Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

Sztrájk jöhet a Tescoban

Ezúttal a 16 ezer dolgozó fizetésekkel és a tb-vel kapcsolatos feladatokat ellátó, 40 tescós alkalmazottat foglalkoztató irodaközpont hirdetett sztrájkhelyzetet - értesült a Magyar Idők.

A lapazt írja, hogy a tescós alkalmazottak bérszámfejtését, a cég foglalkoztatással kapcsolatos bevallásait összeállító győri irodaközpont 40 munkatársa csütörtökön bejelentette, hogy sztrájkbizottságot alakítottak, és amennyiben a multicég nem teljesíti a követeléseiket, azonnali hatállyal leteszik a munkát, lebénítva a teljes rendszert.

Az érintettek karácsony előtt tudták meg, hogy a jövőben nincs szükség a munkájukra. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, aki a sztrájkbizottság tagja is a lapnak elmondta, a karácsony előtt váratlanul bejelentett átszervezés kapcsán semmilyen konkrétumot nem árultak el nekik, még azt sem tudják, pontosan mikortól kell felállniuk az íróasztal mellől.

A szakszervezeti vezető hozzátette, a bérszámfejtési csoport zökkenőmentes működése a tb-kifizetőhelyként is működő vállalat valamennyi dolgozójának megélhetését biztosítja, ha tehát nem sikerül megállapodniuk a céggel, akár már a következő hónapban problémák léphetnek fel a fizetések teljesítésében, valamennyi tescós esetén. A Magyar Idők azt írja, hogy ez 16 ezer munkavállalót érinthet.

Még decemberben jelentette be az áruházlánc, hogy közép-európai piacai - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - támogatására ez év elején üzleti szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten. Ez azzal jár, hogy a Győrben lévő irodaközpont megszűnik.

Magyar Idők
Follow hrportal_hu on Twitter