Megjelent: 12 éve

Mesterfokon űzött kommunikáció

images

images

Olyan személyiségtipológiai rendszer elsajátítására érdemes alapozni a képzéseket, amely az egyes emberek személyiségének, motivációinak, kommunikációjának kiismerését segíti - hangsúlyozta a Világgazdaságnak Pozvai Zsolt, a Develor Zrt. vezérigazgatója. Ha valaki már részt vett egy alapozó tréningen, el tudja dönteni, mi a helyes viselkedésforma, megközelítés, érvrendszer egy adott ügyféllel szemben, akkor sokkal nagyobb eredményeket ér el a későbbi, konkrét feladatkörhöz illesztett képzés során. Például a telefonon történő ügyfélkapcsolat-tartás esetén különbséget kell tenni a bejövő hívásokkal foglalkozó és a kimenő hívásokat bonyolító között - nyomatékosította Pozvai Zsolt.

Az egyéni végfelhasználókkal vagy partnercégekkel való személyes kapcsolattartásnál is igaznak bizonyul ez a felvetés, hiszen az utóbbi már egy sokkal magasabb szintű és stratégiai felkészültséget igényelő feladatkör.

Tóth Judit, a Cegos Kft. vezető tanácsadója ezeken kívül a tárgyalás- és a prezentációs technika fejlesztését célzó tréningeket emelte ki elsődlegesen az üzleti kapcsolatépítést segítő képzések közül. A vezető tanácsadó szerint ezek a készségek inkább az üzleti tárgyalásokon kerülnek előtérbe, de egy "face to face" helyzetben már szükség lehet kifinomultabb érvelési technikákra. Sőt, akár az agresszív, illetve manipulatív hozzáállással szembeni jó reagálókészségre is. Egy ilyen speciális eszköztár kialakítására az asszertív kommunikáció vagy a kommunikációt "mesterfokon" tanító tréningek alkalmasak leginkább.

A különböző termelési, informatikai, értékesítési, szolgáltatási területekről különböző munkakörökből, beosztásokból érkező dolgozók körében egyre népszerűbbek az angol nyelvű kommunikációs tréningek, amelyek az üzleti helyzetek során alkalmazott tárgyalási és prezentációs készségeken és technikákon túl erősítik és fejlesztik a professzionális üzleti szókincset is - hívta fel a figyelmet Tóth Judit.

Világgazdaság


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter