kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Közigállás

A közigállás fogalmát általában a közszféra munkavállalói, például az állami szervezetek, az önkormányzatok, a közszolgáltató cégek dolgozói kapcsán használják. A közigállás tehát azokat a munkahelyeket jelenti, ahol a dolgozók a közjavakat szolgálják, és ahol az állam valamint a helyi közösségek által finanszírozott szolgáltatásokat nyújtják.

A közigazgatási munkára való belépéshez általában az alábbi feltételeknek kell megfelelni:
Magyar állampolgárság: Az állami szférában dolgozni csak magyar állampolgárok dolgozhatnak
Szakirányú végzettség: A közigazgatásban dolgozni általában szakirányú végzettséggel lehet, például jogász, közgazdász, közigazgatási szakember stb.
Nyelvtudás: A közigazgatásban bizonyos munkakörök betölthetők nyelvtudás nélkül, de amennyiben szükséges, akkor magas szintű nyelvtudásra van szükség, főként angol és német nyelven.

Állami alkalmazottként: Az állami alkalmazotti jogviszony feltétele a sikeres állásinterjú, valamint a közigazgatási alkalmazotti jogviszonyhoz szükséges képzés elvégzése.
Vizsga: A közigazgatásban munkát vállalni kívánók számára eltérő lehet a vizsgák szükségessége attól függően, hogy melyik szervnél, melyik pozícióban szeretnének dolgozni.
Néhány esetben a közigazgatásban dolgozók számára bizonyos előzetes képzések is elvárhatóak.
Általános jellemzők: A jelentkezőnek tisztességesnek, megfelelő erkölcsi értékrendűnek, egészségnek kell lennie, valamint rendelkeznie kell a közigazgatáshoz szükséges képességekkel és ismeretekkel.
A feltételek eltérhetnek az egyes szervezetek, illetve pozíciók esetében, fontos tehát a jelentkezéskor a helyi szabályozásokat és elvárásokat is figyelembe venni. Budapesten számos álláslehetőséget lehet találni a közigazgatásban.

Munkák a közigazgatásban könnyen találhatóak a Közigallas.gov.hu-n.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek