Megjelent: 4 éve

Ma van az északi félteke legdepressziósabb napja

Január harmadik hétfőjén, vagyis éppen ma van az év legszomorúbb napja. Legalábbis egy sokat vitatott számítás szerint, amelyet még 2005-ben készített egy Cliff Arnall nevű egyetemi oktató (vagy egy PR ügynökség).

A dátum megállapításánál elvileg sok tényezőt számításba vett, így az időjárást, az adósságszintet, a karácsony óta eltelt időt, hogy mennyi ideje buktuk el az újévi fogadalmunkat, az alacsony motivációs szintet, hogy szükségét érezzük, hogy tenni kellene valamit, a még mindig rövidebb világos napszakokat és persze, hogy éppen hétfő van.

Természetesen tudományos szempontból nem igazán vehető komolyan sem a "legszomorúbb hétfőt" kikalkuláló képlet, sem a számítás alapját képező igen esetleges tényezők.

A rossz hír, hogy a legboldogabb napig viszont még több mint egy fél évnek el kell telnie. Valamikor júniusban lesz.

Wikipedia/Mirror
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter