Megjelent: 4 hete

Melyek a legnagyobb vezetőkiválasztó cégek?

Folytatjuk a Budapest Business Journal hetilap által összeállított iparági toplisták bemutatását. Ezúttal a klasszikus fejvadász - a szaknyelvben executive search - cégeket vesszük nagyító alá a vezetőkiválasztásból származó 2019-es árbevétel alapján.

A negyedikről az első helyre ugrott előre a Friisberg & Partners. A 802 millió forintos éves árbevételükből 722 millió forintot fejvadászatból realizáltak. A felmérés idején három tanácsadóval és három kutatóval dolgoztak. A kiválasztási idő 4 hét, a jelöltek 95%-át közvetlen keresésből merítik és 3 hónap garanciát adnak. Azaz ha ennyi időn belül nem válik be a jelölt, akkor térítésmentesen újat keresnek. A cég globálisan 24 irodát működtet.

Tartja második helyét a Humanfield. 590 millió forintos árbevétele 100%-a vezetőkiválasztásból származott. 16 tanácsadóval és 5 kutatóval dolgoznak, az átlagos kiválasztási idő 3 hét.

Régi rutinos szereplő a piacon a harmadik helyezett SprenglerFox. 452 millió forintos fejvadász árbevételével az ötödikről a harmadik helyre jött fel. Mindezt 4 tanácsadóval és 3 kutatóval hozta össze. Átlagos kiválasztási ideje 3 hét. Ügyfeleinek 6 hónap garanciát ad.

Az Arthur Hunt szintén jól csengő név a szakmában. 8 tanácsadóval és 6 kutatóval 418 millió forintot hoztak be 2019-ben, amivel egy helyet csúszva a negyediken zárták a BBJ listáját. Ők 12 hónapos garanciát adnak a szolgáltatáshoz.

Még belefért a top 10-be az ISG International, az MP Solutions (korábban Mayer&Field néven futott), a PSP Siklóssy, a HILL International, az Amrop Kohlmann&Young valamint a Simonyi és Tóth Kft. Már nincs a top 10-ben a 2000-es évek elején meghatározó szereplő, a Telkes Kft.

Az élbolyban lehetne a Korn/Ferry és az Egon Zehnder is


Mivel nem adták meg a BBJ készítőinek a vezetőkiválasztásból származó árbevételt, ezért helyezetlenül áll több olyan cég, amelynek helye lenne az élbolyban. Valószínűleg az elsők között szerepelne az 1,3 milliárd forintos teljes nettó árbevételű Korn/Ferry International és a 958 millió forintot elért Egon Zehnder International.

RangsorCég neveVezetőkiválasztásból származó nettó árbevétel 2019-ben (M Ft)
1.Friisberg & Partners International Kft.722
2.HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft.590
3.SpenglerFox Limited Magyarországi Fióktelepe452
4.Arthur Hunt Kft.418
5.ISG International Executive Consulting Kft.365
6.MP Solutions Kft.312
7.PSP Siklóssy & Partner Vezet?i Tanácsadó Kft.208
8.HILL International Kft.207
9.Amrop Kohlmann & Young Kft.165
10.Simonyi és Tóth Kft.126
11.Next Consulting Személyzeti Tanácsadó Kft.71
12.Kienbaum Executive Consultants Kft.58
13.Dr. Telkes Kft.54
14.Delta Source Kft.35
15.Trenkwalder Recruitment Kft.33
NR.Dr. Ekler és Társai Munkatársfejlesztési Tanácsadó Kft.
NR.Stanton Chase Hungary Kft.
NR.Egon Zehnder International Kft.
NR.Dr. Pendl & Dr. Piswanger Kft.
NR.Pedersen & Partners Kft.
NR.TARGET Hungária Kft.
NR.Korn/Ferry International Budapest Kft.
NR.CNA Executive Search - Hungary (Korpas & Partners Kft.)NA


Magyarázat: NR - not ranked, nincs rangsorolva, mert nem adta meg a vezetőkiválasztásból származó nettó árbevételét.

A Budapest Business Journal iparági listái és összes kiadványa a www.bbj.hu/shop oldalon vásárolható meg.

  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter