Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 2 éve

Mennyit lehet keresni informatikusként 2017-ben?

A tapasztalt informatikusok fizetésének maximuma egyre több munkakörben kezdi átlépni az egymilliós határt - írta a HWSW cikke nyomán a Virality.

A HWSW szemlézte a toborzással foglalkozó Hays magyarországi leányvállalatának idei Salary Guide kiadványát, abból is az informatikusok fizetésére vonatkozó megállapításokat. A Hays a saját adatbázisát használta a kutatáshoz, ezért a fizetések az ügyfélkörük jellemző béreit tükrözik - azaz elsősorban a Budapesten működő, nemzetközi háttérrel is rendelkező multinacionális nagyvállalatok fizetéseit - írta a Virality.

A cikk megjegyzi, hogy a piacot továbbra is a jelöltek dominálják, vagyis több a nyitott munkahely, mint amennyien állást keresnek, emiatt a fejlesztők vannak inkább alkupozícióban a fizetések tárgyalásakor.

A junior szoftverfejlesztők minimum havi bruttó 360 000 forinttól indulhatnak a pályán, de akár a 480 000 forintot is megkereshetik, jellemzően azonban 430 000-t szoktak kapni a munkaadótól.

Fotó: Pixabay

HWSW / Virality
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csökkenhet az szja

A jelenlegi gazdasági helyzet mellett lehetséges a személyi jövedelemadó további csökkentése, a fogyasztási hitelek helyett pedig a megtakarításokat... Teljes cikk

Nem emelkedik a bírák fizetése

A költségvetési bizottság múlt heti, a 2020-as büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslata szerint csökken a bíróságok személyi... Teljes cikk

Béremelés jöhet a vasútnál

Az ősszel több évre szóló keresetrendezésről dönthetnek az állami cégeknél - írja a Magyar Nemzet. Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár