Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő Megjelent: 4 éve

Nyelvtudás nélkül is pályáznak nyelvtudást igénylő pozíciókra

A magyarok elkeserítő angoltudásáról havi szinten felröppen egy-egy új kutatás. A HR-esek mindezt a saját bőrükön tapasztalják. És sajnos azt is, hogy sokan nem csak hiányos angoltudással, hanem hiányos önismerettel is rendelkeznek, vagy azt hiszik, egy pozíciókiírásnál az elvárt nyelvtudás csak dísznek szerepel.

images

„A magyarok nem tudnak angolul.”- halljuk és tapasztaljuk lépten-nyomon. Néhány évvel ezelőtt bejárta az internetet egy térkép, amely a magyarok nyelvtudását demonstrálja 2012-es felmérési adatok szerint. A térkép az Európai Unió tagállamainak angol nyelvtudását mutatja a lakosság százalékos arányában. Magyarország a maga 20 százalékával az utolsó helyen kullog, de nem sokkal vannak lemaradva pl. a spanyolok és a bolgárok sem.

Hogy ezek az adatok mennyire valósak, nem tudni, hisz egy 2013-as kutatás egyből rácáfol a fentiekre. Az 54 országot érintő felmérésben Magyarország a 8. helyen végzett, a legfrissebb, 2014-es adatok szerint 63 résztvevő ország közül pedig a 17. vagyunk a világranglistán angoltudás szempontjából, ezzel többek között Svájcot, Franciaországot és Olaszországot előzzük meg.

A londoni központú Education First nemzetközi nyelviskola adatai szerintnem végeztünk túl rossz helyen, ám az európai országok versenyében nem vagyunk a legjobbak között, sőt, a középmezőny végén kullogunk.
Országunkban az angolul beszélők legnagyobb százalékban a karrierjük közepén lévő felnőttek közül kerülnek ki, ami arra utal, hogy a munkánkban igencsak sokat kell használjuk a nyelvtudásunkat. A felmérés azt is megmutatja, hogy a nők szinte minden országban jobban tudnak angolul, mint a férfiak.

Az angol nyelvtudásra irányuló felmérések mindig nehezek, nem csak világszinten, hanem a HR-eseknek számára is. Hisz ha valakit megkérdezünk arról, beszél-e angolul, nem biztos, hogy reálisan válaszolnak.

A HR-esek munkájának egyik legnagyobb elnyújtója épp ez, a jelölteknek a nyelvtudásukra irányuló nem túl őszinte válaszadása. Fejvadászok tapasztalata szerint nagyon sok idő megy el arra, hogy feltérképezzék egy-egy jelölt valós tudását.

Sokan a hirdetési kritériumokkal nem törődve bejelentkeznek egy-egy állásra, ami aktív közép vagy akár magasabb szintű nyelvtudást igényelnek, annak ellenére, hogy egyáltalán nem beszélik jól a nyelvet.
Az első körös telefonos interjú során jelentős százalékuk esik el a pozíciótól, pedig a szakmai tudásuk megkérdőjelezhetetlen.

A Beck and Partners Kft. munkatársainak munkájában is meghatározó volt az angol nyelvtudás feltérképezését jelentő időigényes folyamat. Ezért olyan megoldást kerestek, amivel gyorsan pontot lehet tenni a bizonytalanságok végére. Már 4 éves dolgoznak a HR Felhő rendszerével, amit kifejezetten azért fejlesztettek ki, hogy a munkafolyamataikat gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék.

A rendszer egyik leghasznosabb funkcióját azok a beépített tesztek jelentik, amiket az egy-egy pozíciót megpályázók automatikusan megkapnak, és a továbblépéshez ki kell töltsenek.

A tesztek bármire vonatkozhatnak, az egyik leggyakrabban használt és leginkább kedvelt az angol nyelvű időkorlátos teszt. Egy pozícióra adott esetben közel 100-an is bejelentkeznek, ezért a fejvadászok dolgát jelentősen megkönnyíti, hogy ha azt az adott projektnél beállítják, a pályázók a bejelentkezéskor azonnal e-mail választ kapnak a rendszertől, amiben az kéri őket a teszt kitöltésére. Ezután a rendszer értékeli eredményüket, és a százalékok szerint rangsorolja jelölteket. Így a munkatársaknak elég csak a 100 százalékot elért pályázók anyagaival foglalkozni. Ezzel igen jelentős munkaórák spórolhatóak meg, és mindez egy automatizált folyamatnak köszönhető.

Természetesen a tesztek minden nyelven elérhetőek, de nem csak a nyelvtudás az, amit vizsgálni lehet velük. Bármilyen kitöltendő kérdéssorral szortírozhatók a pályázók, ami egy adott projektnél meghatározó.

Az angoltudás az új generáció egyetemről való kikerülésével, és a munkahelyek egyre inkább nemzetközivé válásával remélhetőleg jó irányba fog változni, és néhány év múlva már nem kell gyanakvással nézni az önéletrajzokat.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Együtt lépnek a V4-ek az osztrák családtámogatás csökkentése ellen

A visegrádi négyek és több ország közösen lép fel az Ausztriában külföldi munkavállalóknak fizetett családtámogatások csökkentése ellen, az... Teljes cikk

Lemondott a brit Brexit-ügyi miniszter

Nem tudja "jó lelkiismerettel" támogatni a Brexit feltételrendszeréről szóló, a kormány által jóváhagyott megállapodás-tervezetet - indokolta... Teljes cikk

Nem használ munkájához számítógépet a kiberbiztonságért is felelős japán miniszter

Nem használ munkájához számítógépet az egyebek közt a kiberbiztonságért is felelős japán miniszter - derült ki Szakurada Jositakának a japán... Teljes cikk

Megnyugodhatnak az Angliában dolgozó magyarok

A brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről szóló, szerda este közzétett megállapodás-tervezet szerint megkötések nélkül... Teljes cikk

Vitatják, miért kell a gazdagoknak kedvezni

A lengyel alkotmánybíróság helyteleníti a leggazdagabbak számára hátrányos társadalombiztosítási módosításokat. A megtámadott előírások... Teljes cikk

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár