Megjelent: 4 éve

Hol adják a legjobb cafeteriát?

images

A Cafeteria Panoráma konferencián osztották ki a díjat, amely jó alapot adott arra is, hogy egy munkáltató megismerje a jövőre várható alapvető változásokat. Emellett rendkívül sok tudást sikerült egy nap alatt közös erővel feldolgozni – nyilatkozta a távozó résztvevők nagy része.

Nevéhez hűen a rendezvény széles körű kitekintést adott a teljes piacra vonatkozóan.

Az adótörvények változásairól Dr. Andrási Jánosné a NAV osztályvezetője hozott reggeli indításként egy jó alapot. Ezt követően Fata László a Cafeteria TREND magazin szakértője villámgyorsan megmutatta, hogyan ültessük át kevés adminisztrációval a törvényeket a gyakorlatba, hiszen a munkabérhez képest jelentősen kedvezőbb feltételekkel adhatunk 2016-ban béren kívüli juttatásokat. Növelhetjük ezt a kedvezményt, ha az adómentes juttatásokban rejlő lehetőségeket is kihasználjuk.

Az előző évhez képest a legjelentősebb változás, hogy a 16 százalékról 15 százalékra csökkenő személyi jövedelemadó teher a béren kívüli juttatások esetén is megjelenik.

Így a juttatás értékének 1,19 szerese után kell majd 15 százalék személyi jövedelemadót illetve 14 vagy 27 százalék EHO-t fizetni.
Így a teljes közteher 34,51 százalék lesz a béren kívüli juttatások esetén, míg az egyes meghatározott juttatásoknál 49,98 százalék közteherrel kell számolnunk.

Az adómentes juttatási lehetőségek nagy sikerű eleme, a lakáshitel adómentes munkáltatói támogatása.

Ezt a témát járta körül Gál Tamás előadása. Az OTP Bank Nyrt. cafeteria szolgáltatási vezetője áttekintette az induláskor és az évenkénti működéskor esedékes feladatokat, és ezek optimalizálásának lehetőségét.
Az adómentes biztosítások juttatási rendszerbe illesztését Hevesi Attila a Generali Biztosító Zrt. Kockázati személybiztosítás fejlesztési csoportvezetője mutatta meg a résztvevőknek.

Nem maradhatott ki a kínálatból a pénztári juttatások áttekintése. Ebben egészségpénztári oldalról dr. Váradi Péter a Prémium Egészségpénztár igazgatótanácsának elnöke, önsegélyező pénztár fronton Belányi-Sztraka Szabolcs az IZYS Pénztár Igazgatótanácsának elnöke adott első kézből gyakorlatias információkat.

A délután a díjátadó mellett a jogi ügyeké és egy teljesen új juttatásé volt.

Dr. Renneczéder Éva ügyvéd a Paletteria Zrt. cafeteria szakértője a jogi ellenőrzések tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel. A jogi terület előadása előtt azonban Grosch Mária a Fehér Kereszt Közhasznú Egyesület ügyvezetője Fata László cafeteria szakértővel együtt mutatta meg, miként és kinek lehet a családi napközi díját is adómentesen téríteni a munkáltatói oldalról. Az óvodás és kisiskolás gyermekek szüleinek nagy segítség lehet, ha a gyermek felügyeletének díjába besegíthet a munkáltató.

Nagy várakozás előzte meg Az év Cafeteria rendszere 2015. díj átadását.

A pályázatot az előző évek sikerei után a Cafeteria TREND magazin immár ötödször szervezte meg.

A díjra beérkezett pályázatokból az első három helyezettet jutalmazták a szervezők.

1. NI Hungary Kft.
2. Lombard Csoport
3. EGIS Gyógyszergyár Zrt.

Emellett két kisebb vállalkozást is díjazott a bizottság. Ők már évek óta ott szerepelnek az élmezőnyben, de méretük miatt nem rendelkeznek olyan informatikai támogatással, mint a nagyok. Ha azonban eltekintenénk ettől, akkor mindenképpen érdemes őket megemlíteni a legjobbak közt.

Így 2015-ben a kis- és középvállalati kategóriában első és második helyezettet hírdetett a díj szakétői csapat.

1. Agroprodukt Kft.
2. HELVET Kft.

Idén nem kell nagy változásokat feldolgozni munkáltatói oldalról a cafeteria rendszerben, ezért várhatóan sokan a rendszerük fejlesztésére fordítják az energiájukat.

Fata László
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Cafeteria 2020 - munkáltatói tervek

Bár 2019. november elején a 2020-as adótörvények végleges állapota még nem volt ismert, a munkáltatók nagy része már tervezi, hogy milyen ... Teljes cikk

Alternatív juttatások bevezetésével növelhető a dolgozók elégedettsége

2019-től több változás is történt a béreket érintő közterhek és kedvezmények szabályozásában. Az előírások megfelelő alkalmazásával... Teljes cikk

Kisebb cafeteria keretben gondolkodnak a cégek 2019-ben

Csak kis mértékben csökkentek a vállalatok cafeteria keretei, mert aki eddig adott, nem gondolta meg magát hirtelen 2019-re. Legfeljebb másként adta ki... Teljes cikk