kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Minden, amit a bértámogatásról tudni lehet

A túl nagy visszaesést elszenvedő cégek nem vehetik igénybe a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásai miatt bevezetendő állami bértámogatást, az elbírálás hosszadalmas, és a rövidített munkaidőre fogott kollégáknak akkor is be kell járniuk, amikor nincs dolguk. Minden, amit jelenleg a magyar Kurzarbeitról tudunk.

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) kiderült, hogy a kormányzat valójában hogyan képzeli el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter által kedden bejelentett bérátvállalási csomag feltételeit. Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár ismertette az új rendszer fő szabályait - írja a napi.hu.

A részletekről Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke beszélt a portálnak.

A magyar Kurzarbeit így néz majd ki: ha egy munkavállaló eredetileg 8 órás munkaviszonyban dolgozott, de rövidül a munkaideje, és ténylegesen csak 4 órát dolgozik, akkor ezt a 4 órát a munkáltató fizeti. A kieső 4 óra kifizetésén pedig 70-30 százalékban osztozik a munkáltató és az állam. Közvetlenül a munkavállaló számlájára utalják majd a nettósított összeget.

Mindez azonban csak a "munkaterhelés" 15-50 százalékát elveszítő cégekre vonatkozik. Az azonban még mindig nem derült ki, hogy ezt a kiesést milyen indikátorral mérnék, a megrendelésállomány, az árbevétel csökkenése, vagy más egyéb tényező számít-e majd.

Az MGYOSZ mellett a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) is komoly kételyeket fogalmazott meg a bértámogatással kapcsolatban.

Ugyanis csak azok a vállalkozások pályázhatnak majd az állami kiegészítésre, amelyek legalább a teljes munkaidő 50 százalékos mértékéig foglalkoztatják a munkatársakat. Ez a feltétel kapásból kizárja a jelenleg legnehezebb helyzetben lévő cégeket, például a turizmusban, szállodaiparban, ahol már egyáltalán nem tudják foglalkoztatni az embereket.

A home office-ban dolgozók teljesen ki vannak zárva a programból. Ennek a munkavégzési formának viszont semmi köze ahhoz, hogy csak részidőben, vagy teljes munkaidőben végzi valaki a feladatait - írja a napi.hu.

A munkavállalóknak akkor is be kell járniuk dolgozni, amikor nincs munkavégzési kötelezettségük, hiszen a támogatás feltétele, hogy az érintett kolléga a munkaadó számára valami "hasznos tevékenységet" végezzen. Ez különösen most, a járvány miatti szigorítások idején nonszensz - hívják fel a figyelmet az érdekképviseletek.

A támogatásra pályázó cégeknek meg kell tartaniuk a foglalkoztatotti létszámot is. Azaz ha egy 100 fős vállalkozás 20 embert nem tud tovább fizetni, de 80-at képes lenne továbbfoglalkoztatni, utánuk nem kaphat bértámogatást.

Nem pályázhatnak azok sem, akik csökkentik a béreket.

A rendszer képzési kötelezettséget is előír a csökkentett munkaidővel és a bértámogatással érintett munkavállalókra.

Ráadásul nagyon hosszúnak tűnik az elbírálási idő is. Míg több más EU-tagállamban a hasonló támogatás automatikusan jár, a magyar rendszerben a munkaadóknak a járási vagy a kerületi munkaügyi hivatalhoz kellene a kérvényt benyújtani, amelynek öt napja van azt elbírálni. Innen a beadványok az ITM-hez kerülnének, ahol újabb napokba telhet a döntés meghozata.

Azaz a procedúra akár két hétbe is telhet. Egy komoly bajban lévő munkaadó jól meg fogja fontolni, hogy két hétig tud-e "csak úgy" fizetni a munkavállalóinak zsebből, szinte semmilyen munkavégzés után, miközben van egy bizonytalan kimenetelű pályázata - hívják fel a figyelmet az érdekképviseletek.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kiemelten fontos a magyar munkavállalók megtalálása és felvétele

Közel négyéves csúcson a munkanélküliség, miközben a vezérigazgatók relatív többsége létszámbővülést vár. Kiemelt tényező a magyar... Teljes cikk

Hogy lehet bevonni még 300 ezer embert a munka világába?

A 2023-as extra nehéz évből sikerült "ép bőrrel kikecmeregni" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budapesti Várkert Bazárban... Teljes cikk

Irreális fizetési elvárások okozzák a legnagyobb problémát - HR Trendek Magyarországon 2024-ben

A HR Trends 2024-ből - a Randstad legfrissebb kutatásából - többek között kiderül, hogy a felmérésben részt vevő több mint 350 vállalat... Teljes cikk