Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Januárra már emelt bért kaptak a kormányhivatalok dolgozói

Átlagosan harminc százalékkal emelkedett a kormányhivatalokban dolgozók bére. Az emelést teljesítménytől függően, differenciáltan kapják a dolgozók, mondta Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, írja a Napi.hu.

images

A területi közigazgatásban dolgozók - akik most az emelést kapták - nagyjából 36 ezeren vannak. A közigazgatás rendszerének hatáskörei átalakultak a bürokráciacsökkentés részeként, háttérintézmények olvadtak be, szűntek meg.

Megyei szintről 1100 hatáskörből 900 átkerült a járásokhoz, a központi háttérintézmények, költségvetési szervek 535 határköréből pedig 66 a járásokhoz, 260 pedig megyei szintre került. Megjegyezte, hogy a hatásköri rendszer átalakításával mintegy 2500 új munkatárs került a kormány- és járási hivatalokba, a béremelés rájuk is vonatkozik, számol be a Napi.hu.

Például kezdő egy kezdő gyámügyes dolgozó 155 ezer forintos fizetése 220 ezer forintra nőtt, egy 18 éve a pályán lévő kormányhivatali ügyintéző 230-240 ezer forintos fizetése pedig 310 ezer forintra.

Napi.hu
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csökkenhet az szja

A jelenlegi gazdasági helyzet mellett lehetséges a személyi jövedelemadó további csökkentése, a fogyasztási hitelek helyett pedig a megtakarításokat... Teljes cikk

Nem emelkedik a bírák fizetése

A költségvetési bizottság múlt heti, a 2020-as büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslata szerint csökken a bíróságok személyi... Teljes cikk

Béremelés jöhet a vasútnál

Az ősszel több évre szóló keresetrendezésről dönthetnek az állami cégeknél - írja a Magyar Nemzet. Teljes cikk