Megjelent: 1 éve

Túlélés és szellemi fejlődés válság idején

Mihez kezdjünk, ha minden bizonytalan körülöttünk? Hogyan bánjunk a neten ránk zúduló koronavírus-hírekkel? És a hiperpozitív vagy hipernegatív ismerősökkel? Győri-Nádai Réka a koronavírus-helyzetben otthon ülő dolgozóknak ad tippeket a HR Blogon.

“Lélektanilag megviselő időszakokban érdemes megengednünk magunknak a kezdeti szomorúság és az életed eddigi körforgásának megváltozásával esetlegesen érkező “gyász” érzését, ugyanis ha ezt az első, fontos lépést kihagyjuk, gyakorlatilag csupán elfedjük majd a sebet, nem pedig meggyógyítjuk azt” - reflektál a szerző arra a jelenségre, hogy a járványhelyzet beálltakor elözönlötték az internetet a lelkes, motiválni vágyó idézetek, humoros vírus-mémek és a pozitív gondolkodást istenítő cikkek.

“Természetesen nem arra gondolok, hogy hagyjuk magunkat depresszív állapotba süllyedni, de érdemes távolságot tartani az agresszívan bíztató és felvidítani vágyó ismerősöktől is, mert egyik véglet sem segíti a helyzet elfogadását.

Mindig csak a következőt!
A megváltozott élethelyzet reális felmérése és érzelmi feldolgozása nem kétperces folyamat. Miközben megadod magadnak az időt a megélésre, fontos hogy gondolkodj kis lépésekben. Nem feltétlenül előremozdító, ha állandóan azon jár az eszed hogy mi lesz veled két hónap múlva, főleg mert a bizonytalansági faktor rendkívül magas, és minden erre utaló érzés és gondolat csak még inkább lehúz.

Próbáld ki ezt: Csinálj mindent apró lépésekben! Tervezd meg az adott napod körvonalait, és ha úgy érzed ez már biztonságos és bejáratott napirend, akkor tedd ugyanezt a heteddel is. Lebonthatod a tevékenységeidet apróbb részterületekre is, pl. csak az online beszélgetések/meetingek összeírása, csak a főzési/ételrendelési teendőt átgondolása, csak a rendrakás… Míg az elmédet lépésről-lépésre vezeted végig a legfontosabb cselekednivalókon, addig sem fárasztod magad felesleges aggódással és stresszel.

Nem kell mindenről tudnod
A GoogleTrends egyik friss Twitter bejegyzésében közölte, hogy a koronavírus tüneteivel kapcsolatos keresések aránya több mint ezer százalékkal nőtt meg az előző hetekhez képest.

Igen, óhatatlanul is áramlik ránk a vírus helyzettel kapcsolatos mindennemű információ, ami nemzetközi és magyar viszonylatban is rengeteg adat, és emellé jönnek az álhírek, a munkahelyünk információi, és a magánéletünk kért vagy kéretlen hírei… nem csoda hát, ha néha már reggel azt érzed hogy zsong a fejed, pedig még csak a mobilodon pötyögtél pár percet.
Éppen ezért ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy szűrd a beáramló információt, és csak a megfelelő mennyiségű és ami talán még fontosabb: minőségű sztorit engedd be, amire neked most valóban szükséged van.

Érdemes lehet pl. kiválasztanod azt az 1-2 hírportált amit naponta maximum egyszer lecsekkolsz, illetve azt a közeli munkatársi, baráti és családi kört, akikkel intenzíven kapcsolatot tartasz, ez bőven elegendő lehet ahhoz, hogy képben legyél a világ történéseivel. A szociális érdeklődés jólesik persze, de biztosan kell még egy online kávé az ezer éve nem látott osztálytársaddal, aki mindig csak magáról beszél? Válaszd meg jól a körülötted lévőket és a beáramló információt, mert ha tudod milyen történésekre van ráhatásod és mire nincsen, akkor könnyebben lekerül rólad a bűntudat és a szorongás érzése.

Itt az idő magadra
Tudom, hogy most minden a külvilág eseményeiről szól, miközben Te a legnagyobb valószínűséggel még sosem töltöttél otthon huzamosan ennyire sok időt. Míg az internetes csapból egyre ömlenek az online önismereti tanfolyamok és a “figyelj befelé” maszlag, a kinti zaj helyett én egy másfajta elcsendesülést javasolok.

Ez az időszak most remek alkalom lehet arra, hogy előszedd azokat a terveidet, amikre “sosem volt időd”. A home office melletti új napirendben ugyanis biztosan van egy-két olyan lyuk, ahová simán beilleszthetsz fél-fél óra agy- és lélektisztító, másfajta módon aktivizáló tevékenységet. Régóta szeretnél írni egy könyvet az életedről? Mindig is jógázni akartál, de munka után mindig fáradtan estél haza? Vagy csak sosem aludtad ki magad rendesen az elmúlt időszakban?

Írd össze egy lapra azt a három tevékenységet amit régóta komolyan tervezel megvalósítani, és illessz be a hetedbe 1-2 órát amikor csak ezekkel foglalkozol. Hidd el, ha tudatosan kezdesz neki ezeknek, az új szokások könnyebben betagozhatóak lesznek majd a járvány után rendeződő napjaidba is.”

Győri-Nádai Réka teljes posztja a HR Blogon az Eureka Games blogban olvasható.
  • 2021.06.23Visszatérés az irodába, de hogyan? Visszacsöppenni az irodai forgatagba kihívásokkal teli feladat, tudatosan megtervezett lépések mentén azonban viszonylag zökkenőmentessé tehetjük a folyamatot. Részletek Jegyek
  • 2021.06.28Minőségellenőr képzés A minőségellenőrök felkészítése a minőségellenőrzési és fejlesztési tevékenységek eredményes elvégzésére. A minőségellenőrzéshez szükséges alapvető ismeretek és módszerek készségszintű elsajátítása, a résztvevők minőségirányítási kompetenciájának fejlesztése. Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Május a vállalati Sokszínűség Hónapja

Egyedülálló szülők, nők, romák, kisgyermekesek, ötven felettiek, megváltozott munkaképességűek - mindenkinek kihívást jelentett az elmúlt év. ... Teljes cikk

Ingyenes tananyagokkal segíti a kkv-ket a Google

Az év végéig a Google 50 ezer magyar kis- és közepes vállalat, induló cég és magánszemély digitális fejlesztését segíti díjmentes online... Teljes cikk

A dolgozók fele kiégettnek érzi magát - így éltük meg a “Covid-évet”

A legrosszabb a bizonytalanság érzése - válaszolták a legtöbben a HR Portál friss online felmérésében, amelyben a munkavállalók a... Teljes cikk