Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 hete

Munka nélkül maradhatnak az Alföldvíz dolgozói

Fizetésképtelenné válhat Magyarország negyedik legnagyobb, több mint 1200 főt foglalkoztató vízközmű-szolgáltató társasága, az Alföldvíz Zrt. A munkavállalókat képviselő Alföldvíz Szakszervezet többször is levélben fordult segítségért Orbán Viktorhoz - írja a merce.hu.

A szakszervezet szerint bár így is rendkívül alacsony bérekért kénytelenek dolgozni az Alföldvíz munkavállalói, az idén történt meg először, hogy egyáltalán nem kaptak fizetésemelést, emiatt várhatóan az eddiginél is többen fognak felmondani.

„Nagyon nagy a munkavállalói elkeseredés, ugrásszerűen megnövekedett a pszichoszociális kockázat”- mondták a merce.hu-nak.

Törvényi rendelkezés szerint pszichoszociális kockázatnak minősül a munkavállalót a munkahelyén érő azon hatások (konfliktusok, munkaszervezés, munkarend, foglalkoztatási jogviszony bizonytalansága stb.) összessége, amelyek befolyásolják az e hatásokra adott válaszreakcióit, illetőleg ezzel összefüggésben stressz, munkabaleset, lelki eredetű szervi (pszichoszomatikus) megbetegedés következhet be.

Mivel eddig mindhárom alkalommal eredménytelenül fordult a szakszervezet Orbán Viktorhoz, most úgy döntöttek a negyedik levelet személyesen szeretnék elvinni a Miniszterelnöki Hivatal elé pénteken délelőtt 11:00-kor, ahol egy tüntetés keretében egyúttal arról is tájékoztatják a közvéleményt, hova sodorta az elhibázott politikai döntések sorozata a vízi közmű ágazatot, és azon belül is az Alföldvíz Zrt.-t és dolgozóit.

Az Alföldvíz Szakszervezet delegációját elkísérik más vízi közmű és egyéb ágazati cégek képviselői és szakszervezetei is.

Mérce
Follow hrportal_hu on Twitter