Megjelent: 5 éve

Tetőbox - kényelmes és praktikus megoldás

Az autó csomagtere sok esetben nem bizonyul elegendőnek, főleg a családi kirándulások vagy nyaralások alkalmával. Ilyenkor mindig nagyobb mennyiségű eszközre és ruhára van szükség, amelyek azonban nem férnek el kényelmesen a csomagtartóban. Sokan egymás hegyére-hátára pakolják a táskákat és bőröndöket, azonban ez nem ritkán a tárgyak sérüléséhez vezet. Továbbá hozzáférni sem könnyű az adott tárgyhoz, ha az éppen a legalul elhelyezkedő bőröndben található. A tetőbox használata erre a problémára nyújt tökéletes megoldást.

A tetőbox ideális mérete

A tetőbox vásárlása előtt mindenképpen célszerű megmérni, hogy elegendő helyet biztosít-e a szállítani kívánt eszközökhöz. Kifejezetten kellemetlen lehet, ha csupán néhány centi hiányzik ahhoz, hogy a tetőboxot le lehessen csukni. Azonban nem ajánlott túl nagy tetőboxot sem választani, hiszen a túlzottan nagy méret könnyen túlterheléshez vezethet.

Ha az autó nehéz, az sajnos az üzemanyag fogyasztás mennyiségén is azonnal érzékelhető lesz. Fontos megemlíteni, hogy a tetőbox használata néhány centiméterrel megnöveli az autó magasságát, amely az alacsonyabb mennyezettel rendelkező garázsoknál problémát jelenthet.

A tetőbox és a biztonság

Az ideális tetőbox könnyű súllyal és nagy teherbírással rendelkezik. Amennyiben túl nagy a tetőbox súlya, az stabilitási problémákhoz vezethet. A bepakolás folyamán célszerű a csomagokat egyenletesen bepakolni, és mindent külön rögzíteni, hogy a lehető legstabilabban helyezkedjenek el a szállítandó tárgyak. Síbakancsot vagy egyéb nehéz tárgyat nem szabad belehelyezni a tetőboxba, hiszen egy nagyobb fékezés során akár ki is szakíthatja az oldalát. A gyártó által meghatározott maximális súlynál tilos többet pakolni a tetőboxba a balesetek elkerülése érdekében.

Fontos szabályok

Ha az autó tetejére tetőbox van felszerelve, abban az esetben nem érdemes 130km/h-nál nagyobb sebességgel közlekedni a megfelelő stabilitás miatt. Ha mégis nagyobb sebességgel közlekedik valaki, abban az esetben az autó és a tetőbox biztonságát egyaránt veszélyezteti. Az autó megemelkedett magassága miatt fokozottan oda kell figyelni a
nagyobb széllökésekre, hogy a stabilitás megtartható legyen.

A felpakolt extra súly miatt az autó irányíthatósága is megváltozik, ezért a kanyarodás során máshogy szükséges manőverezni a megszokottnál. Kiemelten fontos megjegyezni, hogy a féktáv megnőhet, ezért célszerű előtte kipróbálni egy biztonságos környezetben az autó vezetését, amikor már a tetőbox fel van szerelve.

Az Autófelszerelések.hu kínálatában elérhető Thule tetőboxok minősége, terhelhetősége és stabilitása egyaránt megfelel az elvárásoknak, így érdemes köztük böngészni a tökéletes megoldás megtalálása érdekében.
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter