kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

OTP Cafeteria kártya: vége a papíralapú utalványos rendszernek

Új szolgáltatással állt elő az OTP Csoport: a december 1-jén bevezetett OTP Cafeteria kártyával elektronikusan tarthatják nyilván, illetve számolhatják el a munkáltatók a béren kívüli juttatásokat. A rendszer további előnye, hogy a dolgozóknak már nem papírutalványokat kell számolgatniuk, hanem egy plasztikkártyával fizethetnek az elfogadó helyeken - derült ki az OTP tegnapi sajtótájékoztatóján.

Jelenleg a béren kívüli juttatások felhasználása a piacon döntően különféle papírutalványokon keresztül történik. Ezt a gyakorlatot kívánja modernizálni az OTP a Cafeteria kártyával, hogy az eddigi, több típusú és címletű utalvány helyett a kínált szolgáltatásokat egy kártyával lehessen igénybe venni, méghozzá úgy, hogy minden vásárláskor a költés pontos összege kerüljön levonásra - mondta el Horváth Balázs, az OTP Pénztárszolgáltató tanácsadója a december 2-án rendezett sajtótájékoztatón. Az elektronikus kártya a munkáltatók számára is könnyebbséget jelent, hiszen kevesebb az adminisztrációjuk azáltal, hogy online felületen zajlik a kártyák és az utalványok megrendelése, feltöltése - további disztribúciós feladatok nélkül. Nem kell tehát a papírutalványokat havonta szállítani, szétosztatni, aláíratni, a cafeteria elemek teljes adminisztrációja az online ügyfélkapun keresztül zajlik; ha egy munkavállalót már egyszer regisztráltak, akkor az adatai megmaradnak, és csak változás esetén szükséges azt frissíteni - tette hozzá a tanácsadó.

A szolgáltatás igénybevételekor a fizetés a bankkártyák fogadására fejlesztett POS terminálon keresztül történik, a kártyatulajdonos aktuális egyenlegét a vásárlás után azonnal nyomon tudja követni a termináli bizonylaton. Az aktuális egyenleg továbbá telefonon és interneten is lekérdezhető. A kártyával hat különféle szolgáltatási típus érhető el: egészségpénztári szolgáltatások, hideg és meleg étkezés, iskolakezdési hozzájárulás, ajándék utalvány, kultúra utalvány. A kártya segítségével a juttatások nem járnak le az év végén, rugalmasan, az utolsó feltöltéstől számított 24 hónapig használhatók fel (kivéve az iskolakezdési utalványt). Amennyiben a kártya elveszik, letiltható, így a rajta szereplő összeg nem vész el, tovább biztosítja azt az elektronikus fedezet - magyarázta Horváth Balázs.


Szinte mindenhol elfogadják



További előnye még, hogy a jelenlegi utalványforgalom legnagyobb részét bonyolító beváltóhelyek túlnyomó többségben már rendelkeznek OTP Bank kártyaelfogadási szerződéssel és POS terminállal, de tovább folyik a kapcsolatfelvétel a nagy áruházláncokkal, így jövő év március-áprilisára már körülbelül 80 százalékos lesz a szolgáltatás lefedettsége. "Mindemellett a munkáltatók igényét is igyekszünk maximálisan figyelembe venni: amennyiben egy szolgáltató (üzemi étkezde, közeli étterem, ételfutár) bevonására külön igény merül fel valamelyik munkáltató részéről, akkor azzal leszerződünk, és kihelyezünk egy rögzített vagy akár egy mobil POS terminált is" - fűzte hozzá Róth Lajos vezérigazgató. Sőt a multifunkciós kártyát várhatóan jövőre hitelkártya-funkcióval is bővítik, de további lehetőségek bevonását is vizsgálják.

Ami viszont már most is igénybe vehető a Cafeteria kártyával, az az OTP egészségpénztári szolgáltatás, amely Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezetője reményei szerint nagymértékben hozzájárul az egészséges életmód, a prevenció és az öngondoskodás népszerűsítéséhez. "A jelenlegi Egészségkártyák érvényességének megszűnésekor további egészségpénztári tagság esetén a tagok már automatikusan Cafeteria kártyát fognak kapni, amellyel ugyanúgy igénybe vehetik az egészségpénztári szolgáltatásokat, mint korábban. Vagyis a tagok ilyen szempontból nem fogják érzékelni a változást" - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

A három évig érvényes OTP Cafertia kártyát komplexitása révén három szervezet bocsátja ki, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Egészségpénztár, valamint az OTP Bank Nyrt., és elektronikus ügyintézése miatt várhatóan kevesebbe kerül majd az alkalmazása mind az OTP-nek, mind a munkáltatóknak - zárta a sajtótájékoztatót Studinczky Ferenc.
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek