Megjelent: 2 hónapja

Újabb száz vállalat vezeti be a négynapos munkahetet Nagy-Britanniában

Négynapos munkahétre áll át újabb 100 brit vállalat, amelyek összesen 2600 embert foglalkoztatnak.

images

Száz brit vállalat írta alá, hogy minden alkalmazottja számára állandó négynapos munkahetet vezet be úgy, hogy közben nem csökkenti a fizetésüket. Ez mérföldkő Nagy-Britannia munkához való hozzáállásának megváltoztatásában - írja a Guardian.

A 100 cég összesen 2600 alkalmazottat foglalkoztat, ami az Egyesült Királyság dolgozóinak elenyésző része, egyes vélemények szerint viszont ők egy tartós és jelentős változás előfutárai lesznek.

A négynapos hét hívei szerint az ötnapos munkarend egy korábbi gazdasági korszakból maradt fenn. Négynapos verziója viszont arra ösztönözné a vállalatokat, hogy javítsák termelékenységüket, vagyis kevesebb munkaórával hozzák létre ugyanazt a teljesítményt.

Néhány cég számára, amelyek elsőként kezdték alkalmazni ezt a megoldást, a négynapos munkahét bevezetése hasznos módszernek bizonyult a munkavállalók vonzásának és megtartásának szempontjából is.

A két legnagyobb vállalat, amely csatlakozott a négynapos munkahetet propagáló mozgalomhoz, az Atom Bank és az Awin globális marketingcég volt, amelyeknek egyenként mintegy 450 alkalmazottjuk van az Egyesült Királyságban. Mindkét cég valóban csökkentette alkalmazottai munkaidejét, nem pedig kevesebb, de hosszabb munkanap letöltésére kényszerítette őket.

Adam Ross, az Awin vezérigazgatója szerint a négynapos hét bevezetése "az egyik legmeghatározóbb kezdeményezés a vállalat történetében".

Egyes szakértők szerint a négynapos hét bevezetéséről szóló vita eddig sok hasonlóságot mutat a kétnapos hétvégéért folytatott, a 19. században kibontakozott törekvésekkel.
"Az elmúlt másfél év során nemcsak a dolgozók jóllétének és jólétének óriási növekedését tapasztaltuk, hanem ezzel párhuzamosan az ügyfélszolgálatunk és partneri kapcsolataink is profritáltak belőle. Javára vált a tehetséggondozási területnek és a munkavállalók megtartása is könnyebb lett" - tette hozzá Adam Ross.

A brit kampány a világ legnagyobb kísérleti programját is koordinálja, amelynek keretében mintegy 70 vállalat - ezek összesen mintegy 3300 munkavállalót foglalkoztatnak - a Cambridge-i, az Oxfordi Egyetem, a bostoni főiskola és az Autonomy thinktank kutatóival közösen próbálja bevezetni a négynapos hetet.

Szeptemberben, a kísérlet közepén végzett felmérésben e vállalatok 88%-a azt mondta, hogy a négynapos hét "jól" működik náluk a kísérlet azon szakaszában.

A megkérdezett vállalatok mintegy 95%-a azt mondta, hogy a termelékenység az újítás bevezetés óta nem változott, vagy javult.

Joe Ryle, a brit kampány igazgatója szerint a négynapos hét bevezetése egyre nagyobb lendületet vesz, még akkor is, amikor a vállalatok épp egy hosszú recesszióra készülnek.

"Azt szeretnénk, ha az évtized végére a fizetésveszteség nélkül bevezetett négynapos hét az ország általános munkarendjévé válna, ezért a következő néhány évben még több vállalatot szeretnénk bevonni. Sok cég küzd most a 10%-os infláció miatti béremelés kényszerével. Egyre több a bizonyíték arra, hogy jól működő megoldás lehet, ha a munkáltatók alternatív megoldásként kínálják fel a négynapos hetet az eddigi fizetésért" - véli Ryle.

A négynapos hetet hivatalosan is bevezető vállalatok többsége a szolgáltatási ágazatban, például a technológiai, rendezvényekkel foglalkozó vagy marketing területen működik, de már néhány gyártó és építőipari munkáltató is csatlakozott.

Fordította: Willin-Tóth Kornélia

Fotó: unsplash.com

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
További cikkek
HR Trendek 2023

Az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva, 2023 is tartogat majd kihívásokat a HR vezetők és csapataik számára. Az infláció, a gazdasági válság... Teljes cikk

Négynapos munkahetet javasol a Párbeszéd

A Párbeszéd ismét benyújtja a parlamentnek a négynapos munkahétről szóló határozati javaslatát - jelentette be a párt szóvivője, Barabás Richárd. Teljes cikk

Hogyan lehet sikeres a 4 napos munkahét bevezetése?

A Magyar Telekom élére állt a 4 napos munkahétnek: a legnagyobb hazai kísérletezőként idén júliusban kezdte és folytatja projektjét, múlt szerdán... Teljes cikk