Szerző: HR Portal
Megjelent: 8 hónapja

Szemléletváltás a munkavédelemben: így legyen közös felelősség

A munkabiztonság kicsit olyan, mint a levegő. Ha minden rendben van vele, akkor észre sem vesszük, de ha hiányzik akkor hirtelen nagyon fontossá válik és pillanatok alatt vészhelyzet alakulhat ki. Hogyan érhető el egy munkahelyen, hogy a munkabiztonság mindenki számára fontos legyen? Erről ír Illyés Kinga, az ICG szervezeti tanácsadója, aki a Tréning Kerekasztal Konferencián 2023. október 3-án bővebben is beszél a témáról.

munkavédelem, munkabaleset, munkaegészség-

Vajon akkor is betartanák a munkavédelmi szabályokat a dolgozók, ha senki nem figyelné őket? Hogyan érhetjük el, hogy mindenki szerepet vállaljon abban, hogy egyre jobb legyen a munkabiztonság?

Ezek a kérdések foglalkoztatják leginkább a munkavédelemben élen járó vállalatokat és szakembereket az utóbbi időben 

 A jó hír az, hogy van más megoldás, mint a folyamatos ellenőrzés és a rendszeres aktivizáló kampányok. Ehhez azonban szemléletváltásra van szükség: a munkabiztonságra ne úgy tekintsünk mint ami egy szakember/osztály feladata, hanem a céges kultúra szerves része és csak ekként értelmezve fejleszthető. Radikális javulást a balestek és a baleset-közeli (near miss) helyzetek megelőzésében akkor érhetünk el, ha minden vezető közvetlenül vállal szerepet a vállalati safety kultúra építésében, és a vezetői feladatok integráns része a munkabiztonság. 

Minden vezetői szintnek tudnia kell, hogy miből áll egy erős safety menedzsment rendszer, és az hogyan fejleszthető. Fontos az is, hogy minden vezető tisztán lássa, hogy ő hogyan járulhat hozzá ennek megvalósításához.  

Jelentkezzen a Tréning Kerekasztal 2023-as konferenciájára!

  • Téma: Munkaerő-megtartás 2023-24-ben, hogyan támogatják a vállalatokat a képzési-fejlesztési programok
  • Időpont: 2023. október 3. Helyszín: Anantara New York Palace Budapest Hotel 
  • Jelentkezés és részletes program: https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2023/

Az erős kultúra másik szükséges eleme, hogy a munkatársak a mások által meghatározott szabályok betartásán túl, valóban odafigyeljenek egymásra és őszinte visszajelzésekkel segítsék egymást azért, hogy mindenki számára biztonságos és egyben üzletileg sikeres munkakörnyezetet alakítsanak ki. 

Ez a két tényező: a vezetői szerepfelfogás és a munkatársak mindennapokban tanúsított viselkedése együttesen eredményezi, hogy a munkavédelmi kultúra „átbillen” a reaktívból a proaktív szemlélet felé. A proaktív szemléletben a dolgozók már nem a büntetés elkerülése reményében tartják be a szabályokat, hanem saját ügyüknek érzik a munkavédelmet és maguk is aktív részt vállalnak a megoldások kialakításában és azok továbbfejlesztésében.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek