is. Hiába voltunk szimpatikusak az önéletrajz alapján, ha nem megfelelő az öltözékünk, ha nem a megfelelő ruhát, cipőt vettük fel reggel és ezzel rossz benyomást keltünk az interjúztatóban, akkor az esélyünk is jelentősen csökken.

imagesA nők általában egy férfi cipőjét nézik meg az első találkozáskor. A cipő ugyanis nagyon sokat elárul a viselőjéről. Nincs ez másként az állásinterjún sem. Amikor egy nő belép az állásinterjúra, akkor az interjúztató gyakran vizsgálja meg az állásra jelentkező cipőjét és most nem csak a cipő tisztaságáról van szó. Mutatjuk is, hogy milyen etikett - cipő etikett is - vonatkozik mindenkire, elsősorban a hölgyekre, amikor állásinterjúra mennek.

Milyen cipőt vegyek fel állásinterjúra?

Nagy dilemma, hiszen az öltözéknek alapvetően elegánsnak kell lenni, és ehhez csakis egy alkalmi cipő illik. De nem mindegy milyen. Az egyik legjobb választás a bőrcipő közepes, vagy kicsi sarokkal. Ezek a cipők rendkívül elegánsak és némi visszafogottságot is sugallnak a viselőjéről. A másik cipő, ami nagyon alkalmas egy állásinterjúra, a balerina cipő. Sokan azt képzelik, hogy ez csakis a fiataloknak való cipő és egyáltalán nem illik egy olyan alkalomra, mint állásinterjú, de talán ez az egyetlen olyan cipő, amivel maximálisan pozitív benyomást tehetünk az állásinterjún, akár az interjúztatóra is. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor mindenképpen az egyszerű és szerény megjelenésű balerina cipő mellett döntsünk.

Mit kell tudni a balerina cipőről?

A balerina cipő nem csak szerény és egyszerű megjelenésű, hanem nagyon kényelmes is. Különböző színekben és színárnyalatokban kapható és semleges, letisztult színeket is találunk a kínálatban úgy, mint fekete, fehér, bézs és barna, amelyek tökéletes színek egy állásinterjúra.
Természetesen, egy élénkebb színű és mintás balerina cipőt is választhatunk egy állásinterjúra, de akkor törekedjünk arra, hogy a ruházatunk egyszerű, semleges színű legyen.Hogyan viseljük?

Az állásinterjúra többféle elegáns outfit közül is válogathatunk. Nem feltétlenül csak zakóban és elegáns nadrágban illik egy állásinterjún megjelenni. Kicsit lazábbak is lehetünk, de akkor a színek tekintetében kell kicsit visszafogottnak, lennünk.

Ha nadrággal viseled, a nadrág szára ne lógjon a cipőre. A balerina cipőt szoknyával is viselhetjük, a leginkább az A - vonalú szoknya illik hozzá. A kerek orrú balerina cipők természetességet sugallnak, míg a helyesebb orrú balerina cipők rendkívül elegánsak és nőiesek.

Nagyon alkalmi megjelenés - kosztüm

Az interjúra szoknya - vagy nadrágkosztümben is mehetünk, ez tényleg csak attól függ, hogy melyiket preferáljuk jobban. Egy ilyen szetthez is remekül illik a balerina cipő. A kosztüm mindenképpen alapszín legyen, mint fekete, barna, vagy zöld. Szoknyát is vehetünk, sőt még a ceruzaszoknya is megengedett, azonban a balerina cipő mindenképpen fekete legyen. Ha szoknyában szeretnénk az interjún megjelenni, akkor a harisnyáról se feledkezzünk meg semmiképpen sem.

Elegáns külső, balerina cipővel

Nem feltétlenül kell kosztümben megjelennünk az állásinterjún. Öltözködésünkbe kicsit belecsempészhetjük a laza egyéniségünket, a játékos énünket. Ebben az esetben felvehetünk egy modern, széles szárú nadrágot, egy hozzá illő blézerrel, egy pasztell vagy fehér színű divatos blúzzal és egy pár balerina cipővel. Itt már nem olyan drákói a szigor. Akár egy élénkebb színűt is a lábunkra húzhatunk, csak arra törekedjünk, hogy olyan színűt válasszunk, ami harmonizál a táskánk, vagy egyéb kiegészítőnk színével.

Állásinterjúra smart casual stílusban?

Ha fiatal vagy, miért ne? Senki sem várja el tőled, hogy kosztümben feszengj, amikor az nem te vagy, nem a te stílusod. A smart casual egyébként is egy lendületes, fiatalos stílus, amelyhez remekül passzol a balerina cipő. A széles szárú, elegáns nadrág, egy pasztell vagy akár egy barna színű felsővel és egy hozzá passzoló balerina cipővel a lehető legtökéletesebb választás. Még egy állásinterjúra is.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek