Megjelent: 7 éve

Nyelvtudás nélkül is pályáznak nyelvtudást igénylő pozíciókra

images

„A magyarok nem tudnak angolul.”- halljuk és tapasztaljuk lépten-nyomon. Néhány évvel ezelőtt bejárta az internetet egy térkép, amely a magyarok nyelvtudását demonstrálja 2012-es felmérési adatok szerint. A térkép az Európai Unió tagállamainak angol nyelvtudását mutatja a lakosság százalékos arányában. Magyarország a maga 20 százalékával az utolsó helyen kullog, de nem sokkal vannak lemaradva pl. a spanyolok és a bolgárok sem.

Hogy ezek az adatok mennyire valósak, nem tudni, hisz egy 2013-as kutatás egyből rácáfol a fentiekre. Az 54 országot érintő felmérésben Magyarország a 8. helyen végzett, a legfrissebb, 2014-es adatok szerint 63 résztvevő ország közül pedig a 17. vagyunk a világranglistán angoltudás szempontjából, ezzel többek között Svájcot, Franciaországot és Olaszországot előzzük meg.

A londoni központú Education First nemzetközi nyelviskola adatai szerintnem végeztünk túl rossz helyen, ám az európai országok versenyében nem vagyunk a legjobbak között, sőt, a középmezőny végén kullogunk.
Országunkban az angolul beszélők legnagyobb százalékban a karrierjük közepén lévő felnőttek közül kerülnek ki, ami arra utal, hogy a munkánkban igencsak sokat kell használjuk a nyelvtudásunkat. A felmérés azt is megmutatja, hogy a nők szinte minden országban jobban tudnak angolul, mint a férfiak.

Az angol nyelvtudásra irányuló felmérések mindig nehezek, nem csak világszinten, hanem a HR-eseknek számára is. Hisz ha valakit megkérdezünk arról, beszél-e angolul, nem biztos, hogy reálisan válaszolnak.

A HR-esek munkájának egyik legnagyobb elnyújtója épp ez, a jelölteknek a nyelvtudásukra irányuló nem túl őszinte válaszadása. Fejvadászok tapasztalata szerint nagyon sok idő megy el arra, hogy feltérképezzék egy-egy jelölt valós tudását.

Sokan a hirdetési kritériumokkal nem törődve bejelentkeznek egy-egy állásra, ami aktív közép vagy akár magasabb szintű nyelvtudást igényelnek, annak ellenére, hogy egyáltalán nem beszélik jól a nyelvet.
Az első körös telefonos interjú során jelentős százalékuk esik el a pozíciótól, pedig a szakmai tudásuk megkérdőjelezhetetlen.

A Beck and Partners Kft. munkatársainak munkájában is meghatározó volt az angol nyelvtudás feltérképezését jelentő időigényes folyamat. Ezért olyan megoldást kerestek, amivel gyorsan pontot lehet tenni a bizonytalanságok végére. Már 4 éves dolgoznak a HR Felhő rendszerével, amit kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy a munkafolyamataikat gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék.

A rendszer egyik leghasznosabb funkcióját azok a beépített tesztek jelentik, amiket az egy-egy pozíciót megpályázók automatikusan megkapnak, és a továbblépéshez ki kell töltsenek.

A tesztek bármire vonatkozhatnak, az egyik leggyakrabban használt és leginkább kedvelt az angol nyelvű időkorlátos teszt. Egy pozícióra adott esetben közel 100-an is bejelentkeznek, ezért a fejvadászok dolgát jelentősen megkönnyíti, hogy ha azt az adott projektnél beállítják, a pályázók a bejelentkezéskor azonnal e-mail választ kapnak a rendszertől, amiben az kéri őket a teszt kitöltésére. Ezután a rendszer értékeli eredményüket, és a százalékok szerint rangsorolja jelölteket. Így a munkatársaknak elég csak a 100 százalékot elért pályázók anyagaival foglalkozni. Ezzel igen jelentős munkaórák spórolhatóak meg, és mindez egy automatizált folyamatnak köszönhető.

Természetesen a tesztek minden nyelven elérhetőek, de nem csak a nyelvtudás az, amit vizsgálni lehet velük. Bármilyen kitöltendő kérdéssorral szortírozhatók a pályázók, ami egy adott projektnél meghatározó.

Az angoltudás az új generáció egyetemről való kikerülésével, és a munkahelyek egyre inkább nemzetközivé válásával remélhetőleg jó irányba fog változni, és néhány év múlva már nem kell gyanakvással nézni az önéletrajzokat.
  • 2022.02.04Sikeres évem lesz! Csoportos coaching az eredményes évért 2022 első heteit éljük. Álmodozunk és tervezgetünk; mi mindent akarunk megvalósítani az idén? Aztán elröppennek a hetek és a hónapok, és azt vesszük észre, hogy sehol sem tartunk ezekkel a tervekkel. Ilyekor elgondolkodunk: hogy lesz ebből sikeres év?! Lehet, hogy veled is megtörtént már ez. Ha azt akarod, hogy az idén másképp legyen, érdemes felkészülni rá! Jelentkezz az eseményre, ahol eszközöket és inspirációt kapsz a tudatos évtervezéshez! Találkozunk? Részletek Jegyek
  • 2022.02.11X. VEZETŐI BEST PRACTICE FÓRUM ELKÖTELEZETT MUKAERŐ - MEGSZERZÉS, FEJLESZTÉS, MEGTARTÁS A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása. Részletek Jegyek
  • 2022.03.073 Hetes Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. A képzés 3 héten keresztül, 2 hétköznap este valósul meg. Igény esetén 3 munkanapra is szervezhető. Részletek Jegyek
  • 2022.04.22BEMUTATKOZIK A teamwork2022 Képzelj el egy olyan kétnapos csapatépítő képzést, amely minden részletében a Te vállalati csapatodról szól. Jelentkezzetek az ország első csapatépítő eseményére, amelyre háromfős vállalati csapatokat várunk! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Meghalt Pintér Zsolt fejvadász

Szombaton elhunyt Pintér Zsolt az utóbbi harminc év egyik legismertebb álláskeresési tanácsadója, a “Hogyan csináljunk karriert?” könyv... Teljes cikk

Már fejvadászni kell őket - a kékgalléros toborzás kulisszatitkai

A tömeges toborzói hírlevél kiküldése már nem nem működik, az álláshirdetések hatása is csökkent. Hatékonyabb megszólítani, felhívni a... Teljes cikk

„Felértékelődött a biztos munkahely, többen jelentkeznek hozzánk” - Steininger Zsolt, MÁV

Biztos munkahely, ingyenes utazás, munka-magánélet egyensúly. A MÁV dolgozói kutatások szerint ezeket az erősségeket említik leggyakrabban. „A... Teljes cikk