Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 5 hónapja

Megbénulhat a Metro

Egyelőre nem sikerült megállapodnia Metro áruházláncnak és a szakszervezetnek a dolgozói bérekről és juttatásokról - derül ki a Metro közleményéből, amelyet a penzcentrum.hu közölt.

images

A vállalatvezetés a program első három lépését ígérete szerint már megvalósította, tavaly októbertől 902 munkatársuk, a munkavállalók 40%-a részesült béremelésben. Ezen felül januárban a munkavállalók többségénél kétszámjegyű emelést hajtottak végre - írja a Metro közleményében.

Ezen felül a legalacsonyabb áruházi munkabért a jogszabályban előírt mértéket 19,5%-kal meghaladó 233 333 forintra emelte, amely tartalmazza az alapbért és a munkaszerződésben rögzített 13-14. havi juttatást.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a KASZ követeléseiben foglalt négy témakörben a vállalat vezetése konkrét megoldási javaslatokat tett és mindkét fél törekszik arra, hogy a következő hetekben a dolgozókkal egyeztetve egyezségre jussanak.

A penzcentrum.hu ermlékeztet arra, hogy korábban az Atv írt arról, hogy ha április 2-áig nem lesz megállapodás, akkor munkabeszüntetésre kell felkészülni a Metrónál.

A sztrájkbizottság a többi között azt követeli, hogy minden munkakörben emeljék meg bruttó 210 ezer forintra a teljes munkaidőben dolgozók alapbérét, és az alapbéremelést vezessék át a bértáblán, illetve az, hogy a cég ismerje el a fizetésekben a dolgozók munkában eltöltött éveit.

penzcentrum.hu

Follow hrportal_hu on Twitter