kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Útnak indult Rakonczay Gábor, aki a világon elsőként SUP-on szeli át az Atlanti-óceánt!

Rakonczay Gábor megkezdte hetedik transzatlanti expedícióját a Kanári-szigeteki Gran Canariáról, ennek keretében a világon elsőként egy saját maga által tervezett és épített, kabin nélküli SUP-on evezi majd át az Atlanti-óceánt. Az 5.200 kilométeres táv megtétele az előzetes számítások szerint 60-65 napot vesz igénybe.

Az extrém kihívás fő támogatója a magyar tulajdonú WHC Csoport, a sportoló és a vállalat az egészségmegőrzést, illetve az egészségügyi alapképzést kívánják népszerűsíteni a fiatalok körében.

A kelet-nyugati irányú óceán-átevező szezon legoptimálisabb időszaka decembertől március végéig tart. Az elmúlt bő 100 évben pedig kevesebb mint 200 alkalommal sikerült teljesíteni az Atlanti-óceán átevezését egyénileg. Rakonczay Gábor extrémsportoló december közepe óta tartózkodott a Kanári-szigeteki Gran Canarián, ahol folyamatosan készült a világon elsőként teljesítendő extrém kihívásra.


Az egyedi tervezésű Stand Up Paddle-jének technikai felkészítését, és az expedíció során szükséges felszerelések beszerzését is el kellett végezni. A fordulatos időjárásnak köszönhetően az indulás pedig tolódott néhány napot az eredeti elképzelésektől, így Gábornak nyugodt körülmények között volt ideje az útra 100 százalékig ráhangolódni, mind testileg, mind lelkileg, mind fizikálisan - így végül január 10-én indult el a várhatóan 60-65 napig tartó transzatlanti útra. Az 5200 kilométeres távot ezúttal is egyedül készül megtenni: az első 1000-1500 kilométert délnyugat felé, onnan pedig Antigua irányába fordul. Saját tervezésű és építésű SUP-ján, amely mindössze 5 méter hosszú és másfél méter széles, kizárólag a legszükségesebb eszközök férnek el - ez többek között azt is jelenti, hogy Rakonczay az egész utat a szabad ég alatt tölti.

Támogatás és kapcsolattartás


Egy ilyen nagyszabású és a világban eddig páratlan úthoz természetesen komoly támogatásra is szükség van, akárcsak az elengedhetetlen biztonsági intézkedésekre.

Az extrémsportoló aktuális pozícióját többek között AIS és GPS-nyomkövető is jelzi majd; ez utóbbiból három is lesz a SUP-ban, amelyek különböző gyakorisággal küldenek nyilvánosan fogható jeleket. Ennek köszönhetően bárki figyelemmel kísérheti a bő két hónapos út menetét. A sportoló két műholdas telefont is magával visz, melyek közül az egyik wifi-hálózatot is biztosít számára. Minden bizonnyal érdemes lesz tehát Facebook-oldalán is figyelnünk a bejelentkezéseket, ahol egyébként a napokban árulta el, hogy majdnem napra pontosan 14 éve, január 9-én indult neki a Gran Canaria és Antigua közti 51 napos páros evezésének. „Most ugyanitt vagyok, ismét egy saját építésű járgánnyal, és ismét olyat akarok tenni, amit más még nem tett.” - fogalmaz bejegyzésében.


Rakonczay Gábor útjának főszponzora a magyar tulajdonú, öt országban aktív, munkaerő-közvetítéssel, munkaerő-kölcsönzéssel és HR-szolgáltatásokkal foglalkozó WHC Csoport.

„Rakonczay Gábor vállalása több mint puszta extrém sport: a kitartás és az állhatatosság bizonyítékaként szolgál, amiből mindnyájan erőt meríthetünk. Ezért is nagyon büszke a WHC csapata arra, hogy teljes mellszélességgel ott lehet mellette. Gábor az elmúlt években számtalan vízi és szárazföldi expedíciót teljesített már, melyekkel minden esetben valamilyen értékteremtő ügyre kívánta felhívni a figyelmet” - fogalmazott Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője.

 

 

A fiatalok oktatásáért és az egészségmegőrzésért is évek óta tesz


Rakonczay Gábor és a WHC Csoport három éve működik együtt azzal a közösen megfogalmazott céllal, hogy elősegítsék fiatalok karriercélú támogatását és minőségi oktatását. A WHC támogatásával ezért Rakonczay az elmúlt években több ezer magyar diáknak tartott a céljaik elérését segítő előadásokat, erőt és motivációt adva nekik, hogy kitartással dolgozzanak az álmaikért. Az oktatás mellett a másik kulcsfontosságú értékként az egészségmegőrzést fogalmazták meg, így a 39 éves extrémsportoló a WHC-vel karöltve az egészségügyi alapképzések népszerűsítését is zászlajára tűzte. Jelenleg hat olyan, az ország észak-keleti régiójában található oktatási intézménnyel állnak kapcsolatban, ahol középfokú egészségügyi és/vagy szociális szakképzés folyik.


„Fontos számunkra, hogy olyan kezdeményezések mellé álljunk, amelyeknek középpontjában nemes célok és emberi teljesítmények állnak. A járványhelyzet a korábbiaknál is hangsúlyosabban rávilágított, hogy különösen aktuális mind az egészségmegőrzés népszerűsítése, mind az egészségügyi szakemberek utánpótlásának biztosítása. A hat egészségügyi képzést biztosító iskola diákjai egyénileg aláírt, csodaszép zászlókkal ajándékozták meg Gábort, amelyek természetesen ott lesznek vele az Atlanti-óceánon.” - mondta el Göltl Viktor.

A WHC Csoportról

A WHC Kft. 1990-ben alakult és azóta Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő HR szolgáltatásokra specializálódott vállalkozása. Tevékenységeit folyamatosan bővítve mostanra már 8 magyar telephelyű, valamint 4 határon túli irodát működtet, ahol olyan teljeskörű HR szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek, mint munkaerő-közvetítés, munkaerő-kölcsönzés, valamint diákmunka és HR outsourcing. A teljes országot lefedve több mint 200 partnerrel és közel 400 elérhető, betölthető munkakörrel rendelkezik. A WHC fő célkitűzései közé tartozik, hogy az álláskeresőket sikeresen végig kísérje az álláskeresés útján és közös erővel segítsen megtalálni számításaikat, ezáltal a tökéletes munkát számukra. A cég büszke rá, hogy 2020-ban immár harmadszor nyerte el a Kincentric Legjobb Munkahelyek kitüntetést.

További sajtóinformáció:
Hanyecz Imre
Influence Media
06 (70) 273 5655
[email protected]

 

 

 

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk