kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Home office munka

A home office (otthoni munka) lehetővé teszi, hogy a dolgozók a saját otthonukból végezzék el a munkájukat, anélkül, hogy a vállalat székhelyén jelen kellene lenniük. A home office munka végezhető részmunkaidőben vagy teljes munkaidőben egyaránt.

images

A járványhelyzet végével sok cégnél meghagyták a home office-t lehetőségként vagy hibrid munkavégzésben dolgoznak.

A hibrid munkavégzés azt jelenti, hogy a munkavállalók időnként az irodában dolgoznak, és időnként otthonról, vagy más helyszínekről végzik a munkájukat. A hibrid munkavégzés általában a távmunka és az irodai munka kombinációját jelenti.

Ennek a munkavégzésnek a lényege, hogy a munkavállalók maximális flexibilitást élveznek, és képesek a munkájukat a legoptimálisabb helyen és időben elvégezni. A hibrid munkavégzés általában akkor hasznos, ha a munka olyan jellegű, hogy időnként szükséges az irodai környezet, míg más időszakokban pedig elég a távmunkához szükséges eszközökön dolgozni.

A home office-hoz az alábbi feltételeknek szükséges teljesülniük

Technikai eszközök: A home office munkához szükséges technikai eszközök a számítógép, internetkapcsolat, telefon és egyéb eszközök, amelyek segítenek a munka elvégzésében.
Kommunikációs lehetőségek: A home office munkához szükséges kommunikációs lehetőségek, például e-mail, videókonferencia, chat alkalmazások, amelyek segítenek a távmunkásoknak a munkatársaikkal való kapcsolattartásban.
Flexibilitás: A home office munka lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy a saját ütemezésük szerint dolgozzanak, ami növeli a munka-magánélet egyensúlyát.
Felelősség: A home office munka kevesebb felügyeletet jelent, ezért a dolgozóknak maguknak kell felelősséget vállalniuk a munkájuk elvégzéséért és határidőinek betartásáért.
Egyedüllét: A home office munka néha egyedüllétet okozhat a dolgozók számára, ezért fontos, hogy a vállalatok biztosítsanak lehetőséget a személyes találkozásra.
A home office munkához nem feltétlenül szükséges nyelvtudás, de ez attól függ, hogy melyik szakterületen dolgozik az illető. Ha az adott munkahely nemzetközi ügyleteket bonyolít, vagy az adott szolgáltatást külföldi ügyfeleknek nyújtják, akkor fontos lehet főleg az angol nyelvtudás.
A home office új lehetőségeket teremtett a Budapesten kívül élők számára, mert egyre több cég foglalkoztat az ország különböző régióiból távmunkában munkavállalókat.

Munkák home office-ban könnyen találhatóak az Állásportál.hu-n.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek