Megjelent: 1 éve

Sorra dőlnek meg a biztonsági őrök munkaerő-kölcsönzésével foglalkozó cégek

Élet-halál harc dúl a vagyonvédelmi cégek piacán, az győz, aki olcsóbban jut munkaerőhöz. Sorra alakultak és dőltek meg a biztonsági őrök munkaerő-kölcsönzésével ügyeskedő bűnszervezetek - derül ki a Kékfény című műsorból.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kommandósai nemrég rajtaütöttek egy feltételezett bűnszervezet vezetőjének házánál. A szervezet megbízásait nem saját alkalmazottaik látták el, hanem ehhez, a bűnszervezet által létrehozott kisebb cégektől kölcsönöztek munkaerőt - írja a hirado.hu.

Az őrzést, védelmet ténylegesen teljesítő vagyonőrök úgynevezett „bukó cégekhez” voltak bejelentve alkalmazottként, csakhogy ezek a „bukó cégek” a dolgozók után a kötelező járulékokat nem fizették meg.

Így óriási adó- és tb-tartozást halmoztak fel, majd csődöt jelentettek vagy eltűntek. Nem egyedi esetről van szó - mondta a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke.

Fialka György úgy fogalmazott: a vállalkozások, amik két-három hónapig élnek, aztán megszűnnek, felszámolják, eladják, vagy csődbe viszik, semmi egyebet nem csinálnak, csak felveszik az alkalmazottakat, továbbadják őket vagyonvédelmi cégeknek, akik nem is tudnak arról, hogy szabálytalanul alkalmazott embereket „kaptak”.

Fialka György azt mondta, nagyon telített a vagyonvédelmi szakma, sokan próbálnak szerencsét, nem mindig tisztességes eszközökkel. Véleménye szerint a piaci harcban mindig az győz, aki olcsóbban veszi az embert.

A kamarai elnök szerint a Belügyminisztérium minden évben kibocsát egy, a kamarával egyeztetett összeget, amit megfelelő rezsióradíjnak tart.

Ez jelenleg 2375 forint. Fialka szerint ebből már tisztességesen meg lehet élni, azonban vannak hírek arról, hogy már 700 forintos órabérért is találnak munkaerőt a cégek úgy, hogy már nem fizetik a járulékokat.

hirado.hu/kékfény
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kisgyermekes szülők a munka világában: az időbeosztás kulcskérdés

Juhász Csongor, Prohuman ügyvezető igazgatója szerint a kismamák bevonására, megtartására holisztikus szemléletmódra van szükség. Teljes cikk

Hová tart a recruitment szakma, ha már 1 milliót is fizetnek egyetlen jó jelöltért?

Hazánkban - ahogy az a KSH legutóbbi elemzései mutatják - emelkednek a bérek. Ez szinte minden szektorban megfigyelhető, úgy a termelésben, ahogy a... Teljes cikk

6 fontos tudnivaló munkaadóknak

A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása számos területen jelenthet megoldást a munkaerőhiányra. A Prohuman szerint sok vállalatnál... Teljes cikk