Megjelent: 6 éve

Többszintes Cafeteria 2015-ben

Az előzetes bejelentésnek megfelelő módosítást nyújtottak be a 2015 évi adótörvények cafetériát érintő paragrafusaihoz. Az adó mértékének emelését visszavonták, marad a kedvezményes mérték 35,7 százalék, ugyanakkor kettős korlát kerül beépítésre a béren kívüli juttatások vonatkozásában.

images

A juttatások egyedi korlátai nem változnak, de együttes értékük - a SZÉP-kártya kivételével - csak évi 200 ezer forintig marad kedvezményes. A 200 ezer és 450 ezer közötti sávot a SZÉP-kártyával lehet kitölteni kedvezményes 35,7 százalék közteher mellett. Bármely korlát túllépése esetén a magasabb közteher (51,17 százalék) lép be.

Változatlan az eddig is magasabb közterhet viselő, és az adómentes juttatások köre. Néhány kisebb jogtechnikai módosítás még várható, végszavazás előreláthatóan november 18-án.

A juttatások 2015-ös adózási besorolása a legfrissebb változat szerint:

Nagyobb képért kattintson!


P. Király Ágnes
Top Cafeteria
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter