Megjelent: 8 hónapja

Melyek a legnagyobb vezetőkiválasztó cégek?

Folytatjuk a Budapest Business Journal hetilap által összeállított iparági toplisták bemutatását. Ezúttal a klasszikus fejvadász - a szaknyelvben executive search - cégeket vesszük nagyító alá a vezetőkiválasztásból származó 2019-es árbevétel alapján.

A negyedikről az első helyre ugrott előre a Friisberg & Partners. A 802 millió forintos éves árbevételükből 722 millió forintot fejvadászatból realizáltak. A felmérés idején három tanácsadóval és három kutatóval dolgoztak. A kiválasztási idő 4 hét, a jelöltek 95%-át közvetlen keresésből merítik és 3 hónap garanciát adnak. Azaz ha ennyi időn belül nem válik be a jelölt, akkor térítésmentesen újat keresnek. A cég globálisan 24 irodát működtet.

Tartja második helyét a Humanfield. 590 millió forintos árbevétele 100%-a vezetőkiválasztásból származott. 16 tanácsadóval és 5 kutatóval dolgoznak, az átlagos kiválasztási idő 3 hét.

Régi rutinos szereplő a piacon a harmadik helyezett SprenglerFox. 452 millió forintos fejvadász árbevételével az ötödikről a harmadik helyre jött fel. Mindezt 4 tanácsadóval és 3 kutatóval hozta össze. Átlagos kiválasztási ideje 3 hét. Ügyfeleinek 6 hónap garanciát ad.

Az Arthur Hunt szintén jól csengő név a szakmában. 8 tanácsadóval és 6 kutatóval 418 millió forintot hoztak be 2019-ben, amivel egy helyet csúszva a negyediken zárták a BBJ listáját. Ők 12 hónapos garanciát adnak a szolgáltatáshoz.

Még belefért a top 10-be az ISG International, az MP Solutions (korábban Mayer&Field néven futott), a PSP Siklóssy, a HILL International, az Amrop Kohlmann&Young valamint a Simonyi és Tóth Kft. Már nincs a top 10-ben a 2000-es évek elején meghatározó szereplő, a Telkes Kft.

Az élbolyban lehetne a Korn/Ferry és az Egon Zehnder is


Mivel nem adták meg a BBJ készítőinek a vezetőkiválasztásból származó árbevételt, ezért helyezetlenül áll több olyan cég, amelynek helye lenne az élbolyban. Valószínűleg az elsők között szerepelne az 1,3 milliárd forintos teljes nettó árbevételű Korn/Ferry International és a 958 millió forintot elért Egon Zehnder International.

RangsorCég neveVezetőkiválasztásból származó nettó árbevétel 2019-ben (M Ft)
1.Friisberg & Partners International Kft.722
2.HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft.590
3.SpenglerFox Limited Magyarországi Fióktelepe452
4.Arthur Hunt Kft.418
5.ISG International Executive Consulting Kft.365
6.MP Solutions Kft.312
7.PSP Siklóssy & Partner Vezet?i Tanácsadó Kft.208
8.HILL International Kft.207
9.Amrop Kohlmann & Young Kft.165
10.Simonyi és Tóth Kft.126
11.Next Consulting Személyzeti Tanácsadó Kft.71
12.Kienbaum Executive Consultants Kft.58
13.Dr. Telkes Kft.54
14.Delta Source Kft.35
15.Trenkwalder Recruitment Kft.33
NR.Dr. Ekler és Társai Munkatársfejlesztési Tanácsadó Kft.
NR.Stanton Chase Hungary Kft.
NR.Egon Zehnder International Kft.
NR.Dr. Pendl & Dr. Piswanger Kft.
NR.Pedersen & Partners Kft.
NR.TARGET Hungária Kft.
NR.Korn/Ferry International Budapest Kft.
NR.CNA Executive Search - Hungary (Korpas & Partners Kft.)NA


Magyarázat: NR - not ranked, nincs rangsorolva, mert nem adta meg a vezetőkiválasztásból származó nettó árbevételét.

A Budapest Business Journal iparági listái és összes kiadványa a www.bbj.hu/shop oldalon vásárolható meg.

  • 2021.12.07Babér Panoráma - Online bérszámfejtési konferencia Tekintsen ki velünk a legfontosabb tb- és bérszámfejtést érintő jogszabályváltozásokra a BaBér és az Abacus szervezésében megvalósuló Panoráma 2022 Bérszámfejtési Konferencián. Az egész napos szakmai előadások során neves előadók értelmezik a 2022. évre vonatkozó szja, kötelező egészségbiztosítás, tb fedezeti rendszer és a munkáltatói járulékbevallások vonatkozó jogszabály-változásait. Részletek Jegyek
  • 2021.12.10joee tesztesemeny2 tesztesemény2 Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter