Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Idén 69 újságíró halt bele a hivatásába

Csaknem hetven újságírót öltek meg az idén munkájával kapcsolatban a szakmabeliek védelmével foglalkozó Újságírók Védelmében Bizottság (Committee to Protect Journalists, CPJ) és a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi szervezetek kedden nyilvánosságra hozott, év végi jelentése szerint.

A New York-i központú CPJ számvetése alapján 69 újságírót öltek meg a világon munkájával összefüggésben, és közülük 28-cal iszlamista szélsőséges szervezetek - például az Iszlám Állam (IÁ) vagy az al-Kaida - végeztek.

Ebben az évben is Szíria volt a legveszélyesebb hely az újságírók számára, noha az ebben az országban 2015-ben meggyilkolt médiamunkások száma 13 volt, kevesebb, mint a korábbi években, a szíriai konfliktus 2011. évi kezdete óta.

Voltak olyan újságírók, akik fegyveres konfliktus áldozatai lettek, miközben tudósítottak egy háborús övezetből, de többeket azért gyilkoltak meg, mert valamilyen kényes témáról, valakiknek az érdekeit sértve írtak cikket, készítettek műsort. A meggyilkoltak közül legalább 28 kapott halálos fenyegetést a CPJ szerint.

A párizsi központú Riporterek Határok Nélkül (RSF) számvetése alapján 67 újságírót öltek meg az idén a világon munkájával kapcsolatban, de volt további 43 eset, amelyben az illető újságíró gyanús körülmények között halt meg.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter