Megjelent: 1 éve

Hogyan viselkedik a szervezet? - kiderülhet az adatokból

Milyen összefüggés van a szervezeten belüli viselkedési formák és aktivitások, valamint a keletkező adatok között? Az adatgyűjtési módszerek sokszínűségéről, a bennük rejlő lehetőségekről is beszél az Adatra Fel! konferencián Angyal Fruzsina, a Nextent Informatika Zrt. digitális transzformációs tanácsadója.

images

Hogyan kapcsolódik a munkád az adatokhoz? Hogyan jutottál el a saját szakterületed kapcsán az adatok elemzéséhez, felhasználásához?

Digitális transzformációs szakértőként feladatom, hogy adatelemzőinkkel együtt feltárjam a szervezeten belüli viselkedési formák és aktivitások, valamint a keletkező adatok közötti összefüggéseket. Ezekből az adatokból olyan a HR számára releváns információkat generálunk, melyekkel a munkavégzés illetve az üzleti döntéshozatal is hatékonyabbá tehető.

Milyen hozzáadott értéke van az adatelemzésnek a szakterületeden? Miben látod a legnagyobb előnyét annak, hogy adatokon alapuló döntéseket hozol, stratégiákat építesz?

Az adatok gyűjtésével, strukturálásával és elemzésével számos olyan előrejelzés készíthető, melyekből trendeket és mintázatokat olvashatunk ki. Ennek előnye, hogy tények és tendenciák alapján hozhatjuk meg döntéseinket.

Angyal FruzsinaAngyal Fruzsina
Hogyan jelennek meg adatok az elköteleződés / munkavállalói élmény / employer branding / döntés-támogatás területén?

Az elköteleződés, munkavállalói élmény, employer branding szorosan összekapcsolódó fogalmak. A napi munkavégzés során folyamatosan keletkeznek azok az adatok (pl. elégedettség felmérés, teljesítmény értékelés, munkavállalói aktivitásra vonatkozó adatok) melyekkel gyűjtésével és elemzésével, üzleti értéket teremthetünk, ezáltal versenyelőnyt szerezhetünk.

Az adatgyűjtési módszerek tárháza végtelen. Az adatok begyűjtése történhet tréningek értékelőlapja alapján, dolgozói elégedettség- vagy 360 fokos felméréssel, Real- Time és Ad-hoc feedbackek adásával, hőfokméréssel, melyek során a résztvevők anonim módon válaszolhatnak egy-egy nyílt kérdésre, majd eldönthetik, hogy egyet értenek e a többiek válaszaival.

A fentiekhez tartozó mutatószámok és mérési szintek is igen változatosak. Jelenleg 6 különféle kategóriába soroljuk őket: résztvevői reakciók, tudás, attitűd, viselkedés, ROI és a nem várt eredmények kategória.

A mindennapok során keletkező értékes adatmennyiséget a fenti 6 kategória alapján csoportosítjuk, majd úgynevezett BI dashboardokon jelenítjük meg - ez segíti a könnyebb megértést és az összefüggések gyors feltárását.

Miben látod a jövő trendjeit, kihívásait, lehetőségeit a saját szakterületeden belül? Tényleg mindenhol az adatokra fogunk / akarunk majd támaszkodni ha sikereket akarunk elérni az általad képviselt témában?

Egyre inkább elismerik majd a HR stratégiailag fontos szerepét, ennek köszönhetően a HR igyekszik felvenni a lépést a digitális fejlődéssel, a szervezeten belül azonban támogatásra van szüksége ahhoz, hogy a különböző rendszerekben keletkező HR adatokat hasznos információkká alakítsa. Hiszek az olyan megoldásokban, melyek digitális hub-ként ölelik körbe és foglalják magukba a HR számára legfontosabb területeket (pl. employee engagement, employee wellness, real time ad-hoc feedback system, gamification based system with points).

Ezen modulok a jól ismert 3S (say, stay, strive) megközelítés kampány jellegű promóciójára, motiválásra, értékelésre is kiválóan alkalmasak. A beépített Üzleti Intelligencia modulnak köszönhetően a HR szempontjából fontos munkatársi aktivitás mérhetővé és központosítottá válik, értékes adatokkal segítve a HR stratégiai céljainak elérését.

Adatra Fel! Konferencia - 2018

A sikerhez vezető út adattal van kikövezve!

Időpont: 2018 december 5. szerda

Helyszín: Magnet Közösségi Ház

Hol tart a HR, miközben (állítólag) már az egész világ adat alapon működik? Digitalizáció, mesterséges intelligencia és adat-vezérelt döntéshozás - lassan a csapból is ez folyik, de tudjuk-e, hogy mit is takarnak a „buzzword”-ök.

Jelentkezés az Adatra Fel! konferenciára.


Mit javasolsz azoknak, akik már érzik, hogy szükség lenne arra, hogy használják a szervezetekben felhalmozódó adatot, de még nem tudnak valódi információt kinyerni belőlük? Mi lenne a következő lépés? Merre induljanak?

Azt javaslom, hogy legyenek nyitottak a HR irányultságú digitális projektekkel szemben, fogalmazzák meg igényeiket és elképzeléseiket, és tűzzenek ki célokat. Térképezzék fel a megoldási lehetőségeket, vizsgálják meg a piacon elérhető eszközöket és megoldásokat, hatékonyságuk és a kitűzött célok tekintetében.

Hogyan lesz az adatból információ, abból pedig érték - valódi üzleti érték a munkád során?

A többféle forrásból és rendszerből érkező adatokat összegyűjtjük, majd összefésüljük. Hosszútávon ezek olyan összefüggésekre és mintákra világítanak rá, melyek értékes információkkal szolgálnak a munkatársak aktivitására, igényeire, érzéseire és elképzeléseire vonatkozóan. Ez lehetővé teszi azt, hogy a kollégáinkat érintő döntéseket velük együtt hozzuk meg, ezzel is erősítve a munkahelyi elköteleződést és növelve teljesítményüket.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
5 SEO tipp rátermett HR-eseknek

A Google segít a munkakeresőknek megtalálni a legjobb munkahelyet. HR-esként te is segíthetsz a Google-nek, hogy hatékony legyen. A céged hálás lesz... Teljes cikk

Így tervezz és maradj fókuszban 2020-ban is!

3 egyszerű évtervező és hatékonyságnövelő applikációt ajánl az Eureka Games blogbejegyzése, hogy felkészülten vágjunk bele az előttünk álló évbe. Teljes cikk

Ne csak arról ismerjem meg a kollégámat, hogy ugyanolyan belépőkártya lóg a nyakában

Talán ez lehetett az agilis munkamódszer egyik kiindulópontja. De hogyan lehet több emeletnyi embert egy multis környezetben csapattá kovácsolni?... Teljes cikk