Megjelent: 6 hónapja

Tanulva lehet szót érteni szülővel, gyerekkel, főnökkel

Lesz egy nap, amikor a résztvevők azt gyakorolják, hogyan tudják egymást odafigyelve meghallgatni a váratlan helyzetekben, hogyan lehet könnyebben dönteni, jobban kérdezni és válaszolni, rögtönözni, hogy könnyebben szót értsenek a szüleikkel, a gyerekeikkel, a szomszédjukkal, a főnökükkel.

images

images

A Flow Alapítvány programjáról Kalmár Péter, a Street Training egyik megálmodója beszélt lapunknak: „A tréningen önzetlen, a tudásukat megosztani hajlandó emberek adnak át olyan ismeretet, tudást, tapasztalatot, amit a résztvevők azonnal alkalmazni tudnak, nemcsak üzleti témákban, hanem a személyes hatékonyság és a társas kapcsolatok erősítse érdekében”.

A Street Training egy napján (lehet, hogy) vadidegen emberek ülnek össze másfél órára a Városligetben, hogy ott közösen tanuljanak, amitől jobban tudnak majd például kommunikálni, vagy eredményesebben reagálnak a változásokra. A résztvevők gyakorolják, hogy a váratlan helyzetekben odafigyelve, nyitottan tudják egymást meghallgatni, könnyebben tudjanak dönteni, jobban tudjanak kérdezni és válaszolni, rögtönözni, hogy könnyebben szót értsenek a szüleikkel, a gyerekeikkel, a szomszédjukkal, a főnökükkel - foglalta össze Kalmár Péter szervezetfejlesztési tanácsadó, vezető tréner, a Flow Alapítvány kuratóriumának tagja.

Lehetőség van arra is, hogy minden regisztrált résztvevő ránézhessen arra, hogy voltaképp mi is motiválja őt, hogy milyen erősségekkel rendelkezik, és hogy milyen kompetenciákban, készségekben kellene a legtöbbet fejlődnie. Kitolják a Városligetbe a flipchart táblákat, felosztják a Királydomb alatti rétet, és a húsz-huszonöt mezőn párhuzamosan másfél órás minitréningeket tartanak.

Szó lesz önkifejezésről, testbeszédről, önismeretről, bizalomról, problémamegoldás-fejlesztésről, sokféle kommunikációs kérdésfelvetés, a családról mint erőforrásról és a munkahelyi nehézségekről és örömökről is. A programon nem lesz téma a politika, az üzlet és a marketing” - mondta Kalmár Péter.

A minitréningek szeptember 14-én délelőtt 10 órától kétóránként kezdődnek, összesen négy idősávban. A folyamatosan frissülő és bővülő program megtalálható a streettraining.hu honlapon. A programra regisztrálni kell, a részvétel díjmentes.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter