Megjelent: 14 éve

Íme az ember... - humán erőforrás az üzleti hírszerzés és elhárítás látókörében

A humán erőforrás és a HRM egyértelműen kulcstényező a versenyképességben, illetve az üzleti információk megszerzésében és védelmében. A legutóbbi Ernst & Young Global Information Security Survey szerint a vállalatvezetők azonban annak ellenére nem figyelnek kellően az alkalmazottak jelentette biztonsági kockázatokra, hogy egyre inkább szembesülnek a probléma meglétével, és számos esetben sokmilliós veszteségekkel, valamint krízishelyzetekkel.

Nem elég ugyanis a szakmailag megfelelő kompetenciájú embert alkalmazni. A vállalatok számára veszélyt jelentenek a versenypiaci hírszerzés céljából történő külső próbálkozások is, miközben a belső alkalmazottak gondatlan magatartása, esetleg szándékos információkiszivárogtatása is komoly fejfájást okozhat. E kihívásra világít rá az Open Gates Hungary Kft. és az IBA Magyarország Kft. által útjára indított Üzleti hírszerzés konferenciasorozat immár hetedik állomása, amelyre ezúttal a vállalatok felső-, HR-, és biztonsági vezetőit invitálják a szervezők 2006. május 25-26-án Sopronba.

A konferenciaszervezők hangsúlyozzák, hogy a vállalat versenyképességéért felelős vezetők hatásköre, hogy magukat és a vállalat különböző területein dolgozó alkalmazottakat (HR, marketing, piackutatás, kereskedelem, kommunikáció, PR, stb.) folyamatosan képezzék az üzleti információk megszerzésével, megosztásával, védelmével kapcsolatban. A megoldást végső soron azonban az jelentheti, ha tudatosan létrehoznak egy modern szemléletű vállalati (biztonság) kultúrát a cégen belül, melynek alkalmazását a csúcsvezetés szintjén kezdik.

Ezt felismerve egyre inkább az emberierőforrás-menedzsmentet állítja előtérbe egyre több vállalat, derül ki egy nemrég nyilvánosságra hozott jelentésből. A cégek sikeres működésének egyre inkább központi kérdésévé válik a HR, és ma már nem mellékes adminisztratív területként kezelik. Erre bizonyíték a Northgate Information Solutions jelentése, mely szerint a megkérdezett vállalatok 43 százalékának fontossági sorrendjében a harmadik helyre emelkedett a HR, és így a pénzügy és a vállalatirányítás területe mögött helyezkedik el.

A soproni kétnapos konferencia bepillantást nyújt a versenypiaci hírszerzésbe, a vállalatok versenyképessége kapcsán folytatott kétfrontos harcba, amely az üzleti információk, humán erőforrások, szellemi termékek, materiális javak megszerzéséért és védelméért zajlik. A fókuszban most elsősorban a humánbiztonsági kérdések, illetve a vállalati kultúra biztonsági területen betöltött szerepe állnak majd. Fellebben a fátyol olyan kényes területekről is, mint a Social Engineering, azaz szó lesz az emberek bizalomra való hajlamának manipulatív kihasználásáról, a vezetők és alkalmazottak képzésének hiányosságairól, és nem utolsó sorban a vállalat kulcsembereinek személy- és információvédelméről is.

Jelentkezés és további információ a rendezvényről elérhető itt.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter