Megjelent: 1 éve

Mérnöki, műszaki, villamossági állások Kaposváron és környékén

A tervezési, kutatási, fejlesztési munkákon kívül, számos más területen is találkozunk mérnökökkel. Ilyenek például a termékellenőrzés, a gyártás kivitelezése, az üzemvezetés vagy a szaktanácsadás. Betöltetlen mérnöki pozíciók Kaposváron is vannak, lássunk rá néhány példát!

Műszaki előkészítő, gyártástechnológiai munkatárs

Műszaki előkészítői munkára szakirányú végzettséggel lehet jelentkezni, ahogyan a kaposvári állásgyűjtő portál oldalán is látható: https://kaposvarallas.hu/allasok/mernok-muszaki-villamossagi. A műszaki előkészítő, ahogyan a nevében is benne van előkészíti a műszaki tevékenységet. Projektmunkák esetében részletes mennyiségi és díjkalkulációt készít. Összeállítja a fővállalkozói és generálkivitelezői munkák ajánlatait. Tartja a kapcsolatot az alvállalkozókkal és felülvizsgálja az általuk megküldött ajánlatokat, valamint műszaki ütemtervet készít. 

A műszaki előkészítő egy másik fajtája a gyártástechnológiai munkatárs. Abban hasonlít a műszaki előkészítőre, hogy a gyártástechnológiai munkatárs is ellenőrzi a feladatokat és a gyártás folyamatát. Úgy nevezett ERP rendszerben (vállalatirányítási rendszer) kezeli a gyártás előkészítését, a technologizálást, a műveletterv készítését, a gyártásindítást. 

Műszaki ügyintéző és vezető

A műszaki ügyintéző munkakörhöz nem szükséges egyetemi végzettség, elegendő ha van műszaki rajz ismeretünk. A műszaki ügyintéző elhelyezkedhet számtalan helyen, pl. lakásszövetkezet munkatársaként vagy geodéziai (földmérő) munkatársként. 

Ezzel szemben műszaki vezetőként csak szakirányú végzettséggel és néhány éves szakmai tapasztalattal lehet elhelyezkedni. A műszaki vezető alá általában tartozik egy kis csapat, akikkel együtt felel egy létesítmény üzemeltetéséért. Alá tartozhat a portás, a gondnok, a sofőr, a kertész. A műszaki ellenőr intézi a ház ügyes-bajos dolgait, árajánlatokat kér be vagy éppen konzultál a szerelőkkel.

Villamosmérnök és gépészmérnök

A diplomás mérnököknek több tucatnyi típusa van szakterületüktől függően. A két legelterjedtebb a villamosmérnök és a gépészmérnök. A villamosmérnök az egyik legkeresettebb, hiszen a számítástechnika, energetika, robotika területe folyamatosan fejlődik, amihez újabb és újabb fejlesztések szükségesek. 

A gépészmérnök napjaink leginkább keresett és legjobban megfizetett mérnöke. Gépészmérnökként bárhol el lehet helyezkedni, ahol gépészeti tervezés, gépgyártás, üzemeltetés történik. Feladatai szerteágazóak: gépüzem vezetése esetén az ő felelőssége a munkagépek, építőgépek, járművek üzemeltetése és karbantartása és kivezénylése a munkaterületre, de hozzátartozik a munkavállalók napi munkarendjének szervezése is. 

A mérnöki pálya, ha szeretjük a matekot, az informatikát és a fizikát nem fog csalódást okozni, hiszen izgalmas dolog az alkotás, emellett nagy a kereslet a szakemberek iránt, és jó fizetést is ígér.

 

  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16CX-Ray elégedettségfelmérés online workshop A munkahelyi hatékonyság az elégedett kollégákkal kezdődik! Skálázható, szűrhető eredmények - tudd meg, munkatársaid szerint, mik a valóban égető problémák! Részletek Jegyek
  • 2023.02.23CX-Ray teljesítményértékelés online workshop Miért fontos a TÉR? Az egyértelmű egyéni és csapat célok és a folyamatos visszajelzés az elkötelezettséget és motivációt kiemelten meghatározó tényezők. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek