kapubanner for mobile
Megjelent: 5 éve

Miért van szüksége a szerencsejáték- iparnak jó HR-re?

Az online kaszinóipar kétségtelenül jövedelmező, de elkerülhetetlenül bonyolult. A szigorú szabályozásoktól és törvényektől kezdve a dolgozók elégedettségéig és megtartásáig az online kaszinóknak számos kihívással kell szembenézniük.

images

Miért van szüksége a szerencsejáték- iparnak jó HR-re 2
forrás: pexels

A humán erőforrásnak sajátos próbatételekkel szembesülnek nap, mint nap a legjobb online kaszinók alkalmazottak igényei és szükségletei tekintetében. Ebben a cikkben rávilágítunk néhány akadályra, amelyeket az online kaszinók leküzdenek, hogy elérjék a HR-kötelezettségeket, miközben kielégítik felhasználóikat és alkalmazottaikat.

Az elosztott munkaerő kezelése
Mint számos digitális platformon keresztül működő iparág, a legtöbb online kaszinó is a világ minden tájáról származó alkalmazottakat foglalkoztat. Ezek az egyének távmunka révén nyújtanak szolgáltatásokat a vállalatoknak, de egy közös cél elérésére törekednek.

Az alkalmazottak távmunka alapján történő alkalmazása mind a munkavállalók, mind a munkáltatók szempontjából előnyös. A legjobb online kaszinók magyarországon ugyanis ily módon hozzáértő szakembereket alkalmazhatnak, függetlenül attól, hogy melyik országban élnek.

A kaszinók HR-csapata számára azonban a helyzet nem annyira csábító, hiszen nekik kell foglalkozniuk a különböző hátterű munkavállalók igényeivel. Ez bonyodalmakat vet fel a különböző adók, megélhetési költségek, időzónák és egyéb szempontok tekintetében.

Ezért, bár az online kaszinók sokkal kisebb üzleti egységek, az iparág HR-személyzete ugyanazoknak az akadályoknak van kitéve, amelyeken a multinacionális vállalatok bármelyik HR-csapata keresztülmegy.

Egyes HR-csapatok számára ez a feladat viszonylag könnyebb, mint másoknak. Tegyük fel azonban, hogy egy online kaszinó emberi erőforrását nem tudják megfelelően kezelni. Ebben az esetben ez biztosan tükröződik a munkafolyamatukban és az adott kaszinó létesítmény és a felhasználók kínálatában. Ez az oka; a szakértők mindig arra kérik a játékosokat, hogy barátkozzanak hozzáértő online kaszinókkal. Nézzen körül a legjobb online kaszinó Magyar oldalon, és ismerje meg a legjobb online kaszinók listáját.

Az új munkaerő-felvétel optimalizálása
Az online kaszinóipar egy többrétegű versenypiac. Amikor minden online kaszinó létesítmény arra törekszik, hogy megnyerje a leendő ügyfelek szívét, szoros harcban állnak, hogy a legjobb képességű egyéneket hozzák be a csapatukba.

A hozzáértő kaszinók HR-csapatai mindig átszövik toborzási folyamatukat, hogy felvegyék a leendő jelölteket, biztosítva, hogy azok hosszú ideig hűségesek maradjanak a vállalathoz. Ez a legfontosabb az online kaszinók teljes struktúráját és folyamatát támogató bonyolult szoftver- és hardverismeretekkel rendelkező jelöltek felvétele szempontjából. Nem, amikor az iparágban hiány van ügyes informatikai szakemberekből, természetes, hogy sok más üzleti ágazat is megcélozza a hozzáértő jelölteket, hogy az online szerencsejáték-iparral együtt felvegye őket. Ez az a valami, ami az egész színteret még versenyképesebbé teszi.

Az áthelyezés irányítása
A legtöbb üzleti szervezet gyakran igényli alkalmazottai áthelyezését. Ez még inkább szükséges, ha az üzleti tevékenységük több régióra terjed ki, valamint olyan csomópontokra, ahol ügyes szakembereknek kell dolgozniuk. Így az online kaszinók HR-személyzetének rendszeresen kell kezelnie és fenntartania a személyzet áthelyezéseit.
 

Miért van szüksége a szerencsejáték-iparnak jó HR-re
forrás: pexels

Néhány országban erős online szerencsejáték ökoszisztéma van jelen, ami lehetővé teszi több kaszinószolgáltató számára, hogy kiszolgálja az adott régióban lakó játékosokat. Amikor egy kaszinószolgáltató úgy dönt, hogy irodát hoz létre egy ilyen régióban, a HR-menedzsereknek be kell vonniuk a legjobb online kaszinók alkalmazottai áthelyezésének folyamatába, biztosítva, hogy minden, beleértve az áthelyezés költségei és az áthelyezett munkavállaló helyi hagyományokhoz való alkalmazkodása hatékonyan történhessen.

A munkavállalók kiégésének és fluktuációjának kezelése
A legtöbb iparág hosszú munkaidőt követel meg az alkalmazottaktól, ami viszont kimeríti az alkalmazottakat és növeli a fluktuáció arányát. Az iGaming iparág ugyanolyan igényes, mint bármely más iparág, és a magas követelmények miatt növelheti a munkavállalók fluktuációját.

Vannak bizonyos időszakok, különösen egy új játék vagy termék bevezetését megelőzően, amikor a feszültség nagy, és az alkalmazottaknak hosszú órákat kell dolgozniuk nagy nyomás alatt. Ezek az úgynevezett crush-periódusoknak nevezett időszakok marginálisan károsíthatják a munkavállalókat, stresszt okozhatnak, és végül kiégéshez és a munkavállalók fluktuációjának növekedéséhez vezethetnek. Legtöbbször ezeket a krízis időszakokat jutalmazzák.

A humánerőforrás-menedzsereknek foglalkozniuk kell ezekkel a lemerült alkalmazottakkal és az ebből eredő fluktuációval, enyhítve ennek az üzletre gyakorolt hatását.
 

Toborzás kezelése
Az online szerencsejáték-iparban éles a verseny, nemcsak az ügyfelek megszerzésében, hanem a szükséges készségekkel rendelkező, magasan jegyzett üzemeltetők leigazolásában is, egy folyamatosan változó piacon, ahol folyamatosan új trendek jelennek meg.

A szerencsejáték-iparban kevés a foglalkoztatott, mivel kevés a képzett és tehetséges, a szükséges technikai képességekkel rendelkező személy. A HR-nek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a szakértői toborzásuk lojális maradjon, és ne menjen át a konkurenciához.

Egyenetlenül elosztott alkalmazottak felügyelete
A legtöbb szerencsejáték-vállalat és vállalkozás a világ különböző időzónáiban szétszórt csapatokból és alkalmazottakból áll, és a legtöbb alkalmazott ma már távolról dolgozik. Ez a fajta munkamegosztás lehetővé teszi a szerencsejáték-vállalatok számára, hogy csökkentsék a kiadásaikat, miközben továbbra is az iparág legjobb elméit foglalkoztatják.

Ez a fajta munkamodell azonban kihívásokkal jár. A csapatok irányítása nehézségekbe ütközhet, mivel a legtöbb tag külön időzónában dolgozik.

A HR-nek meg kell küzdenie a különböző országokból érkező munkavállalók alkalmazásával járó működési problémákkal is, mivel a különböző országok eltérő adózási törvényekkel, kulturális különbségekkel és a megélhetési költségek eltéréseivel rendelkeznek.

Összegzés

Ez csak néhány akadály, amelyre a legjobb online kaszinók HR-csapatának szüksége van ahhoz, hogy az egész üzleti ökoszisztéma zökkenőmentesen működjön. Míg egyesek valóban jártasak ezeknek a csatározásoknak a leküzdésében, mások nem. De minden alkalommal, amikor egy engedélyezett és tapasztalt online kaszinó platformot talál, a belső munkafolyamatuk sima sprintben van, amelyet rendkívül ügyes, professzionális humánerőforrás-menedzsment csapatok hajtanak.

  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Pénzbüntetést kapott egy orvos, aki valótlan igazolást állított ki

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján a bíróság - nem jogerősen - súlyos pénzbüntetést szabott ki egy orvossal szemben, aki... Teljes cikk

Megkéseltek több amerikai vendégoktatót Kínában

Négy amerikai főiskolai oktató sérült meg egy késes támadásban az északkelet-kínai Csilin tartományban - közölte az amerikai média és amerikai... Teljes cikk

Minden tizedik brit dolgozó korábban hagyja abba a munkát a jóidő miatt

Vannak olyan dolgozók, akik a betegszabadságukat is kiveszik, hogy élvezzék a jóidőt. Teljes cikk