Megjelent: 4 éve

Munkáltató köteles fizetni a képzésem?

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a munkáltatónak kötelessége-e fizetni az ő általa kiszabott továbbképzést, amely azt a célt szolgálja, hogy továbbra is az ő dolgozója legyek. A történetem: Szociális Asszisztensi végzettséggel rendelkezem, 7 hónapja dolgozom egy Gyermekotthon lakásotthonában. Az első 3 hónapban bejelentett Gyermekvédelmi asszisztens körben dolgoztam, aztán kinevezett egy régebbi dolgozót erre a munka körre így én gyermekfelügyelő munkakört töltök be. A mai napon kiderült, hogy ezzel a végzettséggel az utóbbi munkakört nem tölthetem be, és csak akkor maradhatok, ha elvégzek egy önköltséges gyermekfelügyelői képzést. Ez mennyire jogszerű intézkedés a munkáltatóm által? Mit tehetek ez ügyben?

images

images

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A hatályos törvényi rendelkezések szerint a munkáltatónak és a munkavállalónak a munkaszerződésben meg kell állapodniuk a munkavállaló által betöltendő munkakörben. A munkakört a munkáltató jellemzően a Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR) számmal is megjelöli az egyértelműség érdekében. Mivel a munkakör a munkaszerződés kötelező tartalma, ezért annak változása esetén mindenképpen célszerű, ha a felek a munkaszerződést közös megegyezéssel módosítják. (A munkaszerződés módosítására a megkötésére vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni, azaz a munkaszerződés-módosítást is írásba kell foglalni.)

A munkáltató akkor jár el jogszerűen, ha a munkakört érintő munkaszerződés-módosítás esetében írásban tájékoztatja a munkavállalót az új munkakörébe tartozó feladatokról.

Amennyiben ez nem történt meg, úgy - ha a munkáltató hajlandó részt venni az egyébként önköltséges képzés finanszírozásában - megoldás lehet a fennálló helyzetre, ha a felek úgynevezett tanulmányi szerződést kötnek egymással. A tanulmányi szerződésben a munkáltató vállalja, hogy a képzés ideje alatt támogatást nyújt, Ön pedig arra kötelezi magát, hogy a megállapodás szerinti tanulmányokat folytatja és a (gyermekfelügyelői) képzettség megszerzése után a támogatás mértékével arányos időn - de legfeljebb öt éven - keresztül munkaviszonyát felmondással nem szünteti meg. A tanulmányi szerződést írásba kell foglalni.

Hangsúlyozandó, hogy ha a munkáltatója lényeges szerződésszegést követ el - például azzal, hogy az általa vállalt támogatást (finanszírozást) nem teljesíti - akkor Ön mentesül a tanulmányi szerződésből folyó kötelezettsége alól. Ugyanakkor a munkáltató is elállhat a tanulmányi szerződéstől és a nyújtott támogatást visszakövetelheti Öntől, ha a tanulmányi szerződésben foglaltakat Ön szegi meg, például azzal, hogy a képzést nem fejezi be a képzési időn belül. Továbbá ha a tanulmányi szerződés hatálya alatt Ön felmondja a szerződést, vagy a képzés csak egy részét végzi el, akkor a munkáltatója az arányosan nyújtott támogatást visszakövetelheti Öntől.

Végezetül általános szabályként megemlítjük, hogy a munkavállaló mentesül a rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól a felek megállapodása szerinti képzés, továbbképzés esetén, a képzésben való részvételhez szükséges időre.

Megjegyezzük, hogy a válaszadás során egyéb, a kérdésben kifejezetten nem említett körülményeket nem vettünk figyelembe.

Aki válaszol:

Munkajogi szakértő - Dr. Bán Gergely

Dr. Bán Gergely ügyvéd, a Bán és Karika Ügyvédi Társulás alapítója, névadó partnere, aki széleskörű tapasztalattal rendelkezik a munkajog területén. Elsősorban a munkáltatói oldal képviseletével foglalkozik, de magánszemélyek (elsősorban vezető beosztású munkavállalók) is megtalálhatók ügyfelei között.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
  • 2021.05.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Mire számíthatok a bent ragadt szabadságaimmal, ha a munkáltató felmond?

2020 májusában született egy gyermekem, akivel itthon vagyok pillanatnyilag Gyed-en. Munkahelyemen az irodai alkalmazottak 90%-ának felmondtak azóta. A... Teljes cikk

Jár-e táppénz rokkant ellátottként, ha Covid miatt táppénzen vagyok?

D kategóriába tartozok, rokkantsági ellátást kapok, mellette 4 órában dolgozom. Még nem értem el az öregségi nyugdíjkorhatárt. 2020.december... Teljes cikk

Mit tehetek, ha elhagytam a munkakönyvem?

1967-ben születtem, így az első munkában töltött éveim még egy kis barna munkakönyvbe voltak vezetve, de közben költözködtem, valahogy... Teljes cikk