Megjelent: 3 hónapja

Mi a hatékony álláskeresés titka?

Az álláskeresés folyamata az évek során rendkívül sokat fejlődött. Manapság már nem elég az, hogy egyszerűen csak elküldjük a jelentkezésünket random hirdetésekre, és reménykedünk, hogy behívnak egy interjúra.

Mi a hatékony álláskeresés titka?

A munkaerőpiac sokkal versenyképesebb és hálózatvezéreltebb lett, ami miatt az álláskeresők kénytelenek bizonyos stratégiákat alkalmazni az olyan állásportálok használáta során, mint amilyen például a SalgotarjanAllas is, hogy a törekvéseiket siker koronázza. A mai cikkünkben pedig ezekből sorolunk fel párat.

Frissítsük az önéletrajzunkat!

Az önéletrajz a legfontosabb eszköz az állásinterjúra való eljutáshoz, hiszen ez biztosítja az első lehetőséget arra, hogy lenyűgözzük a potenciális munkáltatókat. Egy pillantással átláthatják a készségeinket és a munkatapasztalatainkat.

A legtöbb esetben azonban nem elég egy általános önéletrajz vagy kísérőlevél, célszerű inkább ezeket kifejezetten a megpályázott álláshoz megírni. Bár ez több időt vesz majd igénybe, de jócskán növelheti az esélyeinket arra, hogy behívjanak egy esetleges személyes interjúra.

Egyszerre csak egy munkakört válasszunk!

Még, ha a képességeink több pozíció betöltésére is alkalmassá tesznek minket, az álláskeresés megkezdésekor javasolt inkább egyetlen egy munkakörre összpontosítani. Így ugyanis nagyobb lesz az esélyünk arra, hogy kiemelkedjünk a pályázók tömegéből. Hiszen ilyenkor tudatosabb erőfeszítéseket teszünk annak a bizonyítására, hogy mi igenis illünk az adott pozícióba.

Keressük a gyakori munkakörök különféle változatait!

A fentieken túl érdemes a megcélzott munkakörhöz kapcsolódó leggyakoribb megnevezések alapján keresni. Például, ha építőmérnöki munkakörre jelentkezünk, akkor az építőmérnökön kívül használjuk a mélyépítő mérnök, az irányító mérnök és a minőségbiztosítási mérnök kulcsszavakat is.

De emellett még jó ötlet lehet idézőjelet is alkalmazni a keresőmotorokban. Ezáltal ugyanis pontosan megtalálhatjuk a keresett szerepköröket, hogy az elsők között jelentkezhessünk rájuk.

Pontosítsuk a keresést!

Egy álláskereső webhelyen történő keresésből úgy tudjuk kihozni a maximumot, ha kihasználjuk az oldalon lévő speciális szűrőket. Keressünk például a munkakör típusa - részmunkaidős, állandó, szerződéses stb.- hely vagy a fizetés nagysága alapján!

Fontos a szervezettség

Az álláskeresési folyamat időigényes lehet, ezért pontos tervezést és szervezettséget igényel. Szükség lesz egy stratégia kidolgozására, és annak eldöntésére, hogy mikor összpontosítunk az önéletrajzunk tökéletesítésére, és mikor töltjük ki a jelentkezéseket.

Végül építsünk kapcsolatokat!

Bár az állás betöltéséhez a tapasztalatunk és a tudásunk lesz a mérvadó, de azért nem árt néhány kapcsolatot is kiépíteni az iparágban. Ezt megtehetjük például úgy, hogy létrehozunk egy profilt a LinkedIn-en, és felvesszük a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik az ágazatban vagy az általunk kiszemelt cégeknél dolgoznak.

 

 

 

 

 

 

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
Itt a 10 ezer eurós nyári álommunka!

A Kiwi.com 6 World Travel Hackert keres, akik idén nyáron beutazhatják a világot választott útitársukkal. A nyertes pályázók 10 000 eurós keretet... Teljes cikk

Korrupt járási hivatal vezetők kerülnek börtönbe

Az első fokú ítéletet súlyosítva három év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt és három évre eltiltott a közügyektől a Fővárosi... Teljes cikk

Virtuális kórházak, digitális orvoslás - Ez a jövő egészségügye

A nem is olyan távoli jövő kórházaiban arcfelismerő rendszerek, robotok, 3D-nyomtatók és mesterséges intelligencia alapú betegségelőrejelző... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek