Megjelent: 17 éve

Íme az ember... - humán erőforrás az üzleti hírszerzés és elhárítás látókörében

A humán erőforrás és a HRM egyértelműen kulcstényező a versenyképességben, illetve az üzleti információk megszerzésében és védelmében. A legutóbbi Ernst & Young Global Information Security Survey szerint a vállalatvezetők azonban annak ellenére nem figyelnek kellően az alkalmazottak jelentette biztonsági kockázatokra, hogy egyre inkább szembesülnek a probléma meglétével, és számos esetben sokmilliós veszteségekkel, valamint krízishelyzetekkel.

Nem elég ugyanis a szakmailag megfelelő kompetenciájú embert alkalmazni. A vállalatok számára veszélyt jelentenek a versenypiaci hírszerzés céljából történő külső próbálkozások is, miközben a belső alkalmazottak gondatlan magatartása, esetleg szándékos információkiszivárogtatása is komoly fejfájást okozhat. E kihívásra világít rá az Open Gates Hungary Kft. és az IBA Magyarország Kft. által útjára indított Üzleti hírszerzés konferenciasorozat immár hetedik állomása, amelyre ezúttal a vállalatok felső-, HR-, és biztonsági vezetőit invitálják a szervezők 2006. május 25-26-án Sopronba.

A konferenciaszervezők hangsúlyozzák, hogy a vállalat versenyképességéért felelős vezetők hatásköre, hogy magukat és a vállalat különböző területein dolgozó alkalmazottakat (HR, marketing, piackutatás, kereskedelem, kommunikáció, PR, stb.) folyamatosan képezzék az üzleti információk megszerzésével, megosztásával, védelmével kapcsolatban. A megoldást végső soron azonban az jelentheti, ha tudatosan létrehoznak egy modern szemléletű vállalati (biztonság) kultúrát a cégen belül, melynek alkalmazását a csúcsvezetés szintjén kezdik.

Ezt felismerve egyre inkább az emberierőforrás-menedzsmentet állítja előtérbe egyre több vállalat, derül ki egy nemrég nyilvánosságra hozott jelentésből. A cégek sikeres működésének egyre inkább központi kérdésévé válik a HR, és ma már nem mellékes adminisztratív területként kezelik. Erre bizonyíték a Northgate Information Solutions jelentése, mely szerint a megkérdezett vállalatok 43 százalékának fontossági sorrendjében a harmadik helyre emelkedett a HR, és így a pénzügy és a vállalatirányítás területe mögött helyezkedik el.

A soproni kétnapos konferencia bepillantást nyújt a versenypiaci hírszerzésbe, a vállalatok versenyképessége kapcsán folytatott kétfrontos harcba, amely az üzleti információk, humán erőforrások, szellemi termékek, materiális javak megszerzéséért és védelméért zajlik. A fókuszban most elsősorban a humánbiztonsági kérdések, illetve a vállalati kultúra biztonsági területen betöltött szerepe állnak majd. Fellebben a fátyol olyan kényes területekről is, mint a Social Engineering, azaz szó lesz az emberek bizalomra való hajlamának manipulatív kihasználásáról, a vezetők és alkalmazottak képzésének hiányosságairól, és nem utolsó sorban a vállalat kulcsembereinek személy- és információvédelméről is.

Jelentkezés és további információ a rendezvényről elérhető itt.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek