Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 3 éve

Munkabékét szeretnének a bértárgyalásokon az állami nagyvállalatok

A Stratégiai Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (Stratosz) úgy döntött, hogy a nagyvállalatok egységes álláspontot képviselnek az állami szférában zajló bértárgyalásokon, ezzel is segítve a kormányt a bérmegállapodások megkötésében, a hosszú távú munkabéke megteremtésében és fenntartásában - közölte a Stratosz szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az egységes képviseletről szóló döntést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., a MÁV Zrt., a Magyar Posta Zrt., a Volán társaságok, a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület, a HungaroControl, a Volán Egyesülés és a Fővárosi Vízművek vezetői fogadták el.

Kiemelték: a Stratosz munkaadói érdekképviseletként - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiadott iránymutatásnak megfelelően - megfogalmazta az állami tulajdonban álló vállalatok 3 évre vonatkozó, az érintett szakszervezetekkel közösen elkészítendő bérmegállapodás-tervezettel kapcsolatos elvárásait.

A Stratosz tagvállalatai az elfogadott elvek mentén egyedileg kezdik meg a bértárgyalásokat.

MTI
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter