kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Így találd meg a számodra tökéletes videójátékokat

Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor téged is vár a videójátékok világa! Olvass tovább és ismerd meg az aktuális legjobban keresett játékkategóriákat.

Találd meg a számodra tökéletes videójátékokat-

A videójátékok ma már az egyik legnépszerűbb hobbinak számítanak. A videójátékok közé lehet sorolni nem csupán a hagyományos értelemben vett játékokat, de a különféle online kvíz oldalakat, böngészős játékokat, de akár az olyan szerencsejáték oldalakat is, mint például a GG Bet Casino online kaszinó. A videójátékok már több, mint 40 éve velünk vannak, de igazán népszerűek csak a technológia fejlődésével és az internet elterjedése után lettek, a 2000-es évek elejére. Ma már több tucat különféle játékstílust megkülönböztethetünk egymástól.

Az, hogy kinek melyik a személyes kedvence, sok dologtól függhet. Vannak, akik csak egy kis gondolkodás nélküli kikapcsolódásra vágynak, míg egyesek pont a szellemileg is kihívást jelentő játékokat preferálják. A modern videójátékok játékmenete ráadásul gyakran már annyira komplex és sokrétű, hogy sokszor eleve nehéz feladat egy játékot kategóriába sorolni. A leggyakrabban ma már egy játékot egyszerre 2-3 kategóriába szokás besorolni. Olvass tovább és tudd meg, hogy melyek most a legnépszerűbb videójáték kategóriák!

Akciójátékok és többjátékos játékok

Minden kétséget kizáróan ez ma a legnépszerűbb játékkategória. Ha csak egy kis szórakoztató kikapcsolódásra vágysz, akkor az akciójátékokkal érdemes próbálkoznod. Ezeknek a játékoknak a többségében nem kell bonyolult stratégiákon gondolkodnod, így szellemileg nem is fárasztanak le. Ehelyett egyszerűen az akción, az izgalmakon, a reflexeken és a tömény szórakozáson van a
hangsúly. A legtöbb klasszikus akciójáték valamilyen formában lövöldözős játék is. Az egyik legismertebb akciójáték sorozat talán a Counter Strike, amelyben egy 5-16 fős kommandóscsapat vagy terorrista csapat tagjaként kell aprítanod az ellenfeleket egyszerű kézifegyverekkel. Persze a lövöldözős játékokat nem csak csapatban lehet játszani. Nagyon népszerűek például az olyan elsősorban mindenki-mindenki ellen stílusú akciójátékok, mint például a Doom vagy a PUBG.

Ha olyan akciójátékra vágysz, amely az izgalmakat a gondolkodással is ötvözi, akkor célszerű csapatban játszható online többjátékos játékokat kipróbálnod. Klasszikus ilyen játékok például a közönségkedvenc Battlefield játéksorozat tételei, amelyekben több tucat játékos játszik egy csapatban és próbálja megsemmisíteni az ellenséges csapatot, gyalogosan, tankban ülve, helikopterből, vagy akár repülőből is.

Mindenképpen emlékezz azonban arra az akciójátékokkal kapcsolatban, hogy ezek gyakran olyan módon jelenítik meg az erőszakot, amely fiatalabb gyermekek számára nem megfelelő lehet.

Offline szerepjátékok

Az offline szerepjátékokat sokan azért szeretik, mert egyedülálló lehetőséget biztosítanak arra, hogy elmerülj egy kitalált világban. Ez az egyedi élmény csak hosszabb játék esetén tud igazán kiteljesedni, így, ha nem szeretsz 1 óránál többet játszani, akkor az akciójátékok ideálisabbak lehetnek a számodra. A szerepjátékok varázslatos fantáziavilágokba, izgalmas sci-fi világokba és poszt-apokaliptikus disztópiákba egyaránt repíthetnek. A szerepjátékok rajongói számára a történet sokszor legalább annyira fontos, mint maga a játékmenet. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szerepjátékok unalmasak lennének, sőt.

A szerepjátékok általában hasonló elemeket tartalmaznak, mint az akciójátékok. Miközben bejárod a képzeletbeli világot és megismered a játék történetét, aközben különféle ellenségeket kell legyőznöd és problémákat kell megoldanod. Nagyon népszerűek mostanság az olyan szerepjátékok, amelyekben középkori stílusú fegyverekkel, például kardokkal és harci kalapácsokkal kell küzdened, mint például a Dark Souls játéksorozat vagy a God of War. Természetesen emellett vannak lövöldözős szerepjátékok is, amelyek ugyanilyen népszerűek, mint például a Cyberpunk 2077 vagy a világ legismertebb videójáték sorozata, a Grand Theft Auto.

Stratégiai játékok

A stratégiai játékok rajongói köre élesen elkülönül a többi videójáték rajongói körétől. A legtöbben azért játszanak videójátékokat, hogy kikapcsolódjanak, a stratégiai játékok azonban szellemileg nagyon fárasztóak lehetnek. A stratégiai játékok során bonyolult problémákat kell valós időben megoldanod, így 1 óra játék után ugyanúgy el tudsz fáradni szellemileg, mint 1 óra megfeszített munka után. A stratégiai játékok a 2000-es évek elején élték az aranykorukat, olyan legendás játéksorozatoknak hála, mint a Command and Conquer vagy az Age of Empires.

Mára a stratégiai játékok népszerűsége sokat csökkent, azonban továbbra is megmaradt egy kicsiny, de annál kitartóbb rajongói táboruk. Sajnos azonban, mivel ezek a játékok jóval kevesebb embert érdekelnek, mint más stílusú játékok, így a választék is jóval kisebb. Mostanában azok a stratégiai játékok egyre népszerűbbek, amelyekben nem harcolni kell, hanem valamit menedzselni kell. Ilyen például a Cities: Skylines, amiben egy várost kell felépítened vagy a Railway Empire, amelyben egy vasúttársaságot kell irányítanod.

Szimulátor játékok

Bár a szimulátor játékok rajongó tábora is kisebb, mint más játékstílusoké, a stratégiai játékokkal ellentétben ez a tábor folyamatosan növekszik. Ez leginkább annak tudható be, hogy a szimulátor játékok egyre élethűbbek és élvezhetőbbek a technológia fejlődésének köszönhetően. Ma már egyre élethűbb grafikával és gyakorlatilag teljesen élethű fizikával lehet modellezni a valóságot a virtuális világban. Emellett pedig a különféle szimulátoros játékokhoz való kiegészítők minősége is egyre jobb, egyre alacsonyabb árak mellett. Ilyen kiegészítők például a VR sisakok, vagy az autós játékokhoz való kormányszettek és a repülőgépes játékokhoz való joystick konzolok.

A szimulátor játékok királyai egyértelműen az autós játékok, mint például a Forza Horizon. Ezeket követik a repülős játékok, mint például a Microsoft Flight Simulator játéksorozat. Mostanában egyre népszerűbbek a különleges helyzeteket bemutató szimulátor játékok is, mint például a Snowrunner, amelyben kamionokkal kell különösen nehéz terepen árut szállítanod, vagy a Farm Simulator, amely a nevéhez hűen egy mezőgazdasági szimulátor játék.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk