Megjelent: 1 éve

Kevesebb lesz-e a nyugdíjam, mint a rokkant ellátásom összege?

Rokkantnyugdíjas vagyok. Ebben az évben meglesz a 40 év szolgálati időm is, mivel a rokkantnyugdíj mellett dolgozom. 59 éves vagyok. Ha most kiszámolják a NŐK 40 kedvezményes nyugdíjam összegét, és az kevesebb lesz, mint a rokkant ellátásom, megtehetem e, hogy rokkantellátáson maradok, de nem folytatom tovább a munkát. Így 44 év szolgálati időm lesz.

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 42. § (3) bekezdése egyértelműen meghatározza, hogy a sajátjogú nyugellátás (öregségi, rokkantsági nyugdíj) mellett folytatott keresőtevékenység időtartama nyugdíjra jogosító szolgálati időként nem vehető figyelembe.

A rokkantsági nyugdíjasként fennállt foglalkoztatásából származó keresetei – melyekből a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2007. január 1-jétől 2007. március 31-éig önkéntesen fizethetett, 2007. április 1-jétől pedig már kötelező volt a nyugdíjjárulék megfizetése, illetve levonása – után a Tny. 22/A §-ban, illetve 102/A §-ban rögzített 0,5 százalék mértékű nyugdíjnövelésre szerzett jogosultságot, ezért ezen időszakok nyugdíjra jogosító szolgálati időként nem vehetők figyelembe.

Amennyiben a rokkantsági nyugdíja 2011. december 31-ét követően ún. rokkantsági, vagy rehabilitációs ellátásba fordult át és ezen ellátás mellett is folytatott keresőtevékenységet, úgy a rokkant, rehabilitációs ellátás melletti keresőtevékenysége már nyugdíjra jogosító szolgálati időként figyelembe vehető, ugyanis ezek az ellátások már nem minősülnek sajátjogú nyugdíjnak és a folyósításuk ideje alatt az érintett személy sem tekinthető sajátjogú nyugdíjasnak. 
Hogy ténylegesen mennyi szolgálati ideje van, azt a nyugdíjfolyósító intézettől tudja lekérni.

A rokkantsági ellátás az öregségi nyugdíjkorhatár elérését követően is, életük végéig megilleti a jogosultakat. Az öregségi nyugdíj megállapítását a rokkantsági ellátásban részesülők is igényelhetik az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésekor. Az öregségi nyugdíj megállapításával egyidejűleg azonban a rokkantsági ellátást meg kell szüntetni.A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság az érintetteket az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 2 hónappal tájékoztatja az öregségi nyugdíj igénybevételének lehetőségeiről.Az öregségi nyugdíjat minden ellátottnak az általános szabályok szerint kell igényelnie, nincs hivatalból történő nyugdíjmegállapítás semmilyen esetben sem, és megszűnt az a lehetőség is, hogy a rokkantsági ellátott a rokkantsági ellátása változatlan összegben, öregségi nyugdíjként történő továbbfolyósítását kérje a nyugdíjigénylés benyújtása helyett (ezt csak az 1955 előtt született ellátottak kérhették).

A törvény nem rendeli el, hogy a rokkantsági ellátás folyósítását az öregségi nyugdíjkorhatár betöltésével  meg kell szüntetni, ennek két következménye van: 

- egyrészt a rokkantsági ellátott nem köteles beadni a nyugdíjigénylést a korhatára betöltését követően sem, 

- másrészt a nyugdíjigénylő részére a jogosultsági feltételek fennállása esetén az öregségi nyugdíj megállapítható akkor is, ha az igénylő még rokkantsági ellátásban részesül (vagyis a nyugdíjigénylés feltételeként nem kell megszüntetni az ellátás folyósítását).

A nyugdíjmegállapító határozat véglegessé válásával egyidejűleg azonban az illetékes rehabilitációs szakigazgatási szervet hivatalból értesítik arról, hogy az igénylő részére öregségi nyugdíjat állapítottak meg,  ennek következtében az öregségi nyugdíj megállapítása a rokkantsági ellátás megszűnését eredményezi (vagyis egyszerre semmiképpen nem lehet öregségi nyugdíjat is és rokkantsági ellátást is kapni).

Ha a nyugdíjigény elbírálása során kiszámított nyugdíj összege kisebb lenne a rokkantsági ellátás összegénél (aminek jellemzően kicsi az esélye), akkor a nyugdíjigényét a nyugdíjmegállapításról szóló határozat véglegessé válásáig visszavonhatja, ez esetben a rokkantsági ellátását folyósítanák tovább.

A nyugdíjmegállapító határozat a kézhezvételével véglegessé válik, azonban az érintett személynek arra is joga van, hogy a nyugdíjmegállapító határozat véglegessé válásától számított 15 napon belül lemondjon a határozattal megállapított öregségi nyugdíjáról, ez esetben a rokkantsági ellátást folyósítják megszakítás nélkül tovább a részére. 


Aki válaszol:

Öngondoskodási szakértő - Cserép Zoltán Öngondoskodási szakértő - Cserép Zoltán

2010 óta dolgozik pénzügyi tanácsadóként, öngondoskodási szakértőként. Évekig Dr. Farkas András munkatársa volt, aki mellett alaposan megismerte a hazai nyugdíjrendszer sajátosságait, jellegzetességeit.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a [email protected] címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Andirkó Balázs István LL.M. ügyvéd válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Cserép Zoltán öngondoskodási szakértő válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek