Megjelent: 5 éve

Hogyan viselkedik a szervezet? - kiderülhet az adatokból

Milyen összefüggés van a szervezeten belüli viselkedési formák és aktivitások, valamint a keletkező adatok között? Az adatgyűjtési módszerek sokszínűségéről, a bennük rejlő lehetőségekről is beszél az Adatra Fel! konferencián Angyal Fruzsina, a Nextent Informatika Zrt. digitális transzformációs tanácsadója.

Hogyan kapcsolódik a munkád az adatokhoz? Hogyan jutottál el a saját szakterületed kapcsán az adatok elemzéséhez, felhasználásához?

Digitális transzformációs szakértőként feladatom, hogy adatelemzőinkkel együtt feltárjam a szervezeten belüli viselkedési formák és aktivitások, valamint a keletkező adatok közötti összefüggéseket. Ezekből az adatokból olyan a HR számára releváns információkat generálunk, melyekkel a munkavégzés illetve az üzleti döntéshozatal is hatékonyabbá tehető.

Milyen hozzáadott értéke van az adatelemzésnek a szakterületeden? Miben látod a legnagyobb előnyét annak, hogy adatokon alapuló döntéseket hozol, stratégiákat építesz?

Az adatok gyűjtésével, strukturálásával és elemzésével számos olyan előrejelzés készíthető, melyekből trendeket és mintázatokat olvashatunk ki. Ennek előnye, hogy tények és tendenciák alapján hozhatjuk meg döntéseinket.

Angyal FruzsinaAngyal Fruzsina
Hogyan jelennek meg adatok az elköteleződés / munkavállalói élmény / employer branding / döntés-támogatás területén?

Az elköteleződés, munkavállalói élmény, employer branding szorosan összekapcsolódó fogalmak. A napi munkavégzés során folyamatosan keletkeznek azok az adatok (pl. elégedettség felmérés, teljesítmény értékelés, munkavállalói aktivitásra vonatkozó adatok) melyekkel gyűjtésével és elemzésével, üzleti értéket teremthetünk, ezáltal versenyelőnyt szerezhetünk.

Az adatgyűjtési módszerek tárháza végtelen. Az adatok begyűjtése történhet tréningek értékelőlapja alapján, dolgozói elégedettség- vagy 360 fokos felméréssel, Real- Time és Ad-hoc feedbackek adásával, hőfokméréssel, melyek során a résztvevők anonim módon válaszolhatnak egy-egy nyílt kérdésre, majd eldönthetik, hogy egyet értenek e a többiek válaszaival.

A fentiekhez tartozó mutatószámok és mérési szintek is igen változatosak. Jelenleg 6 különféle kategóriába soroljuk őket: résztvevői reakciók, tudás, attitűd, viselkedés, ROI és a nem várt eredmények kategória.

A mindennapok során keletkező értékes adatmennyiséget a fenti 6 kategória alapján csoportosítjuk, majd úgynevezett BI dashboardokon jelenítjük meg - ez segíti a könnyebb megértést és az összefüggések gyors feltárását.

Miben látod a jövő trendjeit, kihívásait, lehetőségeit a saját szakterületeden belül? Tényleg mindenhol az adatokra fogunk / akarunk majd támaszkodni ha sikereket akarunk elérni az általad képviselt témában?

Egyre inkább elismerik majd a HR stratégiailag fontos szerepét, ennek köszönhetően a HR igyekszik felvenni a lépést a digitális fejlődéssel, a szervezeten belül azonban támogatásra van szüksége ahhoz, hogy a különböző rendszerekben keletkező HR adatokat hasznos információkká alakítsa. Hiszek az olyan megoldásokban, melyek digitális hub-ként ölelik körbe és foglalják magukba a HR számára legfontosabb területeket (pl. employee engagement, employee wellness, real time ad-hoc feedback system, gamification based system with points).

Ezen modulok a jól ismert 3S (say, stay, strive) megközelítés kampány jellegű promóciójára, motiválásra, értékelésre is kiválóan alkalmasak. A beépített Üzleti Intelligencia modulnak köszönhetően a HR szempontjából fontos munkatársi aktivitás mérhetővé és központosítottá válik, értékes adatokkal segítve a HR stratégiai céljainak elérését.

Adatra Fel! Konferencia - 2018

A sikerhez vezető út adattal van kikövezve!

Időpont: 2018 december 5. szerda

Helyszín: Magnet Közösségi Ház

Hol tart a HR, miközben (állítólag) már az egész világ adat alapon működik? Digitalizáció, mesterséges intelligencia és adat-vezérelt döntéshozás - lassan a csapból is ez folyik, de tudjuk-e, hogy mit is takarnak a „buzzword”-ök.

Jelentkezés az Adatra Fel! konferenciára.


Mit javasolsz azoknak, akik már érzik, hogy szükség lenne arra, hogy használják a szervezetekben felhalmozódó adatot, de még nem tudnak valódi információt kinyerni belőlük? Mi lenne a következő lépés? Merre induljanak?

Azt javaslom, hogy legyenek nyitottak a HR irányultságú digitális projektekkel szemben, fogalmazzák meg igényeiket és elképzeléseiket, és tűzzenek ki célokat. Térképezzék fel a megoldási lehetőségeket, vizsgálják meg a piacon elérhető eszközöket és megoldásokat, hatékonyságuk és a kitűzött célok tekintetében.

Hogyan lesz az adatból információ, abból pedig érték - valódi üzleti érték a munkád során?

A többféle forrásból és rendszerből érkező adatokat összegyűjtjük, majd összefésüljük. Hosszútávon ezek olyan összefüggésekre és mintákra világítanak rá, melyek értékes információkkal szolgálnak a munkatársak aktivitására, igényeire, érzéseire és elképzeléseire vonatkozóan. Ez lehetővé teszi azt, hogy a kollégáinkat érintő döntéseket velük együtt hozzuk meg, ezzel is erősítve a munkahelyi elköteleződést és növelve teljesítményüket.

  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az üzleti hallgatók készen állnak a mesterséges intelligencia munkahelyi használatára

A brit gazdasági szakos hallgatók szerint az ügyfélszolgálati munkakörökre lesz a legnagyobb hatással a mesterséges intelligencia - derül ki egy... Teljes cikk

Iskolapadba ültetheti a vezetőket a mesterséges intelligencia forradalma

A generatív mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankvilágot és új lehetőségek sokasága nyílik meg a pénzintézetek és ügyfeleik előtt.... Teljes cikk

Pánik és potenciál: Mit tanultak a dolgozók a mesterséges intelligenciáról 2023-ban?

A mesterséges intelligencia eddig is jelentős hatással volt a munkánkra, és a jövőben is komoly változásokat eredményezhet. Lássuk, milyen... Teljes cikk