Megjelent: 4 éve

Íme, ennyit kereshetsz Coachként Magyarországon - magasan vannak az óradíjak

Rengetegen próbálnak szerencsét coachként Magyarországon 2023-ban. Mit mondhatunk a szakmáról? Vajon ténylegesen kijelenthető, hogy keresett – kik azok a szakemberek, akiknek tényleg hajlandók az emberek sokat fizetni a munkájukért, és akik tényleg magas színvonalú szolgáltatást képesek nyújtani?

Íme, ennyit kereshetsz Coachként Magyarországon – magasan vannak az óradíjak

-

Ehhez a szakmához tanulás és kitartás kell

Ehhez a szakmához is szükséges a kitartás, tanulás és alázat, hisz másképp nem fog menni. Ne gondold azt, hogy egy tanfolyam elvégzése után már magas óradíjon fogsz dolgozni, vagy hogy egyből fogsz tudni klienseket szerezni. Kell csinálni egy honlapot – hirdetned kell magad – és folyamatosan tenned kell azért, hogy jobbá és jobbá válj, minél jobb szolgáltatási minőséget tudj képviselni mások felé.

Egyéb referenciákat is kell tudnunk felmutatni

Fontos, hogy úgy állj az ügyfeleid elé, hogy egyéb referenciákat is fel tudsz mutatni. Dolgoztál multinacionális cégeknél, netán IT vállalatoknál? Amennyiben igen, a tudásod sokkal relevánsabb és értékesebb lesz mások számára, mint gondolnád. Nagyon fontos belegondolnod abba, hogy a megrendelő arra kíváncsi, hogy miben tudsz neki segíteni, és hogy milyen referenciákat tudsz felmutatni pontosan.

Mégis mennyi az annyi?

Mennyibe kerül egy coaching ülés Magyarországon 2023-ban? A kérdés megválaszolásához a CoachingEgyetem honlapját vettük alapul. Viharos Ottó - a szakértő - részletesen megindokolta, hogy miért kerül annyiba egy ülés, amennyibe – ez függ a szakember felkészültségétől és attól is, hogy pontosan mi lenne a munka. Amennyiben komplexebb szakmai tudást igényel a munkavégzés, vagy valamilyen komoly cég vezetőjének lenne szüksége segítségre a szervezetfejlesztési munkában, magasabb árakra kell számítani. Fontos megérteni, hogy coach és coach, szakember és szakember között is hatalmas különbségek vannak, így az árak ténylegesen nagy szórást mutatnak.

Nagyjából 10-50.000 Ft között mozog egy 60 perces coaching ülés ára Magyarországon 2023-ban, ezek viszont csupán átlagárak.

Milyen jogi személyként csinálhatod ezt a munkát?

Ahhoz, hogy coaching üléseket tarthass, szükséges lesz valamilyen vállalkozást indítanod. Milyen vállalkozó lehetsz? Egyéni, vagy valamilyen cégforma, az adózási formád pedig lehet átalanyadós, KATA-s vagy áfakörös. Mindegyik mást és mást jelent, nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy melyik adóformának milyen előnyei és hátrányai vannak. A legtöbben egyéni vállalkozóként szokták ezt a munkát csinálni – amennyiben nem merül fel a céges igény, KATA-s vállalkozóként dolgoznak a legtöbben.

Miért a skypeos coaching a leggyakoribb téma manapság?

Sokan szokták kérdezni, hogy mégis mi az oka annak, hogy a Skypeon történő tanácsadás a legnépszerűbb? A COVID19 óta egyre többen térnek át online munkavégzésre – hiszen, az emberek rádöbbentek arra, hogy az online tanácsadás legalább annyira hatékony lehet, mint az élő. Ennek köszönhető, hogy ma már a legtöbb szakember online dolgozik, végez munkát. A tapasztalatok szerint a hatékonyság nem romlik igazán ezen munkavégzés típusa esetén, ehhez persze egy jó internetkapcsolat, megvilágított szoba és megfelelő környezet szükséges mindkét oldalon. Ehhez fontos előre letisztázni a szeretteinkkel azt, hogy mire törekszünk következőre.

Kik igénylik a legtöbbször a coachok segítségét?

Egy coach óradíja nem olcsó. Nagyon fontos, hogy tisztán lássuk, hogy mit szeretnénk ettől a szolgáltatástól – de mégis kik azok az emberek, akik igazán sokszor mennek el mindenféle coachokhoz?

Üzletemberek. Az üzletemberek tisztában vannak azzal, hogy az üzleti életben rendkívül sokszor kell nehéz döntéseket meghozni. Ilyenkor nagyon sok múlhat azon, hogy megmarad-e a lelki egyensúlyunk.

Középvezetők. A középvezetőkön is nagy felelősség van – sokszor sok emberért, berendezésekért kell felelősséget vállalniuk, ami nem egyszerű. A jó coach mutat különféle technikákat arra vonatkozóan mutatni, hogy hogyan lehet sok mindenért felelősséget vállalni nyugodt szívvel.

Felső vezetők. A felső vezetőknek van talán a legtöbb felelősségük mind közül. Hatalmas cégeket, multikomplexumokat kell nekik teljeskörűen lemenedzselniük, ami ténylegesen nagy felelősségtudatot és szakmaiságot igényel.

Vállalkozók. A vállalkozók mindig saját magukért vállalnak felelősséget. Ők azok, akik üzleti ötleteket találnak ki, aztán bevállalnak olyasmiket, amiket sokan mások talán nem is mernének. Nekik is szükségük van segítségre, hiszen sehonnan máshonnan nem fognak kapni, hacsak nem támogató üzlettársaktól

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kirúgták a légiutas-kísérőt, dühében szétvert egy reptéri üzletet - videó

A stewardess átszámítva körülbelül 580 ezer forintos kárt okozott. Teljes cikk

Kiszámolták: ennyivel jár rosszabbul egy szülő egy gyerektelenhez képest

A szülők a nem szülőkhöz képest bő két és félszer több saját erőforrást áldoznak a társadalom fenntartására, a gyereknevelésre fordított... Teljes cikk

Meghirdette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj idei pályázatát az MTA

Meghirdette Bolyai János Kutatási Ösztöndíj-pályázatát a Magyar Tudományos Akadémia (MTA), a támogatást 2024-ben is 155 kiváló kutató nyerheti... Teljes cikk